"Селски" номера и пинизи

• 5 177 948
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 12 810
От горенаписаното се самоопределям като селянка hahaha

# 12 811
  • София
Не говоря за човек с гръб към мен, а човек с лице към тълпата, който на оживена станция като Сердика определено пречи на експедитивното слизане на поне 15 души.
Веднъж провирайки се покрай един такъв, леко го ръгнах с лакът съвсем "без да искам"
Също и паркирането едва ли не до врата или вход - в молове, на паркинги и т.н. Ще им се счупят крачетата за още 10 м или трябва колицата да се наблюдава от прозореца на кухнята.
Да ръгаш някой с лакът, защото не си могла да си отвориш устата, е признак на простотия, а селяния е твърде меко казано за постъпката. Нищо нямаше да ти стане, ако беше казала "Може ли да мина" или нещо подобно. Дори е имало голяма вероятност да ти се усмихнат и да ти направят път.
На никой не му е приятно от това стоене по вратите, но ситуациите , от които човек няма как да излезе по приятен начин, не са много. Сами си правим деня... така да се каже.

# 12 812

ПНО от тук може и левчета да събират, но от европейски организации прибират стотици хиляди евро и това е обсъждано многократно и не е тайна за никого.

Kaзаната сто пъти лъжа става истина на принципа ЕЖК.  Подобни "обсъждано е и се знае" са наистина за тази тема. Бе то се знае, че комунярите изнесоха пари с куфарчета, че има извънземни в лабораториите в САЩ, че има лечение евтино, лесно и просто за всяка болест, ама фармацевтите убиват всеки, който иска да го публикува и какво ли не...
Лековерните вярват ли, вярват.

Може ли доказателство - примерно сайт на европейска организация, която е дала стотици хиляди евро/долара/ франка и т.н.  и го е написала в новините си, отчета си, страницата си, фейсбук акаунта си.  В повечето държави има строга отчетност, така че ако някой е дал, ще го е написал, декларирал, подпечатал и публикувал навсякъде....

# 12 813
За смяна на темата - няма ли да се научат хората да не стоят на вратите на метрото, ако пътуват за повече от 2 спирки? Говоря за случаи, когато в средата е празно, а 10 слизащи трябва да обикалят някой с неманекенски размери, който е решил че ще пътува половината линия до вратата.
А какъв е проблема да си отвориш устата и да поискаш да ти направят път?
Иначе за София си е много правилна поговорката за шопа, който се бута. Само там съм виждала такова бутане.
Тук се питаме помежду си дали ще слиза някой или дали може да ми направи път да мина.

И сам да съм у трамвайо, пак че се бутам! Joy

И пет лева да направят бензина, пак че си карам колата. И пет стинки да го направят, пак че си краднем.

Они ни могат ме осъдят толко много, колко я съм краднал.

Они не могат ми платят толко малко, колко я съм работил. Я че си запалим къщата, да изгори на Вуте плевнята.

Ми вярно си е ами. Не случайно ги е казал народът:)

# 12 814
Истината е, че в София дойдоха да се бутат от всички краища на страната! Е, балон да е, ще се спука!

# 12 815
  • Ямбол
Няма нищо селско в това да отидеш някъде другаде да живееш.

# 12 816

Да, в това да отидеш да живееш на друго място, няма нищо селско! За бутането си говорим!

# 12 817
Никога не съм питала тези, дето ме бутат, откъде са, за да мога да взема адекватно отношение по темата, но си мисля, че специално хукващите да се качват, преди да са слезли тези в съответния транспорт, сигурно никога в живота си не са ползвали градски транспорт + нямат навика като не знаят нещо, да се поогледат как се прави.

Иначе днес щеше да ме блъсне един на пешеходна пътека и зелен светофар, със софийска регистрация. Не знам дали се брои за бутане, но от моя гледна точка - да.

# 12 818
И да се огледат, какво ще видят Simple Smile, други говеда, които се бутат.

# 12 819
За съжаление и селата ни са съвсем не са идилични картинки. Един си стоварил дървата на тротоара - не можеш да минеш, друг ти точи бензина, щото "имаш пари, ще си купиш пак", трети изсича дърветата на склона, които пазят земята да не тръгне надолу към къщата ти, щото "моя земя е", четвърти ... пълно е със селяндури и по селата, за съжаление.

# 12 820
Никога не съм питала тези, дето ме бутат, откъде са, за да мога да взема адекватно отношение по темата, но си мисля, че специално хукващите да се качват, преди да са слезли тези в съответния транспорт, сигурно никога в живота си не са ползвали градски транспорт + нямат навика като не знаят нещо, да се поогледат как се прави.

Иначе днес щеше да ме блъсне един на пешеходна пътека и зелен светофар, със софийска регистрация. Не знам дали се брои за бутане, но от моя гледна точка - да.

Няма значение кой от къде е, важното е какво прави като дойде НА София. Градът отеснява през деня, нямам против! Всеки живее там, където си е намерил работа, но има и правила, кои писани, кои не и трябва да се спазват!

# 12 821
Не знам дали сте гледали снимки на стара София, но там шопите много ясно се открояват с носиите и опинците си сред облечените с костюми и шапки софиянци.
Примери:
Големият Шоплук обхваща земите на запад от долното течение на Искър, минавайки през Врачанско, Монтанско, Ломско, Видинско, продължава на юг през Пернишко, Софийското поле, Ботевградско, Пазарджишко(частично), Самоковско, Радомирско, Дупнишко, Кюстендилско. Малкият Шоплук обхваща Софийското поле, Елинпелинско, Самоковско, Свогенско, Годечко, Сливнишко, Царибродско, Трънско, Брезнишко, Пернишко и Радомирско.
Тоест, не всички софиянци са шопи и обратното.  Peace

Последна редакция: нд, 22 фев 2015, 13:18 от Анонимен

# 12 822

Няма значение кой от къде е, важното е какво прави като дойде НА София. Градът отеснява през деня, нямам против! Всеки живее там, където си е намерил работа, но има и правила, кои писани, кои не и трябва да се спазват!

Именно, но мен ужасно ме дразни, когато се втурнат един-двама като диви свине върху подредените да слизат (най-вече, когато съм сред подредените да слизат   Laughing ) и съм се въздържала да ги запитам за пръв път ли виждат автобус/метро, само защото от вида им е ясно, че може да ми отговорят невербално. Добре, че не ползвам често ГТ, защото май стават повече.

# 12 823
  • Ямбол

Да, в това да отидеш да живееш на друго място, няма нищо селско! За бутането си говорим!
В такъв случай не разбирам вметката за балона. От бутането ли ще се спука или от настаняването за живеене?

Интересно, че тук се спазват правилата, а там не, следователно местните дават селския пример на придошлите и те го възприемат много бързо.

# 12 824
  • София
Месните не полват СКГТ,там е за гостите само  Joy

Общи условия

Активация на акаунт