Септемврийче малко покажи се - момче ли си или момиче? - Тема 4

• 32 941
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  Здравейте,

Много сте изписали, едвам ви изчетох Simple Smile

Относно суеверията, аз съм по средата. Естествено не мога и да си помисля, че няма да ида на фризьор или на кола маска и други разкрасяващи процедури....и без това се чувствам като балон, въпреки, че съм напълняла едва 3кг. и съм ужасно бледа. Наскоро някъде из форума срещнах, че и лакът е вреден и т.н. Но като се замисля.....то има къде къде по вредни неща за бебето от лака на ноктите. Пък и до колкото съм чела няма доказателства за това, че процедурите могат да навредят по някакъв начин.  Естествено ходех на лазерна епилация и посещавах солариум от време на време, но след като забременях не си и помислям, за тези процедури.

Каая и аз не съм регистрирана още. И нямах и желание, тъй като през здравна каса не покрича почти нищо. А когато отидох при ЛК в първия месец да поискам направление за пълна кръвна картина и урина тя ми каза, че не може да ми даде след като не съм регистрирана и аз много се ядосах. Ядосах се защото месечно държавата от заплатата ми взима около 200лв. за здравно осигуряване, а като ида на лекар никога не получавам необходимото внимание. Сега обаче лекарката в Токуда предпочита да ходя при нея по Здравна каса и ще се наложи пак да си посетя ЛК. За това препоръчвам на всички да си направят Допълнително здравно, при което няма да ви се налага за всяко нещо да се молите на ЛК за направление.

И накрая да ви се оплача....днес сутринта се събудих с болки в гърлото и бях много отпаднала. Пих хомеопатия за гърлото и чайчета и до обяд ми нямаше нищо. Остана ми само отпадналостта и гаденето. И цял ден гушкам леглото....Дано ми мине скоро, а не съм от хората, които е свикнал да си лежи Simple Smile

# 631
момичета, ама цял ден се мотам по това скапано движение в София, които живееят тук знаят за какво говоря. Два часа пътувам от Сухата река до Люлин  newsm78
Благодаря на всички, които са се сетили за мен, днес съм добре, само дето ме надуха шибания вятър  #2gunfire  #Cussing out
Връщам се след малко да ви дочета, че трябва да боядисам мама  Grinning До скоро Simple Smile

# 632
Цитат
Каая, май ще трябва да смениш докторката. А и щом още не си регистрирана, проблемите ти ще са по-малк
Смени лекарката и ако не си регистрирана като бременна го направи,дори и при някой квартален гинеколог,който да ти пуска изследвания по каса .Той ще ти пусне болничен за 14 дни,а след това ще те прати на комисия ,която ще ти го удължи с 30 дни.За да ти е по-лесно избери лекар ,който е член в такава комисия.Винаги можеш да ходиш на частно ,ако искаш да ти се обръща внимание.Моята докторка по ЖК не е многословна ,както се бях оплакала в началото,но е много стриктна при изпълнение на всичко по здравна каса ,а дори ми прави и УЗ в повече.Дала ми е визитната си картичка ,в случай ,че нещо ме притеснява.А за болничния въобще не е коментирала ,че не може или не иска.е
Аз съм от тези с главоболието,но мисля ,че при мен се дължи на преумора.Всеки ден пътувам до "Токуда" с автобус .на лекции.И след това много ме боли глава.Днес си останах у дома и не ме боли.

Цитат
момичета, ама цял ден се мотам по това скапано движение в София, които живееят тук знаят за какво говоря. Два часа пътувам от Сухата река до Люлин
Опааа,"Сухата река " ли?Тук ли живееш?Аз съм на една ръка разстояние - в "Левски".

# 633
Здравейте, 

Отдавна Ви следя, но едва сега се реших и аз да пиша. Бременна съм с близнаци в 17 г.с. За съжаление имам Хашимото, а за капак и отрицателен резус фактор.

Пожелавам на всички леко и безпроблемно бременеене.

# 634
Ето моите предложения за следващата темичка -

НА ЛЮЛЯЦИ УХАЕ, МАРТА СЕ ОТЕЧЕ, СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ МЪНИЦИ ШАВАТ ВЪВ КОРЕМЧЕТО НИ ВЕЧЕ !!!

или

СЕПТЕМВРИЙСКИ МАМИ, ЗАЕДНО И В РАДОСТИ И ДРАМИ :*

# 635
кая, тази аг не те ли мотаеше и за първите изследвания?
как ще раждаш при нея като й нямаш вяра?
имаш време, мисли и си намери готина лекарка, която да те кефи. какво е това отношение! много се ядосах!

агнес, а ти при кого мислиш да раждаш?
помня, че говорихме, че и ти ще се следиш в токуда, но не помня при кого щеше да раждаш, дано не съм те питала вече Embarassed

муце, няма драма, тук сме много с хашимото! Laughing Laughing Laughing а и близнашките мами нарастнахте значително Simple Smile

# 636
муце какво е Хашимото и аз съм с близнаци и не съм мн запозната с нукои усложнения  Blush

# 637
сисибела, хашимото е автоимунно заболявана на щитовидната жлеза, няма общо с бременността като цяло. просто като го имаш трябва да се внимава по време на бременност

# 638
сисибела, хашимото е автоимунно заболявана на щитовидната жлеза, няма общо с бременността като цяло. просто като го имаш трябва да се внимава по време на бременност
   елч благодаря  Blush засрамих се малко че не ги разбирам тея работи но до сега не съм се сблъсквала с никакви болести хич ме няма

# 639
Добре дошли на всички новички  welcome

sugarpup, Честити сини гащи   bouquet

Нощниии, ама ти сега с това море, дразниш ли нещо??? НемОй с лошо, моля те  Praynig Шегичка Simple Smile
Ама малките ти мъже, много сладички бе Simple Smile

Относно, дечицата дето пипорат по чужди домове  Laughing Племенницата на моя мъж ( пак тя  hahaha ) преди като идваше все пипаше навсякъде, нямаше шкаф, който да не е отворила. Даже ми набара шкафа с превръзките и ги беше извадила и ги донесе на баща си, и попита " Тате, какво е това" ????  newsm78 Баща й се спука от смях, а аз щях да потъна в дън земя от срам, е как пък ги набара, като скрина е по висок от нея и е точно в най-горното шкафче  newsm78 Абе дяволче малко, но иначе не й направи никой забележка, дори когато пипна веригата на колелото на чичо си и се омаза, най безцеремонно се избърса в ламината ни  newsm78  #Crazy  smile3512 И пак нищо от страна на майка й, добре че вече не е така Simple Smile

Елч, едната баба ще е при нас, ама другата е на другия край на България. То мъничкото ще си ходи при баба си в другата стая, ама си е друго за две дена да си починеш, не знам , ама предполагам, ти ще кажеш как е два дена почивка  Laughing Но иначе и двете баби са много строги, но и любящи, купуват, но разберат ли че не слушаш, спират да купуват, особено мама с племенника е така, като разбере че не слуша, спира с покупките  Naughty Като си оправи държанието и разбере от сестра ми че слуша, пак е най-доброто внуче на света  Crazy Но мама и с нас така е процедирала и има ефект, за това със сетра ми ценим всичко, което ни се даде, дори и една бонбонка, дадена ли е с любов и ни радва Simple Smile Свекърва ми вижда внуците си рядко, на два три месеца веднъж, и като ги види иска да им се порадва, тя е учителка, и има подхода към децата, ама като почнат да й се качват на главата, бързо, бързо ги сваля от там Simple Smile Абе като цяло си имам две майчици Simple Smile

Искам да ви питам, тези които са женени, казвате ли на свекъра и свекърва си, майко и татко? Аз колко пъти казвах, че няма да им казвам, ама на следващия ден след сватбата им казах и ги разплаках Simple Smile Много ми стана мило, пък и свекървата ми е наистина като втора майка Simple Smile

Татянка-Бърборанка, даже съм на бул. Ботевградско шосе Simple Smile Имам си комшийкааааа Simple Smile Юпииии Simple Smile Simple Smile

Исках да пиша още, ама забравих, какво  newsm78

# 640
Аз не казвам мама и татко на свекърите. Не са лоши хора, но не мога да кажа, че свека ми е втора майка. Колкото и да иска, никога няма да мисли за мен, както майка ми би го направила.

# 641
Не казвам мамо на друг освен на майка ми, не го чувствам просто.

Каая, сменяй докторката. Мойта всеки път ме ръчка да ми дава.

Елч, нещо с цветенца, но не много сложно, че нямам много време. Мисля дизайна още.

# 642
ЕЛЧ, аз съм си решила, лекарката, коятото ме следи и тя да е на раждането. Така, че за момента твърдо съм решила в Токуда. Пък и сестра ми и други приятелки са раждали там и са много доволни.

# 643
Не казвам мамо на друг освен на майка ми, не го чувствам просто.

Каая, сменяй докторката. Мойта всеки път ме ръчка да ми дава.

Елч, нещо с цветенца, но не много сложно, че нямам много време. Мисля дизайна още.

Е, то и аз не казвам мамо, а майко  Wink И аз не я чувствам, като истинска майка, в пълния смисъл на думата, но като знам, какви има, особено на сестра ми каква е, мисля че моята е заслужила, но има такива дето не са заслужили и никакво обръщение да имаш към  тях  Naughty

Каая, според мен това е недопустимо, така доктор да се държи и да ти отказва болничен, след като ти видимо не се чувстваш добре. За коя болница става въпрос? И ти от къде да знаеш, че трябва да се регистрираш всеки път? Аз бих я сменила веднага, тази докторка. А мъжа ти с теб ли беше през това време? И ако да, как реагира той?

# 644
Добра вечер, коремчета!

Добре дошли на новите попълнения!
Мацутка, Нощни, много са ви сладки момчетата!
Меги, страшно се хилих на историята ти как си паднала в бетона и на реакцията на майка ти. Жестока е!  LaughingМного се радвам, че е без последствия скока върху корема ти!
Мацутка, препоръчаха ми този бебефон  http://pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=4841&cat=35
Бебефонът много работа ми свърши миналия път, този който имах, определено ми беше най-ползваната бебе вещ, влачили сме го по почивки, къмпинзи и къде ли не, но много бъркаше каналите, не беше дигитален. Та съм решила тоя път да не жаля средства за тая джаджа.
Sis88, не се шашкай за раждането, и аз съм на мнението на Нощни, информийрай се, чети какво и как става и ще си подготвена, страхът идва от неизвестното.
Нощни, Мацутка, Елч, като се сетя за възрастта 1-2 години на малкият не я помня с особенно умиление, най-истерчният период ми е това. Малките бонбони са като неконтролируеми изстребители, много подвижни и почти безконтролни, любим период, откач Mr. Green. Нощни, много си права за възпитанието, то си е виж пилотаж и изкуството, трябва много нагаждане и към детето и към ситуацията, различен подход. Всяка вечер заспивам с анализ на това как съм се справила, къде съм сбъркала, как е можело да стане по-добре...Междо другото много внимавах да не казвам думата НЕ като беше малък и още не много осъзнат, за да не свиква с нея, ползвах я за много крайни случаи само, иначе ходех по него и само го насочвах напред-назад или го отстранявах от опасни неща. За това пък като кажех НЕ, напарво имаше магически ефект. Като ходехме по гости или заведения го приплъзвах на мъж ми, той имаше магичеси ефект върху малкият, като говорещият с кучета върху кучетата Mr. Green, направо го омагьосваше и малкият се кротваше
Тигърче, може онлайн да си оразмериш снимката, има програмки дето задаваш пиксели за ширина и дължина. Например тази http://www.picresize.com/
Преси, дано всичко е наред при теб. И аз бих потърсила друго мнение
Цвети, не казвам на свекърва ми мамо, не мога да си обърна езика и това е. На свекър ми, също не казвам татко. Него го виждам веднъж годишно, не живее в България и не сме близки. Мисля, че ако му кажа татко някой път, ще ме пита слънчасала ли съм
От суеверията нищо не спазвам. Нито конци, нито нищо. Вярвам само на 2 – чанта не се оставя на земя, че е на безпаричие и че като се разсипе сол означава скандал в къщи. С мъж ми сме се карали един единствен път  и бях разсипала сол преди това
Лъки, много ми се ще да идем на море, но ми се иска да е най-късно май, че после не искам да пътувам с корема. Някъде по нашето море ще е, обикновенно наемаме къща в е едно село на север, почти до Румъния, и дори да е студено, поне ще си починем
Кая, дано скоро намериш твоя доктор. Повръщането сега понамаля ли? Пиеш ли за обезводняване неща?
Агнес, Елч, да ви питам, нали в Токуда ще раждате, знаете ли дават ли бебето веднага след раждането, може ли да остане при майката през цялото време?

Хубава вечер!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт