Септемврийче малко покажи се - момче ли си или момиче? - Тема 4

• 32 931
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
  • ул. "Мечтание"
Здравейте!

Започвам да влизам в час вече. Три поредни дни ставам доста раничко и съм много доволна.  Crazy Дано пак не се забия в някоя сънлива дупка.  Joy

Другата ми чуденка са триколките, някак неудобни ми изглеждат. Но аз опит с бутане нямам та не знам дали автоматично да ги изхвърля от кандидатите.

Зависи от триколката и от твоите предпочитания!  Peace
Имах един TCM, триколка, същински танк, ползвах я само на село, защото се сгъваше трудно (разбирай карана е само по черни пътища), чудесно се държеше.

Друга триколка, която съм тествала с бебе вътре е Jane Slalom Pro и също давам положителен отзив за нея. Даже съм си я набелязала за купуване!  Grinning

Винаги катеря стълби и релси на заден ход, та не ми пречи да е с триколка. По-важно ми е да е с единични гуми, често на лош терен с двойни гуми си е тресене (това го отчитам като лек минус при Пег Перегото ми).

Може да ви се стори странно желанието ми, но аз послушни и кротки деца не държа да имам, нито робувам на полови стереотипи.  Naughty
Също така до голяма степен имам убеждението, че странното и прекалено диво държание на децата е и заради начина по който са отглеждани.

Поздрав от мен за щурите момичета!  Hug

Бориславка, прегръдки!

pala4inkova, резултатите ти изглеждат добре!  Peace

sisibella, добре дошла! Надявам се съмненията на АГ-то ти да останат неоправдани.

Рали, когато имаш деца представите ти за чисто, подредено и ремонтирано обичайно значително се променят. Simple Smile
На няколко пъти ми се е случвало да ми кажат, че като пораснат децата тогава ще направим един хубав ремонт...  newsm78 Joy Е че какво, като имам малки деца да не правя ремонт вкъщи? Да не боядисвам и сменям мебели, защото пак ще ги нацапат/изкъртят/омажат с нещо неидетнифицирано... Понякога ми е странно как разсъждават хората.  Thinking

Моя малкия син миналото лято изкърти една тухла от верандата.  hahaha Joy Вярно, че се клатеше, но все пак... А пък кроткия ми голям син е по тихите бели, зимата го бях оставила в коридора да си играе, а ние да си поспим с Искрен следобед... Когато станах заварих издълбана дупка в стената.  hahaha Joy hahaha Joy

Честно да си кажа мен ме радва изобретателността им, макар понякога да си ми лазят по нервите. Но това си е мой проблем. Crazy

sis88, радвам се, че е минал добре прегледа. Надявам се докато се стигне до раждането да се поуспокоиш и да мине леко!  Peace Обичайно когато се информираш добре как протича раждането и какво би могла да направиш за да облекчиш болката и дискомфорта, нещата се случват по-леко. Страха е лош съветник в такива моменти и обичайно затруднява раждането и го прави по-болезнено.

Много се радвам за мамите които сте решили да имате повече от 1-2 деца, просто нямам представа как се справяте и особенно като ви слушам какви беладжии са всички  smile3521 възхищавам ви се и не мисля, че не трябва да сте в темата, та точно вие сте хората които ни отговаряте и стимулирате за всичко  smile3501

Благодаря ти мила!   bouquet Hug

Моята тайна е да приемам нещата, такива каквито са и да съм благодарна за нещата, които ми се случват, независимо дали ми носят радост или тъга.

Не само децата се учат от нас, а и ние се учим от тях. За мен децата ми са благословия и огромен стимул за себепознание и личностно израстване. Същото важи и за съпруга ми. Научихме се, че когато има проблем, обичайно родителите са тези, които е нужно да променят нещо - било то във взаимоотношенията си, било то отношението към децата си...
Тъкмо в една друга тема писах, че за мен няма трудно и лесно, има само предизвикателства. Да имам деца е като да изкача К2... Предизвикателството е голямо, но гледката по пътя и от върха е уникална и разкошна!  Heart Eyes

# 541
Добро утро!

съвсем на бързо се включвам и излитам към работата

Камъче, да ти е живо и здраво момчето, със закъснение честитя, че вчера не успях, мнгого да ви радва, да ви е здрав и  да ви дава много поводи за гордост

СисиБела, стискам палци всичко да е наред, щом и хорионбиопсия са ти направили, значи след1-2 дни всичко вече ще е ясно поне, и няма да тънеш в очакване. Моля те пиши, като разбереш, въпреки че съм сигурна че новините ще са прекрасни Hug
Елч, и аз съм със сенна хрема също, мота още не се обажда, някъде към май почва и ме държи до към август. Преди пиех кларитин, но сега мисля че няма да може, лошото е, че ако не пия лекарства са сополи, сълзи, сърбежи, абе много е гадно. Ще трябва да търся алтернатива някаква, ясно е че лекуване няма, поне да подтисна симптомите.
Бориславка, стискам палци всичко ад е наред при теб Hug
Рисуването по стените голям проблем ни беше, цялата си стая нарисува, обелии и тапетите, като беше на 1 и нещо, поне се ограничи в неговата стая с творчеството. След като имна в малко по-разумен период, направихме ремонт, ако се случи да изцапа или надраска нещо сега, което е мнооого рядко, го карам да го изчисти, така драстично спадна творчеството по неподходящи места Laughing
Аляска, за количките по стълби и подлези - на мен ми е най-удобно да я качвам, пускам на две колела, обаче всеки си намира номер, наистина. А на спрелите по тротоарите коли, които не съобразяват да оставят място за преминаващи ме вбесяват направо, то бива, то може несъобразителност...Със Сами много скандали вдигах на шофьорите като ги видех, че така спират, някой се извиняваха и преместваха, а от други щях да си изкарам боя Shocked Да налетиш на жена с количка и дете, щото ти е направила забележка за несъобразено спиране е върхът на идиотията  ooooh!

И последно да питам, някой има ли впечатления от добра марка бебефони, разбрах че цифровите били по-добри от аналоговите, но ще съм благодарна за съвети за модел и марака

хубав и усмихнат ден  bouquet

# 542
  • София
И аз ще съм благодарна за съвет за бебефон. С Алек не съм използвала, понеже бяхме в гарсониера и не ми е бил нужен. Ама сега сме в доста по-голям апартамент и вероятно заради малкия, който ще вдига шум на бебето, вратите ще са затворени и ще ми е нужен бебефон. Зет ми е сложил камерка на леглото на бебо и в хола си го гледа на компа. Има си и звук. той сам си го направи. Може да го помоля да ни направи и на нас.
За рушене на покъщнина си говорите. Ми ето, днес сутринта малкия като се събудил и чувам аз в просъница по едно време като че нещо се отлепва, викам си хм.....не е с пантофките с лепките, няма как да е, все пак става от сън и се обръщам и гледам отлепва тапета  ooooh! А тези тапети аз много си ги обичам, някога като взехме Голдънката и направихме ремонт, купихме тапети на голдъни с бебета и майка. Адски сладурски. Лошо ми стана като видях отлепеното парче. Засега не е успял да го махне, защото бързо го спрях. Само ще лепнем откъснатото и това е. Ей, големи са разрушители. Абе, каквото и да си говорим децата правят погром вкъщи.  Mr. Green То да е само това. Ако си имате любим диван, по-добре го покрийте с нещо, щото цапат като за световно. Това мушама.......на дупки, защото бучи с вилизи, лъжици, химикалки......Одрани мебели.....Една маса много хубава имам, цялата надрана с хармониката. Въобще картинката не е лицеприятна, ама да са живи и здрави да лудеят.  Mr. Green(
Нощни, ще видя аз тази Jane, гледам много ги бутат. И аз така все качвам назад количката, напред да я кача направо не ми го побира главата как ще го направя, не съм и пробвала даже.  Mr. Green
Kama4e, отивай да те видят скришно от мъжа ти  Joy
Сисибела, добре дошла при нас! Дано всичко с малчовците е наред и да се окажат безпочвени притесненията за едното мъниче.  Hug
sis88, нормално е да се притесняваш за раждането. С първата бременност просто се бях психясала вече като достигнах към 7-ми месец. Времето минаваше, терминът наближаваше, а аз много се бях шашнала и много ме беше страх от това пусто раждане. Все си казвах ох веднъж да мине, само да родя, това искам хахахахаха. Е, родих и купонът продължава. Притесненията вече са други, свързани само с детето. 24 в денонощието мислите ти са заети с притеснения около бебето. Да си кажа честно сега също ме е страх от раждането. Хем знам какво е, ама точно защото знам, си ме е страх. Не че искам да те плаша, в никакъв случай. Раждането минава и заминава, преживяват се тия няколко часа. После е по-трудно.  Peace Всяка мама тук ще ти го каже. Така че се успокой, рано е още да мислиш за това. Позволявам такива притеснения чак към 8-ми месец  Peace Mr. Green(
Вчера пак усетих леко потупване, иииии много приятничко бееее. Много сладко подритва бебченцето мило.  Heart Eyes

# 543
хм matsutka ама аз си знам, че самото раждане ще мине някак и даже на приятелка и казах да не си и помисля за секцио ако не се наложи, но пак ме хваща шубето отсега, а не ми се иска  Naughty
като гледам доста от вас усещат вече бебчовците, а при мен май е още рано или незнам какво трябва да е чувството. и даже почти си нямам коремче, а ми се иска вече да имам, че като отида на преглед и нещо не ми вярват бабите които чакат пред кабинета без час, че съм бременна  Simple Smile

# 544
  • София
В коя седмица си? Що не си сложиш линийка? Така е по-гот да си гледаме кой до къде е стигнал.  Peace И другите мамита, които нямат сложете по една линийка (ако искате, разбира се  Wink )

# 545
Маци, а как става номера с линийката? Нещо не мога да се ориентирам... newsm78

# 546
  • София
Ми, например, ако искаш като моята линийка, просто кликни върху нея и сайтът ще ти даде опция да си генерираш своя линийка. Ако не искаш като моята, тук във форума има линийки, всичко е на БГ и просто следвай стъпките. Ще ти се даде линк към самата линийка, ти просто трябва да копираш този линк в подписа си.

# 547
  • София
http://www.bg-mamma.com/?action=lenti
Тук са лентичките от Маммата

# 548
Нощни очи, matsutka, много ми е забавно да слушам вашите разкази. Май си имате малки бандитчета вкъщи. Това с дупката в стената и с тапета  Laughing, значи сте много спокойни и добри майки.

Когато се роди първата ми племенничка и дойде за първи път вкъщи на гости. Като я видях как пипа с ръчички и целува огледалото на новия ми гардероб щях да получа нервна криза.  Laughing Сега с втората тя е още по-голям звяр понеже не иска да хапне нищо ако някой я храни тя е на година и половина. Зълва ми я оставя да се храни сама само и само да хапва нещо. Та последния път да ви разкажа как се яде супа топчета  Laughing. С лъжичката си взима детето половината върху нея половината хапва, но .... топчетата бягат като се опитва да си ги сложи в лъжичката. Решението хоп с пръстчета и топчетата са хванати  Grinning. Толкова е смешна и сладка.
Но как ще свикна с всичко това за момента нямам представа, първо детенце ми е да е живо и здраво. Но като се роди съм сигурна, че вече ще е друго самото чувство. Аз го обичам още от сега,  и нямам търпение да го видя, да го гушна вече  Simple Smile!!!

# 549
благодаря на всички  Heart Eyes искам да ви кажа че тук всички мамита сте много полезни една на друга радвам се да бъда част от вас макар и непознати да се подкрепяме било то за добро и лошо   bouquet

# 550
  • ул. "Мечтание"
Рали, с чужди деца е много по-различно, отколкото със собственото ти дете. А и всичко се учи стига да имаш желание и да си отворена за идеи. Simple Smile Също така те не стават изведнъж на една годинка или на пет, ти ще растеш заедно с детето.

На мен често ми се случва чужди деца да ме извадят от равновесие. То ни да му направиш забележка, ни да приложиш нещата, които си знаеш (понякога става, но не винаги)...
Снощи имахме подобна случка в една сладкарница с детски кът. Едно дете се развилня като Таз, накрая нашите деца отнесоха забележките от персонала, а майката на детето се изнесе тихомълком... ooooh! Whistling

Племенника ми например, когато беше малък и отиваше на гости ровеше навсякъде - отваряше-затваряше шкафове, разтоварваше ги, събаряше книги... По-лошото беше, че никой не му правеше забележка (включително и родителите му), а примерно сме на гости в свекърва ми, която му е баба.
За мен подобно поведение в чужд дом е недопустимо, пък било то и къщата на баба ти.  Naughty Вкъщи, ако ще да обърнат всичко с надолу главата, но в чудж дом знаят, че не пипаш нищо без разрешение и уважаваш порядките на дома.

И една снимка на нашия "самоед". Тук е на рожденния си ден, когато стана на 1 годинка, малко след като сам е излапал парчето си торта.

Скрит текст:

# 551
  • София
Хахаха, Ралиииии. Всичките ми прозорци са на пръстченца и ръчички, огледалата да не говорим. Стъклото на фурната също. С мазните ръце от баницата отива да отваря шкафовете. Уча го от сега на чистота, защото ще се превърна в робиня.  Peace Наумих го поне да не рони (не че не рони  Mr. Green, ама поне се старае и знае какво трябва да направи), да си бърше ръцете след хранене. Като направя баница и ми иде да се гръмна що съм я направила  Shocked Всичко е в кори, по цял ден мета. Понякога си взима от яденето с лъжицата и изсивпа на масата и после учуден ме вика да го изчистя.  Laughing Абе купон страшен. Но сега като се замислиш за тия работи ти е страшно, но в последствие ще се радваш на всяка хапната лъжица без да се налага да го храниш. Въобще няма да ти прави впечатление чбак пък толкова. Ще се радваш, че може да яде само.

# 552
  • София
Хихихи, Нощниииии цапаницата е пълна. Голям е срадур "самоедът"  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 553
matsutka направих си лентичка, но трябва ли някъде да слагам в поста си линк към нея или тя излиза автоматично? защото аз не виждам на нито една от вас лентички? а и на мен малко ми се разминават нещата с термин и г.с., та така че си нагласих да си ми излизат реално дните де  Wink
иначе съм в 13с.5д. с термин за 17.09.14

# 554
  • ул. "Мечтание"
matsutka направих си лентичка, но трябва ли някъде да слагам в поста си линк към нея или тя излиза автоматично? защото аз не виждам на нито една от вас лентички? а и на мен малко ми се разминават нещата с термин и г.с., та така че си нагласих да си ми излизат реално дните де  Wink
иначе съм в 13с.5д. с термин за 17.09.14

Трябва да разрешиш от профила си да ти се показват подписите на потребителите!
Напискаш на горе в дясно, върху прякора си и избираш Профил. След това в ляво отстрани имаш различни менюта. Избираш Настройки Изглед и Подредба където махаш чекчето от Не показвай подписите на другите потребители.

А линка, който ти се е получил за леничка трябва да си го сложиш в Профила. Това става като пак цъкнеш на Профил и от менюто в ляво отново избереш Профил. Ще ти излязат различни неща. На теб ти трябва празно текстово поле с ндапис в ляво Подпис. Там поставяш линка и запеметяваш. Peace

Повечето лентички за бременност имат опция да изчисляват до къде си или по последна менструация или по термин. Въвеждаш си термина и не се налага да "нагласяваш" ръчно да съвпаднат нещата.

Общи условия

Активация на акаунт