Как да постъпя ?

• 5 340
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте , не знаех къде другаде във форума мога да споделя моят проблем . През годините си загубих , баби , дядовци , вуйчо , а преди две години загубих и баща си   и  останахме само аз и майка ми , която всичките тези години се грижеше за тях и за мен и сега е дори по- силна от преди . Изключителна жена . Сега живеем в къщи  аз , мъжът ми и майка ми . Тук обаче за него е трудно да намери работа , както и за мен .Той  обаче намери работа в София и обмисляме да се преместим там . Всичко е ок , обаче не мога да оставя майка ми , ще се чувствам ужасно да я оставя тук сама , но ни трябват пари , за да можем да помагаме и на нея . Не знам какво да направя наистина .

# 1
Ти ли си детето?

# 2
# 3
Не може ли да дойде с вас?

# 4

И що за дете си, щом си имаш мъж?
Огледай се и помоли да преместят темата ти на друго място.

# 5
Принципно може , но тя тук най сетне намери желаната работа , задържа се на нея и я задържат още много други неща , но не искам да навлизам в подробности .  И това не го казвам зашлото аз така мисля , а защото тя така ми е споделила . Тя винаги ми е казвала , че не иска да се меши в отношенията ми , когато си намеря мъж , иска да живея отделно и т.н , че не обича тези отношения , и иска да изградя семейството си самостоятелно  . За мен тя не е била пречка за да го изградя , тя казва че не е проблем да съм далече , но мисля че и тя знае , че ще и е самотно , когато ме няма . Страх ме е от това , че няма да съм около нея , ако има нужда от мен  ще бъде тъжна , и силата и ще изчезне ако не съм около нея  , поне аз така го чувствам . Живяла съм без нея , не ме е страх от напускането на " гнездото " , но винаги ще съм напрегната и притеснена .

# 6

Що за дете съм ? А ти не си ли дете на родителите си или ?
Огледах се , но не намерих подходящото място , ако някой знае , моля да ме насочи .

# 7

Що за дете съм ? А ти не си ли дете на родителите си или ?
Огледах се , но не намерих подходящото място , ако някой знае , моля да ме насочи .

Мисля, че е по-добре да е тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?board=3.0

Подфорума, в който пишеш в момента е за самотни родители, отглеждащи сами децата си, а не за семейни отношения между съпрузи, родители и т.н.  Peace

# 8
Много неприятна ситуация. Каквото и да решите все някой ще направи компромис. Според мен най - добре отидете на новото място. Ако връзката ви на този етап е такава, че и двете се чувствате по добре заедно, тогава тя ще свикне и на новото място. Всяка промяна е трудна. Какво мисли мъжът ти за тази ситуация? Ако и той няма проблем да съжителствате всички заедно - направо стягайте куфарите.
ПП: Мисля, че темата е за раздел "Семейни отношения" Peace.
Алекс ме е изпреварила Mr. Green

# 9
  • Мадрид / София
Виж, по-добре е да отидете с мъжа ти в София, а майка ти да остане там където е още повече, че има работа. Няма да е лесно първата година, но после се посвиква. Казвам ти го от личен опит. Сам родител съм, детето ми порасна и се отдели с приятелката си в съседен град, а аз останах сама в жилището. Истина е, че се усеща разликата, но е естествен процес и за младите е добре да са самостоятелно в друго жилище. Взех си животинче за да ми прави компания. Освен това в днешно време разстоянието не е такъв проблем. Има телефони, Интернет така, че сам като сам човек не е. А и не е кой знае колко голяма България, че да не може да си отиваш понякога.

# 10
Благодаря ви , но  ако може да ми кажете как може темата  ми да се премести в " Семейни отношения " , че не съм наясно с тези неща .  Simple Smile

Angela61 , благодаря ти много за мнението и съвета . Майка ми и аз сме заобиколена от приятели , естествено те не могат да заместят семейството , но ако се случи да заминем , те ще са и голяма потрепка , каквато са били до този момент . Сега се замислям обаче , че аз съм несигурна в себе си , не в това дали тя ще се справи . Тя винаги се е справяла , както казах , аз съм тази малко по емоционално разклатената .Права си за телефоните и интернета , но от нещата които съм преживяла винаги , съм станала такава , че очаквам само лоши неща , когато бях студентка и не ми вдигаше телефона повече от половин час съм си хващала влака за да видя дали не е станало нещо . Трябва някак да преодолея силното си притеснение , защото ако се преместя няма да мога да правя нищо освен да звъня нон стоп по телефоните и да си мисля само лоши неща .  Simple Smile

# 11
  • Мадрид / София
Благодаря ви , но  ако може да ми кажете как може темата  ми да се премести в " Семейни отношения " , че не съм наясно с тези неща .  Simple Smile

Angela61 , благодаря ти много за мнението и съвета . Майка ми и аз сме заобиколена от приятели , естествено те не могат да заместят семейството , но ако се случи да заминем , те ще са и голяма потрепка , каквато са били до този момент . Сега се замислям обаче , че аз съм несигурна в себе си , не в това дали тя ще се справи . Тя винаги се е справяла , както казах , аз съм тази малко по емоционално разклатената .Права си за телефоните и интернета , но от нещата които съм преживяла винаги , съм станала такава , че очаквам само лоши неща , когато бях студентка и не ми вдигаше телефона повече от половин час съм си хващала влака за да видя дали не е станало нещо . Трябва някак да преодолея силното си притеснение , защото ако се преместя няма да мога да правя нищо освен да звъня нон стоп по телефоните и да си мисля само лоши неща .  Simple Smile
Има три неща, с които трябва да се справиш. 1. Да смениш формата на мислене (вместо да мислиш, че ще стане нещо лошо), да намериш начин да го замениш с позитивни мисли, съвсем съзнателно или просто да отхвърлиш тази мисъл, с воля. 2. Да се научиш на търпение, пак съвсем съзнателно докато не стане навик. И 3. като допълнение съзнателно да си повярваш, че можеш. Това са три урока. Ситуацията, в която си, изисква тяхното усвояване. Негативните мисли пораждат негативни ситуации, затова е много важно да избягваш такива мисли.

# 12
  • Бургас
Специално адресирам към авторката:
На първо място спри да бъдеш дете. Имаш мъж, искате дете. На първо място си жена, майка и съпруга. След това ако се налага да помагаш, ще помагаш. Умишлено казвам да помагаш. Може и никога да не се наложи.  Wink
Майка ми е сама вече 10 години/баща ми почина/. Напоследък толкова много и се радвам. Личния и живот е изпълнен с пътувания, почивки, работа и в същото време отделя време и за външния си вид. Сякаш не е на 50..и, а само на 30 години. Всичко това се случи в близките 3 години.
Понякога ми става тъжно, че няма вече толкова време за мен и хлапето, защото е заета, но от друга страна...ооо радвам се.

Децата не сме проектирани да сме до родителите си цял живот.   bouquet

Последна редакция: вт, 18 мар 2014, 14:57 от MeMyselfI

# 13
Така е , права си . Просто трябва да премина през този период , който е нов за мен и рано или късно ще трябва да се концентрирам и мобилизирам върху живота си , а не само постоянно да я мисля и да се успокоя , тогава и тя ще е по спокойна  . Ще ми е трудно да се превъзмогна , но ще положа усилия  . Simple Smile

# 14
  • Оптимист по принуда
За майка ти няма да има по-голямо успокоение и щастие от това, да бъдеш ти щастлива и устроена.Ще го разбереш,живот и здраве,когато имаш детенце,което от сърце ти желая. Успех и не се притеснявай да поемеш по нов път,дерзай!  bouquet Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт