"Селски" номера и пинизи

• 5 179 892
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 12 645
Да, да. Отговорност никой не иска, само чесане на егото.

Точно за отговорност става дума. Това лято един льольо, който обитаваше къща, съседна на тази на баба ми и дядо ми донесе две малки кученца и след известно време се премести като ги заряза. Животинките, естествено, се настаниха пред входната врата на нашата къща и жални-милни квичаха, просеха храна. Докато си карах там част от отпуската ми ставаше жал и им давах храна. Към края на отпуската реших, че така повече не може и ги прибрах в къщата. Заведох ги на ветеринар, ваксинирах ги, отворих им гаража да им е къщичка и така станаха мои кучета. Да е жива и здрава леля ми, която живее отсреща и идва два пъти дневно да ги храни със сухата храна, която аз и оставям, защото аз живея в друг град.

# 12 646
  • София
Така като теб и аз мога да гледам две кучета  Laughing! Леля ти е злато.

# 12 647
Така като теб и аз мога да гледам две кучета  Laughing! Леля ти е злато.

Така си, злато ми е тя! И марулите в оранжерията ми полива. Аз все се заричам, че няма да гледам животни, точно защото си е отговорност и натоварване, с които не искам да се ангажирам и все се намери някое примряло да ме стопи и аз да вдигна бялото знаме. 12 години гледах в апартамента котка, която взех като малко коте, само защото я намерих пред вратата с разкървавена глава и избити зъби. Един съсед беше ритал котето с кубинките си и като го видях такова живо умряло и айде "жестокостта ми се сломи". ooooh!

# 12 648
  • някъде там
gabelas17, аналогично, като искаш куче си го вземи у вас. Простичко е, и няма да ти се налага да мериш нищо с никого.
Аз не видях някъде да е писала, че иска куче.

Писала е, че храни въпросното куче. Предполагам, прави го доброволно. Следователно, иска да храни куче, а щом иска това, може да го прави у дома. Тъкмо Добродушко няма да мръзне на улицата, а ще е на топличко в дома и. Ще бъде обгрижван, ваксиниран и т.н.
Подкрепям напълно.
Така в моя вход има една, дето редовно си изнася остатъкът от вечерята навън пред входа да храни уличните котки. Те вече си знаят и е свърталище някакво....през лятото на същата внучетата играят там, а  животните разнасят всякакви зарази, защото нито са обезпаразитени, нито изкъпани, нито...нищо.
Раправяха се съседи с нея, караха я да си ги вземе в тях, тя ги овика и каза, че не е тяхна работа, и сега един се е заканил да ги отрови, само и само да е махнат...което не е решение никакво, но ето такива "доброжелателки" докъде могат да доведат в стремежа си да хранят уличните животни.

# 12 649
  • Оптимист по принуда
Някои хора са с душа на фермери, не знам защо се мъчат по градовете.
Ох,това много ме изкефи  Grinning

# 12 650
Присъединявам се към призива който иска да храни куче, котка, крокодил, ламя или каквото и да е животно да си го вземе у дома.
+ 1
А, също и да го обезпаразити и хигиенизира, ваксинира, регистрира и да му плаща данъците.

Не знам някой доказал ли е емпирично, че храненето на улични животни допринася за увеличаването на популацията им, но е логично: изобилието на храна означава повече здрави и годни за размножаване индивиди. И така наистина миролюбивата кучка, която обитава задния вход на блока ни, тази година роди две партиди кучета, които вече са образували глутница.  ooooh!

В интерес на истината има няколко начина да те спрат да го правиш. Някои от тях са законни, други- не съвсем. Но до един са неприятни.
Какви са? Желая да подам сигнал срещу няколко от съседите ми.

# 12 651

В интерес на истината има няколко начина да те спрат да го правиш. Някои от тях са законни, други- не съвсем. Но до един са неприятни.
Какви са? Желая да подам сигнал срещу няколко от съседите ми.

Предполагам, питаш за законните начини. Сигнал в общината за отглеждане на нерегистрирано животно по начин, който е в нарушение на Наредбата за отглеждане на домашни животни на територията на общината, е най-бързият. При системно подаване на такива жалби срещу едно лице, глобите за него стават солени.
За незаконните начини няма да пиша. Peace

# 12 652
Предполагам, питаш за законните начини.

Да, и благодаря. Това вече съм правила за кучето на съседите, което не беше регистрирано, но не знаех, че има законов начин да опитам да спра съседката да си развъжда глутница "малки сладки кученца".

# 12 653
Предполагам, питаш за законните начини.

Да, и благодаря. Това вече съм правила за кучето на съседите, което не беше регистрирано, но не знаех, че има законов начин да опитам да спра съседката да си развъжда глутница "малки сладки кученца".

Tи си признаваш, че не знаеш за законен начин да махнеш животно???? Интересно, как го уби - купи си отрова ли? После изяде ли месото? Радва ли се, ако съседите ти са се разстроили за животното? Тайно ли се радва или им иззлорадства в лицето?

За всички, които викат, който обича животно да си го прибере - обикновено такива хора вече имат животни и никой не би взел няколко, защото така ще застраши и себе и и тях. Тези с по 300 котки в жилище са болни.  

Как пък никой не се възмущава на планините смет - дивани, телевизори и найлони, дрехи и чували строителни отпадъци се хвърлят всеки ден (където живея), а храната, която се изяжда ви бърка?

Можете да се присмивате, колкото си искате, но алергиите са на хора, живеещи стерилно, селските деца и раслите с животни радко имат този проблем. И тениите се прихващат чудесно от ягоди и зелена салата и всичко, което расте по земята ниско, но бе го белите, варите или пържите.

# 12 654
Поредната "селска " реакция. Селска ли казах, селяндурска е точната дума.

# 12 655
Поредната "селска " реакция. Селска ли казах, селяндурска е точната дума.

Aми да - щом някой го кефи да ги пише такива, няка какво да се засяга, като му отговорят в неговия дух.

# 12 656
Кое те подразни, че ако ти искаш да имаш животно трябва да си го пребереш в къщи ли?

# 12 657
Синергон, аз разбрах поста на Макарон като описание на състояла се законова реакция срещу нерегистрирано куче - докладвала е, че не е регистрирано; а въпросът и е какви са законовите начини за справяне с различен случай - квартално отвъждана глутница. Ти цял сценарий написа.

От десет души, милозливо хранещи доброто квартално кученце, как пък един няма да се намери, дето да може да го прибере? Милостта им стига само до подхвърляне на храна и удобно хлопва кепенците пред факта, че кучето е изложено на студ, болести, паразити и рискове от насилие (от хора или други кучета).

Последна редакция: сб, 14 фев 2015, 01:58 от Nickkie

# 12 658
Синергон, аз разбрах поста на Макарон като описание на състояла се законова реакция срещу нерегистрирано куче - докладвала е, че не е регистрирано; а въпросът и е какви са законовите начини за справяне с различен случай - квартално отвъждана глутница.

Да, това ми беше въпросът. Реално не знам как бих могла да докажа кой храни тези кучета и дали някой ще се загрижи достатъчно, че да ми даде възможност да доказвам каквото и да било, но да видим. Още няма резултат по сигнала ми за нерегистрирано куче. Признавам, подадох го от безсилие - кучето е агресивно, развежда се без повод и стопанинът не почиства след него. Буквално не знам какво да сторя, освен да сигнализирам, че не му плаща данъка.

Когато си представям радетели за храненето на улични животни, си представям хора, разсъждаващи като Синергон, изказването й беше много добра илюстрация.

# 12 659
Макарон, ако намериш време, снимай как въпросният човек храни тези кучета. После със снимките- в общината. Глобите за развъждане на животни на открито в градската среда са много по-солени от тези за нерегистрирани такива. При нас това имаше ефект и бабичката, която хранеше глутницата от над 10 кучета беше озаптена. Глутницата междувременно изчезна. И не ме интересува как е изчезнала, след като миналата година посред бял ден се нахвърли върхху 8 годишната ми дъщеря, която отиваше да хвърли пликчето с боклук. На въпроса на потребителката, питаща дали някой би се зарадвал на убитите кучета- при вида на пищящото ми дете, да бих се зарадвала. Ако общината не беше действала, лично аз щях да им приготвя попара с антифриз. Детето ми е по -мило от кучетата.

Общи условия

Активация на акаунт