"Селски" номера и пинизи

• 5 178 983
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 12 660
Добре , и аз да се включа по въпроса с кучетата и хранещите ги.Ситуацията е от 4 години , майка и няколко малки хранени от 4-5 човека, някои имат кучета други не.Тогава с малко дете и бебе направих пътека до общината , резултата беше да приберат и кастрират животните и отново ги върнаха до блока.Сега хората които ги хранят се увеличиха ,импровизирани хранилки и поилки поставя само една бабичка и не може да се излезе на глава с нея.Значи ако общината щеше да глобява нямаше да ги прибере и върне след това , значи всяка община действа о различен начин.

# 12 661
Кастрирането е най-добрия вариант, защото все пак спират да се размножават след това. Така че все пак общината е направила нещо.

# 12 662
  • HH
Кастрирането е най-добрия вариант, защото все пак спират да се размножават след това. Така че все пак общината е направила нещо.

Принципно си права, но това не гарантира, че разни мухльовци ще спрат да си изоставят кучетата. И тъй като общините нямат ресурс да се справят с проблема, колкото и тъжно, гадно и нечовешко да е, е най-добре тези животно да се евтанизират и след това вече да ги кастрират единичните случаи.

# 12 663

Принципно си права, но това не гарантира, че разни мухльовци ще спрат да си изоставят кучетата. И тъй като общините нямат ресурс да се справят с проблема, колкото и тъжно, гадно и нечовешко да е, е най-добре тези животно да се евтанизират и след това вече да ги кастрират единичните случаи.

Кате, така е. То нищо не може да спре и хората да ги хранят, колкото и глоби да има. Казвам, че в случая общината си е свършила работата, все пак е направила нещо. Не може пък все да обвиняваме управниците, понякога ние сами сме си виновни.

# 12 664
  • HH

Кате, така е. То нищо не може да спре и хората да ги хранят, колкото и глоби да има. Казвам, че в случая общината си е свършила работата, все пак е направила нещо. Не може пък все да обвиняваме управниците, понякога ние сами сме си виновни.

100%  съгласна съм, че проблема е създаден от хората.

# 12 665
Когато общината си е свършила работата, кастрирала е кучетата, а след това удобно ги е върнала на улицата, трябва и да помисли кой ще храни тези животни, докато са живи.
Кучето, за разлика от котката, трудно оцелява на вън без помощта на човека, т.е. без храна, дадена от него.
Не оправдавам, но разбирам хората, завъдили си входно куче- по-добре да го хранят и опитомят, наместо то да се превърне в освирепял звяр.

# 12 666
Навремето една съседка беше прибрала кварталното куче във входа ни. И аз като се прибирах вечер, ходех залепена за стената, защото то нападаше в тъмното изненадващо. Тогава и аз бях в период да обичам всяка бездомна твар и да се грижа, но бързо ми мина на третото сериозно нападение. Като ме заръфа за крачола и тичах по стъпалата през 5 през 5, взех мерки. Не, не съм го убила, но повече не влезе във входа.
Сигурно съм реагирала много селски тогава, но всяка търпимост си има граници.

# 12 667
Просто удивително е как ВСЯКА започната тема завършва неизбежно със спор за и против кучетата. И първоначалният замисъл се губи, и се водят абсолютно безмислени и неразрешими спорове, но щом така ви харесва....само  отбелязах една тенденция.

# 12 668
Явно съществува проблем, който засяга голяма група от хора.

# 12 669
Не е завършила, толкова много завои направи, че няма как да се определи с какво ще завърши. И не са само кучетата, други класически форумски финали включват цигари и забрани, домакини срещу кариеристки, кърмене навън или не, косми, килограми, калиев перманганат. Ако съм пропуснала нещо, допълнете.  Laughing

# 12 670
Не е завършила, толкова много завои направи, че няма как да се определи с какво ще завърши. И не са само кучетата, други класически форумски финали включват цигари и забрани, домакини срещу кариеристки, кърмене навън или не, косми, килограми, калиев перманганат. Ако съм пропуснала нещо, допълнете.  Laughing
Да, права си, коригирам се, има и други евър грийни  Simple Smile

# 12 671
  • Варна
... Ако съм пропуснала нещо, допълнете.  Laughing

Правопис и пунктуация... София vs "провинция'.  Mr. Green

# 12 672
  • На изток от Рая
Селски пиниз е: "приятелка" да ти изяде десерта, който си си поръчала.  Laughing

Бяхме на ресторантче със стари приятели, поръчах си едно тирамису, приятелката нямаше да хапва била на диета.
Вкуса си от него, хареса и, но не искаше да си поръча. Отивам да танцувам. Връщам се, тирамисуто ми го няма  Laughing
Приятелката ми го изяла, защото много и харесало, но не искала да си поръчва цяло ( аз си бях вкусала 2 пъти.... ) не съм някоя стисната, скръндза и т.н, но пък тя е далеч по-платежоспособна от мен, както и да е поръчах си друго, посмяхме се, не съм го направила на проблем.  Laughing

Накрая на вечерта си платих двете тирамисута, прибрах я у тях, защото не искала сама с такси да ходи ( е не ми плати за нито едно от двете  Laughing )

# 12 673
Само два пъти съм била на вечеря в компанията на жени, които поръчват символично за себе си, а се нахранват от усърден гастрол по чиниите на другите.
И в двата случая бяха дами, които никак не са финансово затруднени.  Laughing

# 12 674
  • Другата България
... Ако съм пропуснала нещо, допълнете.  Laughing

Правопис и пунктуация... София vs "провинция'.  Mr. Green
Ааа, а вегетарианци /вегани/ - месоядни?
В една тема, и то в СО /без никаква връзка с вегетарианствата/ на какви безумия се начетох, досега не се бях сблъсквала с това да ми сравняват ядене на месо с ядене на човешко такова /нали все е месо/, мани, не искам да се сещам.

Общи условия

Активация на акаунт