"Селски" номера и пинизи

• 5 175 552
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 16 365
  • София
Мен ме е гнус само от кучета, на които им текат лигите.  Mr. Green
Както и да е, мисля, че за всички е ясно, че има ли правила, то би следвало да се спазват.
Който иска да живее без правила, да си търси място извън цивилизацията.

# 16 366
Аз си водя кучето редовно с мен /в чанта - 2 кг и половина е /, в ресторант с градина не виждам проблем, винаги питам преди да вляза където и да е и ако е разрешено си влизаме Simple Smile.
Случва се да има възмутени и намусени, които считат че мястото на кучето не е там - да се угоди на всички е невъзможно. След като веднъж съм попитала не виждам кое ме прави нагла и да трябва да "разкарам" кучето.  Peace

Не знам защо в подобни спорове винаги се включва някой да обясни за алергичните - хубаво е да се знае, че силно алергичен човек ще получи реакция дори не от самото куче, а от дрехите ми например, които са били в досег с него.

Аз също съм алергична към котки, а в квартала ми има доста бездомни котета. Еми не ми пречат, дори ги галя понякога, когато ме посрещат сутрин на вратата  Heart Eyes. В природа живеем все пак и никога не би ми попречило животно  Peace.
Както казаха и другаде - ако е в градината и под масата, няма проблем ако ще да е 25 кг. Но ако го вкараш вътре и си сложиш кучето на стола или масата, където след това ще седне друг клиент, все едно алергичен или не, и слюнките му хвърчат навсякъде около масата, а още повече ползваш съд на ресторанта, за да  го напоиш с вода - извинявай, по-голяма селяния ще е само да си вкараш овцата в ресторанта. И освен това да обясняваш на останалите, че кучето/овцата ти е по-чиста от тях.

А аргумента за алергиите ти е толкова изсмукан от пръстите - ако били много алергични, щяло да им стане лошо и от теб. А ако са малко алергични? Не е ли по-логично това да е по-честият случай?
И не става дума само за алергии - за разлика от теб кучето няма задръжки да се отъркаля по земята в каквото види, да пуска лиги навсякъде и прочие. По принцип собствениците на животни развиват по-висок имунитет именно покрай тези аспекти на притежаването на домашни любимци. А дали всички хора там ще са с добър имунитет и какво ще стане ако прецакаш точно някой с по-слаб, който вероятно по принцип има проблеми?

И не знам каква е тази алергия към котки, която описваш. Прилича ми на алергията към кучета на една приятелка, която се оказа само удобно извинение, за да не се занимават техните с кучета.

Между другото, обожавам кучета по принцип. Но някои неща минават границата на нормалното.

Последна редакция: ср, 19 авг 2015, 12:48 от *Coraline*

# 16 367
  • София
Решението е гнусливите, алергичните, не понасящите животни и т.н. да не посещават места, където няма изрична забрана за животни.

# 16 368
  • Луната ни пази
Решението е гнусливите, алергичните, не понасящите животни и т.н. да не посещават места, където няма изрична забрана за животни.
Ами така е, но справка по- горе показва, че селски тарикати си вмъкват животните в хотели, в които има забрана за такива, а и според мен (а и явно не само), в ресторантите място за животни няма!
И пак ще кажа, явно животните имат предимство пред хората!

# 16 369
Не, решението хората с животни да спазват законодателството и да не си вкарват животните по места за обществено хранене и спане, освен ако изрично не е отбелязано, че са и за животни.
Или трябва алергичните и хронично болните да не излизат от къщи, за да може ти да обядваш с кучето седнало на съседния стол? Защо кефът на кучето ти е по-важен от нечие здраве? И от действащите закони?

# 16 370
Не, решението хората с животни да спазват законодателството и да не си вкарват животните по места за обществено хранене и спане, освен ако изрично не е отбелязано, че са и за животни.
Или трябва алергичните и хронично болните да не излизат от къщи, за да може ти да обядваш с кучето седнало на съседния стол? Защо кефът на кучето ти е по-важен от нечие здраве? И от действащите закони?
Обратното е Wink Където трябва да има забрана за животни,си има.Където не трябва - няма забрана Peace

# 16 371
  • при късмета
Да направят тогава ресторанти за кучета. Места за сядане няма да има и съдовете с храната ще са по земята.
Искате, за да има еднакви условия за пребиваване и хранене на хора и на животни на едно място, да се храните и вие по този начин ли?
Заповядайте! Но защо задължавате и другите да го искат?

# 16 372
Не се гнуся от кучета и котки, напротив, много ги харесвам.  Но се гнуся от хора, които смята, че кучетата и котките им са по-важни от останалите хора, законите и елементарното възпитание.

Ако до мен навън има легнал ретривър, единственото което ще направя е да попитам собствениците може ли да го погаля.Но ако ми вкарат вътре чихуахуа, което пуснат спокойно да се разхожда дори не около масите, а по местата за сядане и ядене - да, гнусно е. Гнусно е това, че лигите му да навсякъде по мебелите, на които ядеш, гнусно е и това, че собствениците му са простаци. В конкретния случай и парвенюта.

# 16 373
Да направят тогава ресторанти за кучета. Места за сядане няма да има и съдовете с храната ще са по земята.
Искате, за да има еднакви условия за пребиваване и хранене на хора и на животни на едно място, да се храните и вие по този начин ли?
Където е нужно,има забрана и закон - за кухнята и складовите помещения например.Също така и по преценка на собственика.
Щом няма - значи така трябва.

# 16 374
В Испания има т.нар. барове, в които си е разрешено за кучета, че даже и е упоменато на вратата.
Честно казано, влизайки в такъв бар и в такъв, в който си пише "no perros" , разликата е голяма.
Животно е, мирише си, има си косми.
Че то хората миришем, дето и сапуни ползваме и се перем кво да чакаме от кучето?
 Mr. Green

# 16 375
  • при късмета
Където е нужно,има забрана и закон - за кухнята и складовите помещения например.Също така и по преценка на собственика.
Не, не трябва така. Просто зависи от нечия субективна преценка ( да речем на собственика на заведението или на този на кучето), това далеч не значи, че така трябва. Преценката си остава субективна.

В крайна сметка за този, който иска да се храни наравно с животните, а не с хората има решение. Слага си съдовете на земята и изхвърля приборите. По-лесно е отколкото да научиш животно да се храни като човек

# 16 376
Не, не трябва така. Просто зависи от нечия субективна преценка ( да речем на собственика на заведението или на този на кучето), това далеч не значи, че така трябва. Преценката си остава субективна
Ами и твоята е субективна Wink
И аз не харесвам примерно шкембещи чичковци без риза в ресторант,но освен в Шератон и Хилтън,ще вдигнат рамене и ще кажат ''Клиент,какво ви пречи''.
Пък и те пускат косми,някои са като китеници и по гърба.
Субективна преценка,какво да правиш.
Затова си има и закони и правила.

# 16 377
  • София
Селски пиниз ли е, какво е, но на мен ми е черно пред очите, когато гордите стопани на кучета от входа ни гледат с умиление, докато псетата им препикават вратата на асансьора.

Последна редакция: чт, 20 авг 2015, 09:22 от bubanka

# 16 378
Това с кучетата и котките малко ми заприлича на темата с кърменето на обществени места.
Никой не вижда постоянно кърмачки, ама му пречат. Тва е.
Аз до сега нито веднъж през живота си не съм видяла куче да пръска  Rolling Eyes точи, камо ли да лее лиги в ресторант, нито в далечината, нито в непосредствена близост до мен.
Не намирам за уместно, за да защити тезата си, някой да използва толкова нелепи, че чак фантасмагорични аргументи.

Иначе нямам желание да анализирам нито едните, нито другите - всеки да прави и да живее така, както му е удобно. Като нещо не му изнася и има основание - да се оплаче.

# 16 379
Обратното е Wink Където трябва да има забрана за животни,си има.Където не трябва - няма забрана Peace
Не, просто четете само каквото ви е удобно.
Цитат
Хигиенни изисквания към експлоатацията и поддържането на обектите
Чл. 35.
(2) В обектите не се разрешава присъствието и отглеждането на животни.

Общи условия

Активация на акаунт