"Селски" номера и пинизи

• 5 176 253
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 16 395
Тук си права и се поправям. Да, не е селски, градски пиниз е  Simple Smile

# 16 396
  • София
Предпочитам 3-4-5 годишните да са в количката, а не да играят на гоненица в магазина пищейки.

# 16 397
Предпочитам 3-4-5 годишните да са в количката, а не да играят на гоненица в магазина пищейки.
Аз пък предпочитам майка им/баща им да си ги обуздава и да не седят в количката. И аз имам деца, нито са седяли с мръсните обувки в количката, нито търчат и пищят в супермаркета. Количката е за продукти, като искат да се возят, има си вериги със специални колички като автомобилчета за деца, там да си пазаруват.

# 16 398
  • София
Ами прието е за нормално, но до определена възраст. До 5-6, дори и две, трудно биха я обърнали.
Даун, как трудно ще я обърнат, недей така. Представи си празна количка и две изправени деца в нея. Не трудно, ами директно се обръща. И не е като да не стана пред очите ми... Дори изпищях от ужас, понеже едното дете си падна на главата, но нищо им нямаше в крайна сметка.

Сигурно за някого не е приятно да гледа деца в количка, но не ми се вижда селски, а градски пиниз Simple Smile.
Извън кръга на майтапа, селски пиниз е, когато искаш да прецакаш някого на дребно и евентуално да се облагодетелстваш от това. Така аз го разбирам.
Возенето на деца си е точно това. Комфортно ти е да си набуташ детето вътре, понеже няма да му береш грижата из магазина, а прецакваш другите, понеже не на всеки му е приятно да ползва количка, в която са се подвизавали нечии мръсни подметки.  Wink

В големите магазини почти всички колички са със стойка за децата, така че няма оправдания за возенето в самата количка.

# 16 399
Тези колички ги вали дъжд, препикават ги кучета, некъпания от 3 дена общ работник ги пипа, товарят стоката, кочто се е въргаляла къде ли не, народа си оставя ползваните салфетки, а вие се възмъщавате от обувките на децата?

Продуктите се слагат там опаковани. Не виждам драма, освен за хора с ОКР
Да, представи си, възмущавам се. С тези обущета се влиза в градската тоалетна например. Няма нужда да се стъпва там, където са ми хранителните продукти Щото аз после си ги слагам тези продукти на плота в кухнята. И кое точно куче опикава количката, а не колелата й? Такъв гигант не познавам, то трябва да е носорог, не куче.

Ами тук тоалетните са изрядно чисти, а в БГ не си спомням да има много, та надали са стъпвали там.
За сметка на това, върху нощуващите от въм колички, пикаят, повръщат и плюят разни отрепки, но понеже не го виждаш, спокойно си редиш продуктите  Joy. Да не говорим за потеклата кръв от пакетите с месо, разложен зеленчук, вкиснато мляко - все идеална среда за развитие на ботулизъм.

# 16 400
  • София
Тези колички ги вали дъжд, препикават ги кучета, некъпания от 3 дена общ работник ги пипа, товарят стоката, кочто се е въргаляла къде ли не, народа си оставя ползваните салфетки, а вие се възмъщавате от обувките на децата?

Продуктите се слагат там опаковани. Не виждам драма, освен за хора с ОКР

1. Стоката крака няма. За да се въргаля къде ли не, това селяния на хората, които имат досег с нея.
2. Да си оставиш ползвана салфетка в количката за мен е недопустимо и необяснимо защо някои "хора" го правят - това си е друг селски номер.
3. Драмата с опакованите храни е, че после тези опаковани храни слагаме по плота, по масата, по шкафовете хладилника и т.н.
Трябва ли да си губя времето аз да мия всичко, а хартиените опаковки дето не се мият??
Ако ти не се възмущаваш да си слагаш в хладилника или на масата, нещо което е стояло в количка, в която преди това нечие дете е стъпвало в обувки, с които  се ходи навън и в тоалетни - твоя си работа. Ако желаеш може даже да си оставиш покупките, без тоба, да постоят на пода в обществена тоалетна, кво толко, нали преди това са стояли къде ли не  Tired

# 16 401
Даун, в твоя стил да ти отговоря ли, че тук пък в количките не се повръща и никой не пикае в тях....Мисля, че темата не е за заяждане, отлично ме разбра какво не смятам за нормално и не го приемам.

# 16 402
... една дама си беше сложила да седне детенцето на лентата с продукти. Коментарът оставям на вас, обаче едва ли на някого би му било приятно, колкото и опаковани да са продуктите. Да не забравяме, че и за детето не е безопасно да сяда така.

Нищо не е да се повозиш на лентата на касата.
Скоро видях едно 3-4 годишно, оставено да пълзи по лентата за вземане на багаж на летището.

# 16 403
За щастие при нас количките за пазаруване са изрядно чисти, защото ги почистват ежедневно. Никога не съм намирала никакви отпадъци в тях, освен много рядко някоя касова бележка. Да не говорим, че возенето на деца в количките от супермаркетите не е разрешено. Освен това не мисля, че мястото на количките за пазаруване е извън магазина, под прахоляците.

# 16 404
Ееее, нали ви разказвах, и то баш в тая тема, как едно детенце на около 5 годинки ми настъпи кроасана от топлата витрина, връз лентата за покупки?

# 16 405
  • Оптимист по принуда
Въпросните кутии и опаковки, които пазаруваме и полагаме в количките, преминават през такива места, че детската подметка е като чиста сълза в сравнение с тях. Да не говорим за складовете, в които се съхраняват, камионите, от които се разтоварват и стотиците ръце, през които преминават, докато стигнат до рафта в магазина и след това количката.

Не оправдавам возенето на децата.

Последна редакция: ср, 19 авг 2015, 16:14 от demmy26

# 16 406
Малей, а мислех, че е преди половин година станала случката

Купувам на децата кроасани от топлата витрина на Пикадили. Касиерката при вземането на пакета от лентата, на която се нареждат стоките, изтърси единия върху нея, лентата. Таман да кажа, че няма проблем- ще го платя, ако и да нямах намерения нито аз да го консумирам, камо ли да го дам на децата и едно детско краче, обуто в кално сандалче, поне 27-ми номер стъпи върху него. Аз, преди да добия този вид  #Cussing out , явно съм изглеждала така  Shocked, защото касиерката ме попита добре ли съм, хващайки кроасана и опитвайки се да го набута отново в хартиената ми торбичка, докато едно весело момченце тропкаше хорце между кутията сладолед, хляба и бирата на майка си, качено, детето върху въртящата се лента, на която се нареждат покупките.

# 16 407
Аз пък предпочитам майка им/баща им да си ги обуздава и да не седят в количката. И аз имам деца, нито са седяли с мръсните обувки в количката, нито търчат и пищят в супермаркета. Количката е за продукти, като искат да се возят, има си вериги със специални колички като автомобилчета за деца, там да си пазаруват.

Абсолютно. Плюс това количките не са чак толкова мръсни, че да е безразлично дали детенцата стъпват с обущета в тях. От време на време ги мият с пароструйка. И веднага в тях някое обущато, не е хубаво така.

Но аз влязох за да разкажа един селски пиниз - предишната вечер чувам аз странно ритмично щракане , ситуирано някъде отвън  до прозорците. Викам си, кво стана, пиле ли е, дъжд ли заваля, или извънземните ми почукват. Поглеждам - нищо. Прибрах се, ама то продължава. Поглеждам пак по-обстойно, а то едно от пейзанчетата под нас (тия със скарата), женското, си реже ноктите през прозореца с една грамадна нокторезачка.

# 16 408
Много сте се невротизирали. Ше пукна от смях с вас  Joy
Ирис, .бах тия нокти, .бах тая нокторезачка. Комшийката ти е щраус или поне орел. Или са ти много големи ушите  hahaha Hug

Последна редакция: ср, 19 авг 2015, 17:53 от NinoTino

# 16 409
 Не бе, ти нямаш представа как щрака туй нещо и се носи в простора. Звукът имам предвид, не ноктИте. И ноктите, де. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт