Унищожава ли чалгата и телевизията децата/младите хора

• 13 448
  • 143
  •   1
Отговори
# 90
axel_chiara2430, отношение по дадаен проблем и конкретно мнение по темата изразих вече многократно във всеки постинг, който писах по тази тема. За да разбереш, че изразявам мнение по темата, явно искаш черно на бяло да прочетеш "Моето мнение е: ...." Ето:

Просто за мен чалгата не е проблема, а е последица от истинския проблем, както писах по-горе. Това е моето мнение.

Така добре ли е?! Мизерията, безконтролността, борбата на родителите само и единствено за насъщния, загиването на образователната система, абдикирането на държавата от културата израждат. Тези неща са първоизточника на проблема, а не самата музика чалга. Не ми е възможно по-ясно от това да се изразя. Дори и самото заглавие на темата е тенденциозно съставено. Имало е много теми за чалгата във форума. Винаги присъства думата "чалга" и е на преден план. Споменават се пошлите текстове, голотата на певиците, че е лош пример за подрастващите и... Веднъж не видях заглавие "Унищожава ли рапа и телевизията децата/младите хора". Защо в никоя от хилядите теми за негативното влияние на чалгата, които са се изписали, никой не отваря дума за Криско, Килата, Милата, Лил Уейн и прочие "творци", които децата слушат в момента?! Те влияят също толкова зле на подрастващите, колкото и фолк певиците. Нужно ли е да споменавам, че ако нечие дете е почитател на някой "нига-бро", в лириксите на когото всяка втора дума е "dick", едва ли въобще ще срещнем тук тема, където родителя изразява притеснението си. Но ако детето му слуша Преслава, тонове възмущение ще прочетем, повярвай ми. Затова те попитах ти избирателно само проблем в чалгата ли виждаш. Отговори ми отрицателно на въпроса, но не видях никъде да се отваря дума за това. Прочетох единствено колко те възмущава и колко ти се гади от чалгата. Никъде не прочетох да ти се гади от Лора Караджова, Хлапето, Мишо Шамара, Криско, Килата майка и др.

Последна редакция: пн, 21 апр 2014, 12:57 от Argent

# 91
  • Tам през Атлантическия океан
Argent е слушал чалга навремето, вече от 2-3 месеца не слуша.
Da и в една тема за музика ни пуска Камелия , че  и тук Мадона сравнява с нея  Wink

За мен чалгата си е проблем за 'упадъка' на голяма част от младежите , за други не е проbлем а +  Wink
Чалгата или вече тъй наречения поп-фолк , културата която носи със себе си си е проблем .
Младите си имат идоли и подражават на тях , начина им на живот  Wink  златки , патки , жени без жураналистическо образование само със средно водят предавания  и т.н. Ако искаш да те показват по ТV/ да работиш там  ne e нужно да учиш има други по-лесни начини  Mr. Green и те се лансират  Laughing То и затова телевизията предаванията са под всякаква критика , непрофесионализъм от всякъде .

Последна редакция: пн, 21 апр 2014, 14:47 от Desss

# 92
Desss, очевидно простотията не подминава и неслушащите чалга, след като се появяват съждения, че правя сравнения между Мадона и Камелия.  Peace

Но така или иначе, Мадона е един американски кич, комерсиал, градящ успеха си върху остри сутиени, попипване, чекнене и перхидрол. Факта, че виждаш изкуство при Мадона, е достатъчно красноречив за много неща.

# 93
Argent , браво  Peace

# 94
Argent ,хайде малко да поуспокоиш тестостерона и този саксофон от аватара да го ползваш за по -приятен досег със слуха .
Не плюй толкова по Мадона , защото тази Камелия едва ли ще може да и стъпи и на малкия пръст , а и екипа който работи зад Мадона си знае много по -добре работата.!
Но за тестостерона ти дойде в повечко и не го ползваш по предназначение !!!!

# 95
За мен чалгата си е проблем за 'упадъка' на голяма част от младежите , за други не е проbлем а +  Wink
Чалгата или вече тъй наречения поп-фолк , културата която носи със себе си си е проблем .
Младите си имат идоли и подражават на тях , начина им на живот  Wink  

Принципно да. Как може едни да слушат избирателно и отсявайки обаче без да подражават, а други - сляпо ахват по всичко, което им се покаже по телевизора. За да ти стига до там сивото вещество да си мечтаеш да влезеш в лъскавия клип на певачката от телевизията и да живееш в сапунен мехур, значи определено ти липсва нещо, което тръгва от къщи, много преди да стигнем до чалгата. И в крайна сметка, отново само и единствено витае думата "чалага". Защо не е проблем, че подрастващите гледат, копират и си създават идоли като Лейди Гага и Криско, но е огромен проблем, ако някоя чалгаджийка им е идол. Едното е също толкова кофти, колкото другото.

Argent ,хайде малко да поуспокоиш тестостерона и този саксофон от аватара да го ползваш за по -приятен досег със слуха .
Не плюй толкова по Мадона , защото тази Камелия едва ли ще може да и стъпи и на малкия пръст , а и екипа който работи зад Мадона си знае много по -добре работата.!
Но за тестостерона ти дойде в повечко и не го ползваш по предназначение !!!!

Виж, аз говоря само и единствено по темата. Не те коментирам теб като личност и така нататък. Ако обичаш не ми вади квалификации и ти. Защото саксофона, аватара и т.н. нямат никакво място в тази тема. Когато започнат да липсват аргументи, с които да обориш събеседника си, така се получава, да.

# 96
Не исках да ти се връзвам на провокациите , но потърсих клип на тази Камелия / нямахпредстава коя е  /, ами то момичето си купило кошове за пране и детски играчки , пъхнало се с останалите вътре и танцува , дори се опитва да пее ... Явно са скъпи тези кошове за пране / аз купих такива за вкъщи за около £2 / трябва да се изплатят SadSad , а кака Мадона решила да изпълнява Voque с много повече аксесоари ... Колко ли трябва да работи Мадона , но ти ще трябва да ни отговориш , защото явно проявяваш интерес и специални знания.
Благодаря за отговора!

П.С.  Моля те пиши на български език в постовете си без да добавяш множествено число и наставка за продължително време на английски , трудно се чете.

# 97
  • София
Криско и подобни са също чалга. Неслучайно точно рапът и чалгата се харесаха и се залюбиха - все чалга, ама едната идва от американските гета, а другата от нашенските.

# 98
Никаква квалификация за теб не мога да направя , ако асоциирам саксофона и не съм посмяла да правя дори , но саксофона е прекрасен инструмент , на който апропо съм свирила , най-близък до човешкия глас , та по тази причина ти насочих вниманието към него .... Все пак общуваме в нормално общество извън обсега на поп фолка и не се наричаме взаимно "простаци ", нали ?

# 99
Ако обичаш да посочиш къде в постовете си добавям наставка за продължително време на английски и какво имаш предвид под "добавяш множествено число". Благодаря предварително. Подозирам, че е някакъв проблем от браузъра ти или нещо подобно.

Не исках да ти се връзвам на провокациите , но потърсих клип на тази Камелия / нямахпредстава коя е  /

1. Провокации?! Не виждам никакви провокации.
2. Когато нямаш представа за нещо, е въпрос на много малко да не го коментираш... тъй като нямаш представа за него. Аз имам поглед и върху Мадона, и върху Камелия, затова и съм говорил и за двете.

Последна редакция: пн, 21 апр 2014, 15:27 от Argent

# 100
Криско и подобни са също чалга. Неслучайно точно рапът и чалгата се харесаха и се залюбиха - все чалга, ама едната идва от американските гета, а другата от нашенските.

Само че рапът си остава основно по гетата  Wink и е музика за определен кръг хора. Да има и по TVто в опеделени радиа , пускат се едно две наистина хитови парчета и до там  Wink Просто не е масова музика  Grinning

Бг е едно гоямо гето   ...... 

# 101
Само че рапът си остава основно по гетата  Wink и е музика за определен кръг хора. Да има и по TVто в опеделени радиа , пускат се едно две наистина хитови парчета и до там  Wink Просто не е масова музика  Grinning

Бг е едно гоямо гето   ......  

Ако говориш за САЩ, мога да се съглася. Ако става въпрос за България обаче - в никакъв случай.

axel_chiara2430, съвсем не е важно, но между другото, зачитайки се в последните ти постинги и в това, че за някакъв клип Камелия си купила кошове за пране, а Мадона ползвала много повече аксесоари в клиповете си... моите почитания, но това ми се струва крайно несериозно като аргумент. Ами Лили Иванова има черно-бял клип, където пее върху един валяк. Превъзхожда ли я с нещо Мадона заради това?! Преди 15 години клиповете в България се снимаха на пълно аматьорско ниво с подръчни средства. Да имаш режисьор, стилист, сценаристи, екип въобще беше нещо като фантастика. Това, че клипът на Мадона е сниман в Щатите с огромен бюджет съвсем не означава, че самата Мадона има качества като певица или въобще като изпълнител, по-скоро говори добре за професионализма на екипа й и за средствата, с които разполага. Много моля след последното да не ми се приписват думи, които не съм казал - като например, че един вид адвокатствам на чалгата, персонално на Камелия и други щуротии. В никакъв случай не защитавам този стил. Има огромно количество факти, които са безкрайно кофти около него. Но както виждам лошото в чалгата като музика и култура, по същия начин виждам и лошото в почти цялата съвременна музика и култура, която налага същия лайф стайл и облъчва със същото младите, с каквото и чалгата. Само че за последното, една огромна част си заравя главата в пясъка и нещо си мълчи, а има очи да види само и единствено грозното у чалгата. Ето за това става въпрос

Последна редакция: пн, 21 апр 2014, 15:59 от Argent

# 102
  • София
Не харесвам ни рап, ни Криско, Мриско и не знам още кой, на Мадона харесвам 5 парчета, но примерчетата от предната страница с Камелия, Анелия и баба им, които може би трябва да ни онагледят "стойностната" чалга, са си гаднички, певачките вият характерно на умряло и повече от 15 секунди на клип не можах да издържа.
Със сигурност рапът и Мадона са класи над тях.

# 103
Аз пък намирам във всяко стилопоклоничество вреди. Независимо дали ще слушаш само класическа музика, само рап или чалга.
Изобщо хората, които залитат прекалено в крайности са ми в пъти по-ограничени и плашещи от хората, които са си позволили три пъти годишно да слушат чалга.

# 104
И постепенно темата заприлича на една долнопробна чалга, а уж всички не я слушаме.
 Всички сме съгласни, че чалгата влияе зле, някои добавят, НО не е основен проблем и включва подобните стилове, но ние продължаваме с престрелки, ей така, щото някак си не може да се смирим и да опитаме да вникнем в отсрещната гледна точка.
 Мъжът, чиито аватар е човек със саксофон, може и да е слушал малко поп-фолк, ама има дързостта да си признае  Mr. Green, но съвсем без ирония той ми се чини много по- възпитан и интелигентен и начетен от всички нас, на които тотално ни се гади от чалгата.

пп
цял следобед една съседка гърми с омразния стил....  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт