Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина - Тема 12

• 33 145
  • 725
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
 mini_moni, имам по няколко силни контракции на ден. От неделя съм непрекъснато на системи + лекарства и пак ги има Sad(.

# 466
Pival утре всички ще се молим за успешен втори серклаж  Hug Hug Hug
mini_moni надявам се и ти да си по-добре, ако щете ми вярвайте но мислено все съм с вас  Hug

# 467
mini_moni, имам по няколко силни контракции на ден. От неделя съм непрекъснато на системи + лекарства и пак ги има Sad(.
Успех,мила  Hug Hug Peace Peace Моля се за теб  Praynig
Аз съм някак спокойна,въпреки че съм в твоето положение.Чак се плаша от спокойствието си...ама нямам болки -това ми два кураж.Няма да се мяркам тук скоро,но ще намеря начин да следя как си ..много  Hug Hug

# 468
Pival утре всички ще се молим за успешен втори серклаж  Hug Hug Hug
mini_moni надявам се и ти да си по-добре, ако щете ми вярвайте но мислено все съм с вас  Hug

Hug Hug HugВсе тая съм си...броя се,че съм добре. Само слънцето ме подмамва да излизам навън и правя поне половин часово седене пред блока и после се чувствам виновна.... Tired
Благодаря за подкрепата  Hug бъди здрава  Hug

# 469
  • Пловдив
Аз също не се притеснявам, нищо не мога да променя. Успех и на теб!

# 470
Благодаря момичета!  newsm51
Вчера правих МБ, доки каза сега да ги слагам 6 дни, а като излязат резултатите до 10 дни ще видим какво ще излезе...
Малко ме е страх да ги слагам,но пък какво да правя в противен случай..?По-добре да се лекуват отколкото се ослушвам...
Не знам..........  newsm45
Нинка аз не разбрах, той прегледа ли те в крайна сметка, да види какво ти е състоянието? Кой ти взе микробиология?

Вчера ми бяха изследванията на кръв и урина,помолих и за микробиология, взеха ми, но резултатите ще бъдат готови до 10 дни....
Днес се събудих с бяло течение и леки сърбежи и се обадих по тел-а на доки, той каза да си взема въпросните глобули, а като излязат резултатите ще видим какво е... newsm78

VeryMe не бях чувала дори за тези тестчета, утре ще си взема,че сега тъкмо се прибрах от аптеката...Но тази вече май ще сложа един глобул , че положението става по-зле...

Пивал, успех утре мила!!!! Hug

# 471
  • София
Ох, момичета, изписахте темата, аз докато се включа.....ама какво да се прави. Първо бях болна, после Ади я прихвана, после хубаво време и по градинките да види малко дечица милата и така...

Много сте изписали и ще гледам да се включа по някои от темите, макар и със закъснение:

Памперси
- първоначално взех за родилното Либеро и бях доволна. После един пакет Памперс едвам го изтраях - дали имаше два-три да не са ми пропуснали, а и толкова малко течност задържаха, че имах чувството, че на всяко пипкане е пълен памперса. В последствие взех Пуфис и бях доста доволна. Ползвах ги няколко месеца и после нещо ги увеличиха с няколко лв и реших да пробвам Еви Бейби - много  съм доволна и от цената, и от качеството. С тях винаги е сухо дупето на Ади и до сега един не ми е пропуснал. Отначало малко ми идваше в повече аромата (защото са ароматизирани), но после свикнах и сега не го усещам даже. Веднъж всех на промоция Молфикс и от тях съм доволна, както от Еви-то. Peace

Прах за пране - Тео бебе течен или на прах. Доволна съм и за нас даже го ползвам чат-пат. Омекотител не използвам, когато пера с Тео Бебе.

Помпа за кърма - взех си в родилното на Томи Типи, но почти не я ползвах. Оказа се, че на ръка ми е много по-лесно и повече мляко цедях, отколкото с помпа.

Раждане - ще раждам във Втора Градска, без избор на екип, както миналия път. Надявам се да е нормално, но и секцио да е - няма да избирам екип. Доволна съм от всички лекари там.  За мен избора на екип при една нормално протичаща бременност е абсолютно излишен. За мен това не означава сигурност, нито спокойствие. В крайна сметка, ако всичко е наред - във всяко родилно ще те изродят. От друга страна, ако има проблем - ако щеш и 2/3000 лв дай - едва ли ще ти е по-спокойно, че видиш ли щото си плащаш и всичко ще е наред с теб или бебето. Не вярвам някой доктор да не се погрижи добре и да не даде всичко от себе си, ако има някакъв проблем по време на раждането, независимо дали си платил за него или не.

За майките, решили да раждат в Майчин дом
, искам дамо да кажа няколко думи, без да ми се сърдите.
Скрит текст:
Не гледайте само къде какви апаратури имат или пък това, че по частните болници докторите били от Майчин дом. Много правилно били са там, но вече много от тях не са. Разпитайте познати покрай вас къде са родили, доволни ли са и т.н. В крайна сметка, това е важното, а не коя болница с какво разполага, защото ако всичко е наред разните там апаратури няма да са ви нужни. Освен това, аз лично, нямам една позната да е доволна от МД. Имам познати раждали там, дори с роднини акушерки и казват, че второ дете там няма да родят. Последния случай е от този месец на една моя приятелка. термина й беше 12.03. Влезна на системи на 25.02, с диагноза бронхопневмония.Беше на системи антибиотик и разни други. След два дни й правиха снимка и се оказа, че не е това, но и те не знаят точно какво й е - не било и грип, но кашля има Т и хрема. Както и да е, "ще лежиш докато родиш" й казаха.  Правиха й и снимка на таза, защото било голямо бебето и казаха, че щели нормално да я пробват, че таза й не е малък! Тя по принцип си беше проблемна бременност, ходеше всяка седмица на запис на тоновете заради 2 пъти омотана пъпна връв около вратлето на детето и принципно си беше с показание за секцио. Обаче не, държаха я там цяла седмица, два пъти на ден слушат тоновете и все бяха лоши и тя им казва да й направят секцио, но отговрът беше - еми то сега събота и неделя няма доктори, ако искаш секцио - плати си за екип и ще ти направят!!! И к'во да седи и да чака да стане нещо с бебто, за да й обърнат внимание, защото не си е платила. Егати и изнудвачите!!! Накрая във  вторник 04.03 беше решила да си взима документите и да ходи в друга болница, обаче я прегледали и се оказало, че пъпната връв вече не е омотана, тоновете са наред и ще остане там докато не тръгне да ражда нормално. Тя си искаше нормално, но заради пъпната връв мислеше, че ще е секцио. На 7-ми в 4 сутринта й изтекли водите, но контракции нямала и й включвали системи, обаче много  слаби и пак нямала контракции и така 12 часа по-късно в 16ч. следобед родила и то с епизиотомия. Шили я без упойка и понеже е мърдала от болките,  след няколко дни се оказало, че шевовете са се отворили и раната е инфектирала! Сега промивали раната всеки ден и най-накрая се очаква утре да я зашият наново и едва тогава да ги изпишат с бебчо. Е, кажете ми всичко това нормално ли е?!?!?! Тя няколко пъти се оплакала, че нещо не е наред "отдолу", ама няма кой да погледне. накрая, на третата визитация доктора погледнал и видял, че шевовете са отворени! Да не говорим, че и бебето било на някакъв антибиотик, защото е стояло 12 часа без води и изобщо......разбира се, че никой не е застрахован, ама пък такова безхаберие.... #Cussing out #Cussing out #Cussing out Не знам, аз лично там не се отказах да ходя, още през 2012-та когато по спешност оперираха сестра ми от спукана киста и лично видях, как две жени в нейната стая бяха за насрочване на планови гинекологични операции (едната за отстраняване на яйчник или матка, не помня точно) и на двете им казаха следното - ами, отидете да си платите 900 лв за екип и ще ви насрочим след това дата за операцията  #Crazy #Crazy #Crazy Едната жена беше от провинцията и прати мъжа си да търси назаем пари, а другата каза, че няма и така и не я оперираха докато сестра ми беше там! Е това изнудване много ме дразни, чувала съм много такива случаи за там специално и за това не бих отишла там! Една позната нямам дето да е родила там и да е била доволна от отношението най-вече!

Извинете ме за дългия коментар, но даже накратко ви го разказах! Все пак, хубаво е да знаете, а пък вие си решавате!  Peace

Pival, стискам палци всичко да мине добре!

# 472
Здравейте и от мен  Hug
До обяд ви четох до 27 стр. и ми спря интернета,а сега се връщам от преглед. Всичко е наред 840гр. сме за см.забравих да питам  Embarassed Кофтито е че сме седалищно,но има време...доки се опита да ме убеди колко е хубаво секциото  Crazy
Някоя мама днес имаше ден-ден,много се извинявам но не помня коя:Пожелавам й всичко най-хубаво,здраве за нея и за бебчето и много семейно щастие.
Мира   bouquet Много ти благодаря,мила -нямам думи да опиша.Нешата са супер и таман ще станат  Heart Eyes
Ходихме да видим бебчето...много мъничко ми се стори...все едно моя син никога не е бил толкова малък  Heart Eyes
Това за сега утре ще ви допрочета и ще се включа по темите,че сега отивам да обърна внимание на мама,че има и тя РД  smile3510

# 473
Добро утро мамчета   food010

и така... хайде хубав ден аз днес ще обикалям лекциите навсякъде. В Селена в 16:00 има среща, която ще бъде насочена към насърчаване на естественото раждане .

Аааа и да ви рекна от днес вече съм 6ти месец  newsm44

Avencis, ще ми е интересно да споделиш най-основното от лекцията на Селена, ако може.

Ами беше си агитиране за нормално раждане точно. Отново обясниха реда на нещата как точно се случва, лекаря който водеше лекцията горещо препоръчва упойка. И отново разходка в родилното, та ни показаха една стая в която имаше 2 родилки едната секцио, другата  нормално (беше родила същия ден мисля). Нормалното каза че се чувства много добре даже вика вижте няма ми корема вече Simple Smile секциото малко по тежичко и беше, но все пак операция е.  И голямата изненада е че цената за естествено раждане без упойка е 490 лв. цената за нормално с упойка 690 лв. кампанията ще продължи достатъчно че да закачим и ние от намалението Simple Smile    и това си включва всичко

Ти направо ме изуми с тези цени   Crazy ...А за секциото?Разкажи по подробно какво точно включва цената за нормално раждане, в тази цена влиза ли избор на екип? ... Praynig

Последна редакция: ср, 19 мар 2014, 19:53 от Nina_88

# 474
Щастлива жена, ти ме разби с тази история ! Ужас! И аз бях чувала няколко подобни, ама предавании от човек на човек и някак си ги приемаш преувеличени. Макар че една моя позната раждаше там като препоръката от гинеколога й беше секцио. От МД обаче решиха, че няма нужда и да се пробвала първо нормално или да си плати. След дълго чудене и решаване какво да я правят роди секцио след като беше преносило бебето и се беше нагълтало със зелени води. КОгато бях бременна питах моя АГ ако преритам по рано къде да отивам той ми каза, ако е преди 36 седмица в МД, защото там имали по добра апаратура за недоносени бебета, Ако е след 36 в Св.София, защото били по добри специалисти  Peace Аз не съжалявам, че съм си платила за секциото, могла съм платила съм, ако след време не мога-няма да си платя, но не съм си платила за по-добро отношение  Naughty

# 475
  • София
Много са ми интересни такива изказвания "Длъжни са да ми обърнат внимание". Еми ще ти обърнат, въпроса е обаче как. Ще те зашият без упойка, ще ти докарат инфекция, ще оставят бебето с часове без води и айде после АБ... Това само от последните няколко поста. Е мерси за такова внимание!  #Cussing out

# 476
Nina_88 почнеш ли глобулите, не си купувай тест-само ще си дадеш парите, резултата няма да е достоверен.

# 477
  • Варна
Ама колко е полезно да има някой с медицинско образование в темата. Друго си е да получиш адекватен съвет. VeryMe дано не ми се налага да се допитвам до теб, но оценявам това, което правиш.  Hug
Pival миличка, много вяра и стиснати палци от мен! Пиши след манипулацията.  Praynig

Nina_88 точно това ми изписаха и на мен като имах проблеми през декември. Нека и партньора ти се лекува обаче. При мен облекчи симптомите, но не реши проблема и януари правихме лечение с гиназол.

mama@cvety да вземеш да ни го покажеш ли тоя фъстък.  Heart Eyes

Относно избора на екип в частната болница където съм раждала и пак ще раждам ЖЗ, няма вариант без. Там цената включва по подразбиране избор на екип. Ама аз и затова там родих, имаше лекар, на който разчитах и се чувствах спокойна. Намерих лекар, който вместо да ме пише секцио, понеже бебето е с увита пъпна връв около вратлето, каза "това не е предписание за секцио, едно на всеки пет деца, се ражда така, просто никой не е видял предварително". Еее ако това ми струваше 2-3хил сигурно щях да се замисля, но за 700-900-1000лв не съжалявам. Още повече, че във Варна само във въпросната болница поставят епидурална. А бе много е относително и е до човек за мен. Има хора и хора и така както един се чувства спокоен и вярва, че всичко ще е наред, след като е имал една безпроблемна бременност, така друг трепери и иска да знае, че може да разчита на някого(доктора), ако нещо се обърка.

Памперси ползвах само на Памперс в началото, после пробвах и Пуфис, и Либеро, и ДМ, ами не мерси, пак на памперс се върнах.

Днес с малчо изкарахме един прекрасен ден навън от 9.30ч до 13ч и от 16.30 до 19ч. Ходихме по задачи, в морската, бяхме в Аквариума, после следобед в квартала на разходка и ако не бях му забравила тротинетката в плод-зеленчука(познават ни, дано са ни я прибрали) и не беше паднал абажура в спалнята(той пък какъв зор видя), докато ние вечеряхме и слава богу, щеше да е прекрасно. Crazy

# 478
milevami, ако не ги пиеш едновременно, няма да е проблем.

пия ги едновременно, но желязото в Pregnacare plus Omega 3 /по схема 20 дена взимам и 10 почивам/ e 14 mg - това е много малко, не мисля, че ще даде отражение. Самия факт, че вече няма болки говори за това.

# 479
MiRa^ мерси! Аз бях споменавала преди-биолог съм, не лекар, от години се занимавам с продажба на медицинско оборудване и диагностикуми, но когато мога да подпомогна някого с радост ще го направя, дано да ви вършат работа постовете ми.

Момичета, знам че е малко рано, но кажете някоя хубава книжка или онлайн рецепти за детска кухня. Намирам някакви, в които има указано да се прибавя захар, а в други-масло. Позволено ли е това за 5 месечни бебета?

Общи условия

Активация на акаунт