Унищожава ли чалгата и телевизията децата/младите хора

• 13 453
  • 143
  •   1
Отговори
# 105
  • София

Мъжът, чиито аватар е човек със саксофон, може и да е слушал малко поп-фолк, ама има дързостта да си признае  Mr. Green
...
Признай си и ти, де. Laughing

# 106
Е, какво да признавам, като аз вече съм заявила гледната си точка... Crossing Arms

И да взема да ви поздравя с две парчета ми се иска, ей така, за да разведря обстановката    bouquet

Неповторим, а?

И тези Heart Eyes

Последна редакция: пн, 21 апр 2014, 22:41 от Arde

# 107
Не харесвам ни рап, ни Криско, Мриско и не знам още кой, на Мадона харесвам 5 парчета, но примерчетата от предната страница с Камелия, Анелия и баба им, които може би трябва да ни онагледят "стойностната" чалга, са си гаднички, певачките вият характерно на умряло и повече от 15 секунди на клип не можах да издържа.
Със сигурност рапът и Мадона са класи над тях.

Crazy http://www.youtube.com/watch?v=4JipHEz53sU Та за какви "класи" си говорим?! Един дол дренки - гнили при това.

Arde, отправям ти поздрав с едно от любимите си парчета. Надявам се да го харесваш и ти.

# 108
Argent, докосна ме! Благодаря ти Hug !

# 109
  • София
Вземете си стая.

# 110
  • Под липата
Елицааа...
 Joy

# 111
Елица, нещо много чалгаджийски взе да се държиш...

# 112
Аrgent , ти определено си много наясно с чалгаджийското поведение след като можеш да го разпознаеш веднага , а и дори да посочиш наставнически с пръст да не правим така - това поведение е недопустимо / чувствам се като ученичка , на която ще и намалят поведението Embarassed/.
Между другото започна да овладяваш тона си в общуването с останалите и да ги поздравяваш лично ... Какво ли не постига единомислието и на каква цена . И да цитирам литературните герои на Дюма "всички за един , един за всички"  Thinking

# 113
Тонът ми в общуването е съвсем приемлив в тази тема, ако и това, което съм казал, да не се е харесало на някого. Да ти отвърна на цитата с един друг цитат от българска поговорка: "Крадецът вика "дръжте крадеца". Ровиш се в чуждата градинка да гледаш кой размахва пръсти и кой - не, а на теб самата ти убягна фактът, че и ти размахваш пръсти като ми определяш кое ми е дошло в повече, как точно, според твоите възгледи би трябвало да се държа и коментираш ни в клин, ни в ръкав аватари и т.н. Тонът в общуването наистина сам по себе си говори за много неща - ясно се вижда (чете) кой как се изразява и кой си служи с хапливи подмятания, ирония съвсем не на място и безпочвени заядливи нападки, когато му липсват аргументи. И не на последно място да завърша с това, че все пак още очаквам да ми посочиш къде в постингите си използвам "наставка за продължително време на английски език", защото не обичам да ми говорят глупости и още повече така да увисват във въздуха. Аз съм филолог, макар и не по английски, и лесно ще те разбера. Наясно съм с всички граматически термини и ми се струва, че понятието наставка за продължително време на английски език" в българския език е някакъв твой тюрлюгювеч, но с радост бих прочел какво имаш предвид, ако ми посочиш.

Последна редакция: вт, 22 апр 2014, 11:46 от Argent

# 114
  • Велико Търново
Браво, Argent   bouquet Подкрепям напълно публикуваните от теб постове Peace

# 115
  • София
Елица, нещо много чалгаджийски взе да се държиш...
А, ти си слушал чалга "навремето", аз не съм запозната с терминологията и изобщо не разбирам какво искаш да кажеш. Sunglasses

Цитат
http://www.youtube.com/watch?v=4JipHEz53sU Та за какви "класи" си говорим?! Един дол дренки - гнили при това.
Какво е това, рап ли?  Thinking
Какво точно се опитваш да докажеш, не разбрах.
От всеки стил може да се изрови пошлост и простотия, но чалгата, поп-фолк или както там им викате, е само и единствено простотия, щракане с пръсти, гюбеци и виене с цигански маниер.

# 116
  Най-малкото е пълен кич, така че,  ако детето я обожава, е по-скоро тревожно, отколкото безобидна проява на съвременен вкус и мерак да се впише сред връстниците си.

Все пак на децата мястото им не е в кръчмата да хвърлят гьобеци, където именно се помещава въпросната музика. А пък ако вземе да иде и на концерт на някоя фолк-дива, или див, работата става съвсем странна.

# 117
Ок, напълно съм съгласен. Обаче, въпреки че не е написано черно на бяло, с всеки следващ постинг някак си индиректно се подразбира, че е по-приемливо и по-малко обезпокоително, ако едно дете отиде на участие на 100 кила например, където, гаранция, за една вечер ще чуе всички възможни цинизми, съществуващи в българския език, или ако гледа навряния в едър план задник на оная с розовата коса от линка. Прави ми изключително впечатление, не само в тази тема. Никой, ни дума, ни вопъл, ни стон по този въпрос. Винаги думата "чалга" излиза на преден план и заема превес. Дори и това заглавие "Унищожава ли чалгата и...". Дори има и твърдения, че е наистина по-добре подрастващите да слушат "Клати го, клати го", разни чернилки да повтарят до откат "suck my dick" или задните бузи на Бритни да изпълват целия екран, а тя 3 минути и нещо, колкото е времетраенето на "песента", да набива "Britney bitch", отколкото да чуят някое елементарно и посредствено текстче на Преслава, макар и сълзливо, макар и с нищо неблестящо, макар и "да вие" на умряло.

П.П.: Съжалявам малко за отклонението, но някой преди около половин час ми изпрати две съобщения. Пиша през телефон, много е неудобно и без да искам някак си ги анулирах без да съм ги прочел. Не достигнаха до мен, не видях от кого са. Ще помоля този, който ги е писал, ако случайно прочете това, да ми ги препрати наново. Съжалявам наистина, не можах да ги прочета.

Последна редакция: вт, 22 апр 2014, 15:23 от Argent

# 118
  • Tам през Атлантическия океан
Цитат
"попфолк империя", е една от най-успешните в страната и притежава не само телевизионни канали, но и 80-90% от музикалния пазар и арсенал от суперзвезди и верига нощни клубове.

Факт  Sunglasses

Има музикални канали , май са повече от един.

Преди десетина години все още имаше 'надежда , ' имаше музикален канам ММ (бе май) един противен Роро бе водещ  Laughing  , но се пускаше основно бг. музика , поп , рок , всичко за музиката.
Сега такъв музикален канал има ли , Не , нали ? Но пък има 24 часови канали за поп-фолк музика , и всичко около нея , концерти , интервюта бе културен живот кипи   Sunglasses

Всичко е чалга , паРдон поп-фолк ,  Grinning ето даже темата го доказва че тази музика и култура си е тамън , баш на място , тя вече е нещо нормално  Sunglasses ненормално е другото , различно от чалгата .....  Laughing

В Бг "не слушащите" чалга са като пасивните пушачи  Mr. Green
чалга в ГТ , чалга в таксито , в ресторанта , в малкото квартално магазинче ,кафе ,  чалга има даже в темата "Звездини компронати"  Hug Laughing , в музиката която дъни съседа  Wink , телевизия , радио ....

"Яж чалга, пий чалга, сънувай чалга, чукай чалга - бъди чалга! Чалга е! Дъвчи и си купи още една!"  Mr. Green

каква ироиния , това го е казал Крабовски  Mr. Green който самия се превърнал в чалга , а невремето му бях върЛ фен , заради него си купувах списанието Егоист  Grinning

Едно голямо  Браво  Wink и аз ще кажа.

Последна редакция: вт, 22 апр 2014, 14:52 от Desss

# 119
Десс, чакай малко сега, че се обърках, наистина.
   Моля те ако греша да ме поправиш, но не беше ли и ти сред онези, които защитаваше Мадона и опонираше на потребителя, който я причисляваше към бг-поп фолка, и редом с нея под общия знаменател постави Криско, Лора, 100 кила  ( не знам как изглеждат дори тези хора, ама не ме кефят песните им като ги пуснат по бг радио)
 Сега виждам друг нюанс в мнението ти.   Wink
Не се заяждам и не критикувам, ама наистина вече се обърках. Добронамерена съм Peace

Код:
В Бг "не слушащите" чалга са като пасивните пушачи  Mr. Green
чалга в ГТ , чалга в таксито , в ресторанта , в малкото квартално магазинче ,кафе ,  чалга има даже в темата "Звездини компронати"  Hug Laughing , в музиката която дъни съседа  Wink , телевизия , радио ....

Никой насила не те кара да си пасивен пушач. И аз от това се оплаквх, ама му намерих цаката.
 Не ходя по заведения, където има чалга или поп музика. Ходя само по рок-клубове и за съжаление вече е рядко. Ресторант ако посетя, то ще е пускат вътре песни от стила на васко Найденов или Канзас, или баладите на Скорпионс. Wink
Таксито... абе прая се на луда и моля да намли музиката, ко се случи да дъни поп фолк, ама да си призная не ми се е случвали скоро.
Съседката последно време си позволява да надува музиката и хич не ми се нрави, ама аз си пускам музика вкъщи и не чувам що ми пуска тя. А ако не ми се слуша музика- има тапи за уши.  Mr. Green Ама се гневя де... на ума си се гневя.

Аз съм най-големия враг на чалгата. До там, че чак до сълзи ме е докарвала.... Но стигнах до едно просто лекарство, против нея. ИГНОР! Тотален игнор. Няма друг лек. Този, който я харесва и не вижда какъв препъни камък е, няма да те разбере.
 Тя наистина сама по себе си не основния проблем, но е началото... и не защото децата я слушат, а защото родителите им ги възпитават в чалга.
 Момичетата в класа на моя син- 5 клас.... са доказателство. Грим, прически, маникюр, цигари.... не всички, естествено, но има. А обществото, в лицето на учители и родители мълчи... и не казва нищо.... И ние сме пушили в училище и сме си слагали чернилка на очите, но поне в гимназията бяхме и паспорти имахме... Не знам... надолу е тръгнало обществото и това хич не ми харесва....
 Но има надежда, защото има и добри деца, но в семействата им не се слушат обсъжданите стилове, или поне не им личи.
  Аре... май се поизчезвахме...
И на финал ми се ще да кажа.
Има само едно по-пагубно нещо за обществото ни и то е ЛИПСАТА НА ЛЮБОВ КЪМ БЛИЖНИЯ! Останете със здраве Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт