Обрат в родителството. Пази боже сляпо да прогледа.

• 14 369
  • 21
  •   1
Отговори
   И аз се наложи да споделя моят сериозен проблем за който търся решение.
   Преди 2 години майката на детето ми забегна по друг мъж и детето остана при мен.
   Сега детето е при нея, в жилище наето от любовник в което тя е на гости. По долу ще го наричам мухуморко. За сега няма да обяснявам начина по който го взе. Но полицията заяви, че детето по презумпция се води към майката и ако няма друго съдебно решение тя можела да си го вземе когато си поиска.
   Преди това докато живеехме заедно, а и до момента сме имали огромни проблеми с нейната агресия и постоянните скандали идващи от нищо. Имаше изблици на осъзнаване, които носеха надежда, че нещата могат да се оправят. Обичам си много детето, както и нея и смятах, че ще намерим начин да се справим, а и тя все това повтаряше как сме длъжни да се справим. И в момента когато се появиха най-големите проблясъци да започнем като от начало се случи пак обрат.
   И така майката на детето ми започна да учи една специална наука която и отвори пълната възможност да добие голямо самочувствие което до тогава най-много и липсваше. Аз разбира се подкрепях всичките и начинания. Работех много и дотирах нейните идеи за интересните неща с които иска да се занимава, а в последствие да започне и да печели от тях. Бях я харесал най-вече с усмивката която носеше на лицето си и виждах в нея потенциалите и желанието и за нещата и от моите възгледи. И двамата сме от семейства на разделени родители и носим негативите от тази липса на истинско семейство. Когато се събрахме с желанието да си имаме деца смятах, че и двамата ще се стремим да създадем здраво семейство и няма да допускаме грешките на родителите ни.
  Уви оказа се, че да се надскочи родителският модел е много трудно. Аз вярвам, че това е възможно и най-голямо влияние оказва средата в която се намираме.
   И така с новото си занимание тя започна да общува с доста хора на пръв поглед свестни за което аз се радвах, че изгражда добра среда. В съвременното общество има голям проблем, че много семейства са разрушени и всички това го приемат за нормално и едва ли не като добрата част на живота. Много може да се разсъждава по тази тема, която е свързана и в голяма част от световната конспирация също както и унищожаването на основните човешки ценности.
   В началото групата в която попадна бяха доста свестни хора. Всички бяха свободни и само тя беше семейна с малко детенце. С една дума и липсваше примера на доброто семейство поемащо своите ангажименти и тя се превъзнесе също като свободна птичка. Не след дълго скъса добрите си отношения с ценните хора от новите си познанства. Оказа се че от новите си познанства има и подривни личности и разбира се остана да общува именно с такъв човек който беше малко в страни другата група. Така се навлезе в класическият вариант да се забият. Разбира се ценните хора щяха да го приемат само като флирт за разнообразие и поддаване на изкушението за нещо различно. Е тя не попадна на такова мислене което дори би и помогнало да стабилизира доброто си семейство. Междувременно стана още по груба и нетърпима и скандалите се възразиха наново. Вече с голямо самочувствие, че знае всичко и ще започне да печели много и няма да има дори нужда от баща на детето си. Започна да повтаря, че се разделяме, само още малко да започне да изкарва многото пари и ще се изнесе, дори ми искаше назаем да си наеме квартира с нейна приятелка която да и помагала за детето.
Пази боже, сляпо да прогледа. Това е най-точното определение което е в пълният си смисъл.
   Когато разбрах какво става с посред нощните и прибирания уж на работни сбирки се оказа, че този философ дори мислел сериозно да отмъкне чуждата жена заедно с детето и щял да се грижи за него като свое. Изобщо дори не си е помислил, че това дете си има свестен баща който си го обича и той си се грижи за него. Наел си сам квартира и се чудел защо все още не иска да се изнесе при него.
   Щом разбрах тя се почувства толкова гузна, че напусна веднага. Не отиде при него, а се изнесе в къща която бяха наели с други за учебни и работни дейности с деца.
   Така останахме с детето да се гледаме сами. Тогава казваше ти си добър баща и знам, че ще се грижиш за него добре, аз ще имам ново семейство и нови деца.
   Нещата и се променяха постоянно, когато идваше да си вземе по някой багаж пак вдигаше скандали. Детето много страдаше защото си искаше мама, а тя искаше да е свободна да нямало кой да я ограничава. Изобщо не се замисляше, че семейството е отговорност, а децата не могат да се заменят с други, както мъжете иска да сменя.
   След няколко месеца се наложило да напуснат помещенията които бяха наели и тя ще не ще отишла да живее при мухоморкото.
   Дойде време детето да тръгва в 1ви клас и трябваше да го запишем в училище. Сега се сети, че то има нужда от мама и реши заедно да изберем училище. Беше и дошло някакво прозрение, че това детенце 2 години без мама какво ли му е било. Вече ще се грижи за него и това ще и е основното, а не да се занимава с какви ли не излишни неща от които нищо не е постигнала за тези 2 год. И се мотала с разни мъже, а детенцето и си има нужда от нея. Предлагаше да наемаме подходяща квартира заедно близо до училището, но тя да живеела там с детенце, да не напускаме сегашната квартира за да можело аз да съм там и понякога да вземам детето с мен. Все пак докато търсехме подходящото жилище не много ясно за колко души, тя пак си променила посоката. Решила, че ще си остане при мухоморкото и записала детето в едно що годе близко до там училище и решила, че ще си го вземе при нея и ще си го гледат заедно с него, а аз съм щял да помагам когато се наложи. През това време, аз намирам жилище и когато я викам да се регистрира тя отказва под предлога, че детето си било избрало друго училище и тя нямало да го запише там където той не иска. Отказа нещо което бяхме решили заедно и кара детето да избира, а то иска да си играе в момента. Без да сме му създали критерии за избор е несериозно да се поддава на емоционалната нагласа в неподходящ момент когато то си има други приоритети. Този път аз се изнервих, защото бях направил страшно много за да търся, а сега вече изпускахме срока чрез новата промяна на действията.
   Споделям всичко това за да потърся подкрепа и разбиране от хора с добродетели и осъзнати ценности. Вече цяла седмица е при нея и аз нямам мира да си го взема, но същевременно пак ще му липсва мама, както преди и както сега му липсва тати. А всичко това се случва защото мухуморкото я надъхва, че нищо няма да и върви докато не си вземе детето да си го гледа. Преди не знаех, че съществуват такива хора, но вече знам. Живеех в свят на идеали и си мислех, че всички трябва да се стремят към такива.

# 1
  Страшна работа... Адвокат имаш ли? Явно на жена ти не може да се разчита, ще трябва да го докажеш и да получиш родителските права, а пък тя ще го вижда когато иска и се разберете. Най важното е да създадете на детето някаква стабилност, а не да го лашкате насам-натам.
 И не ти е проблема мухоморкото, нещата са си между вас.

# 2
Доста дълга и протяжна история, трудна за четене най-вече поради факта, че постоянно сменяш времената на глагола и не става ясно на кои от действията си свидетел, в кои си участник, на кои не си присъствал, а си чул от неназован източник и т.н. Това е в кръга на шегата, разбирам как се чувстваш. Имаш ли брак с тази жена? Говориш за нея като за майка на детето ти, и в случай, че нямате брак аз не знам за какъв адвокат става въпрос (имам предвид предния пост). Иначе историята ти е класика. Бих те посъветвала да игнорираш майката, но да впрегнеш целия си чар и възможности и да се договориш с нея детето да прекарва повече време с теб. Не виждам смисъл от скандали и инат в тези отношения, както става ясно тя си е от един особен вид, т.е. ако не е този мухоморко, ще е друг. На теб ти е важно детето, така че действай в тази посока и успех!

# 3
  Ми аз не разбрах дали са женени? Така или иначе, ако иска да и отнема детето, ще му трябва адвокат. Какво цели авторът също не се разбира. Ако нямат установен режим, майката може винаги да си взима и оставя детето когато и скимне, и с един или друг мухоморко.

# 4
 Ми аз не разбрах дали са женени? Така или иначе, ако иска да и отнема детето, ще му трябва адвокат. Какво цели авторът също не се разбира. Ако нямат установен режим, майката може винаги да си взима и оставя детето когато и скимне, и с един или друг мухоморко.
Много трудно ще й отнеме детето, с или без адвокат.

# 5
Виждам, че до голяма степен се схващат нещата за случая.
Въпросът за брак - нямаме. Адвокат също нямам нает.
А сега за това какво всъщност искам - исках детето да живее в щастливо и здраво семейство!
Оказа се че това е идилия само на мен. Още когато забегна и идваше да вдига скандали всички които знаеха за какво става въпрос ми казваха вземи си родителските права, гледай си детенце и не я допускай близо до вас защото ще продължи да ви трови живота.
Не можех да постъпя така с нея и да и отнема единственото истинско нещо което има на този свят. Все пак когато съм я харесал за майка на детето ми, не е показвала това което показа в последствие.
Никога не съм искал да не допускам майката до детето, защото знам какво значи да ти липсва родител. При нея нещата са на моменти, когато иска може да бъде прекрасен родител, да си обича детето и да се грижи много добре за него. Но когато я хванат дяволите става лошо и страшно. И какво сега да си разказваме грозните истории в съда ли, да събираме свидетели на ужасните скандали и да търсим доказателства за това кой какъв е и кой е по ценен да си отглежда детето? Не съм убеден, че съда го интересува всичко това и ни най малко отдава внимание на ценностите. Защото като всичките ни държавни системи няма никакви ценности.
В крайна сметка искам аз да си гледам детенцето, да сме здрави и да го възпитавам на добродетели и житейски ценности! Но в никакъв случай не искам да лишавам него и нея от взаимната им нужда! Ето това е трудно да се постигне когато дърпаме в различни посоки. Най-важното е, че и тя всичко това го знае и затова ме е избрала, но сега се инати и се поддава на манипулациите на околните, които си правят проби какво ще стане и кой колко ще издържи.
Затова е много важна средата в която е всеки и с каква вода се полива!

# 6
Абе какви са тия глупости които пишеш, извинявай?
Родителството не е днес съм на кеф и ще си обичам детето и ще се грижа за него, утре не съм в настроение и ще си изкарвам всичките кривотии на него. Вярно е че сме хора и, не винаги имаме търпение за всичко, но родителството не е на приливи и отливи. Децата имат нужда от двама родители, но ако това е невъзможно, детето трябва да се даде на родителя, който може да му осигури спокойствие и сигурност. Ако тя е калпав човек водещ се по нечии акъли и залитащ от крайност в крайност, какво има да се чудиш и да я жалиш, вкарваш я в съда и нещата се решават. Или май май повече ти пука за нейното емоционално състояние отколкото за доброто на детето. А и кой е казал, че вземайки родителските права ще го лишиш от майката. Може да го гледате заедно, но ще имаш сигурността, че тя няма да ти го вземе когато и скимне, сменяйки квартири, училища, градове ако щеш, разбърквайки целия му свят.
И това че се опитваш да я оправдаваш че я манипулирали, че я обърквали, че едва ли не насила я държат далече от тебе ... - забрави го. От разказа ти е очевадно колко много не те уважава тази жена и ако един ден все пак реши да се върне при сигурното т.е. при теб, ще превърне живота ти в ад.
Дано греша, но .... едва ли.

# 7
Благодаря за съвета! Вече май стигнахме до там за съдебно решение. Но тя подала иска за да бъдела първа пак от натиска на околните и. Въпреки, че знаят за какво става въпрос, държат да я вкарат в този филм и да и гледат сеира. Предупредих, че болката после ще е много по голяма. Но нали все велики са се събрали деца да учели и си правят проби кой ще е по добър манипулатор.
Ако някой е запознат със стъпките на съдебните искове нека да сподели? Дали и аз да подавам такъв иск или да чакам да ме извикат въз основа на нейния?

# 8
  Намери си адвокат и събирай свидетели. Чака те битка. И забрави тая - че някой я манипулирал, че друг е крив. Ще си развеете кирливите ризи и трябва ти да извадиш по-кирливи, иначе си загубен. От това, което си описал, ако успееш да го представиш и докажеш, може и да имаш шанс да запазиш детето. Иначе ще го виждаш как се мести с майка си от мухоморко на мухоморко.

# 9
Благодаря за съвета! Вече май стигнахме до там за съдебно решение. Но тя подала иска за да бъдела първа пак от натиска на околните и. Въпреки, че знаят за какво става въпрос, държат да я вкарат в този филм и да и гледат сеира. Предупредих, че болката после ще е много по голяма. Но нали все велики са се събрали деца да учели и си правят проби кой ще е по добър манипулатор.
Ако някой е запознат със стъпките на съдебните искове нека да сподели? Дали и аз да подавам такъв иск или да чакам да ме извикат въз основа на нейния?

Какъв съдебен иск е подала?

В случая трябва да водите дело за родителски права, издръжка и режим на свиждане с детето, за неотглеждащия родител.
В момента и двамата сте с равни права, всеки може да вземе детето и да не го върне на другия.

# 10
Но тя подала иска за да бъдела първа пак от натиска на околните и. Въпреки, че знаят за какво става въпрос, държат да я вкарат в този филм и да и гледат сеира.
Аз все още не мога да разбера кои са тези ТЕ, дето я надъхват да прави това или онова с цел сеир - родители, роднини, приятели, любовници....? Ако си мислиш че гаджето е приритало да гледа чуждо дете и я натиска да си го вземе ... мисля че си далече от истината. То биологичните бащи бягат от тази отговорност камо ли свободните мъже.
 Относно иска - търси добър адвокат. Така или иначе като получиш документите от съда имаш срок един месец да отговориш. Адвокат /добър / ще те посъветва как най правилно да направиш нещата. И един личен съвет - застани срещу майката на детето си като мъж, защото ми се струва че мрънкаш повече, и ще престане да те прави на маймуна. Ако детето ти е приоритет - действай единствено и само в негов интерес. Успех.

# 11
И на мен драмите на мъже са ми съмнителни.

# 12
Не знам колко сте разбрали, но целият този филм е от лекомислие с цел разиграване. Онзи мухоморко я надъхва, че трябва да си вземе детето и тогава ще се успокои и вече няма да му вдига скандали, ще и вървят нещата в работата, с хората и той ще е героят който и е помогнал да бъдат "щастливи". Разбира се за бащата никой не му пука, ни най-малко за детето им пука как се отразява това разпиляване и обяснението, че "ако си дойде вкъщи при баща си повече няма да може да види мама и тя ще отиде на небето от мъка" това е цитат от нейните думи. А колежка и настоява, че трябва да си вземе родителските права и тя да дирижира кога и къде да бъде детето и не трябва да го пуска да си дойде вкъщи докато мине делото. Защото можело да не го пусна повече и няма да успеят. А на тази вещица и на нея не и пука за никой и тя го е играла този филм с предишните си мъже, а преди няколко месеца заряза и третия който дори и осинови сина, когато беше подминал 20г. Simple Smile)  Същата тази вещица когато отидох онзи ден в "детският им център" застана до мен и не ми дава да си общувам с детето си спокойно и за да не го открадна извика полиция дотърча и майката която била отишла по работа и поверила детето на нея. Все едно аз съм никакъв, а те са настойници на детето ми. Направо не мога да повярвам какво се случва и какво адекватно решение да се вземе в такива истории. А детенце ми казва обичам си тати, обичам си и мама и какво да реша, на дъжда ще трябва да ходя да спя като не мога при двамата едновременно.

# 13
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Пресоли манджата.... ooooh!

# 14
Стискам палци майката да спечели правата!

За детето ще е по-добре да не се отглежда от баща с такъв речник! Naughty

Общи условия

Активация на акаунт