"Селски" номера и пинизи

• 5 184 295
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 195
 Този случай с фаса ме подсети за една случка от морето. Басейн, шезлонги около него, смесени туристи, в единия край лежат синът на шефа с приятелката си. Нейното джобно кученце обикаля около всички шезлонги, всички му се радват, то е като играчка. Обаче сладурското кученце се изходи до шезлонга на една рускиня. Никой от стопаните му не си мръдна пръста да изчисти, хем рускинята им го показа. Тогава тя го взе в една салфетка, отиде и го просна на шефската масичка  Shocked Хем е много селско, хем супер и се изкефих, дано се научи кифлата, че тя трябва да почиства след животинката.

# 196
Татко Мецан , мислиш ли , че когато изляза да почиствам паркинга пред магазина в който работя и който паркинг богато е осеян с тези нещица , съм силно развълнувана от факта,кое е законно ,какво поема магазина като цена ,пък клиента и т.н.  Laughing Не. Това не е моята работа просто. Не е и на клиента,разбира се . Но след като е пазарувал в този магазин се е съгласил на тези условия . Ако ли не е-да не пазарува. И след като е толкова възмутен от цената на торбичките , да се оплаче там където трябва, а не да звъни на горещата линия , да се оплаче от мен,че съм го обслужила нелюбезно,защото видиш ли, съм направила забележка. Извинявай,но като видя как си навиват тези БЕЗПЛАТНИ торбички с въртеливи движения по ръцете  Laughing все едно е някакъв вид спорт и после не ги ползват по предназначение ми се повдига. И то защо ? Ами аванта,що ? Що да не ? Сложил вътре два буркана лютеница и един хляб,съответно торбичката не издържа,говоря за тези за плод-зеленчук,къса се,всичко пада,потрошава се и коментара е-да ви имам торбичките  Wink

# 197
Извинете, но да хвърлиш нечий фас в кола е не по-малка простащина от тази на човека, който го изхвърля на земята. Чак и аплодисменти получи извършителката. Вярно ни е сбъркан чипът.

Така е, трети принцип на Нютон. Нали наказанието трябва да е адекватно на нарушението Twisted Evil

Да де. На крадците не им налагат наказание да се открадне нещо и от тях. Какво по-различно е направила госпожата, хвърляйки фас в кола? Не ми се мисли ако беше неизгасен или ако в колата има някой, който бързо пали мотора.

# 198
Някои не хвърлят фасове от колата, ами направо си изсипват пепелниците  Sick
Писах по-назад - наскоро пак видях такъв случай, на Евлоги Георгиев. Отврат.

Е, това е нищо е сравнение с практиката отпреди години в Студентски град, торбите с боклук да се хърлят от прозорците.

# 199
  • София
Чек, ще се самоцитирам:

Абсолютно не действат културните забележки на подобни хора. Все едно да и кажа, ''Извинете, бихте ли спряли да си хвърляте фасовете от колата'', а тя вежливо да ми отвърне, ''О, прощавайте, повече няма да правя така''.
Да, бе, да  Joy

Точно с някаква нестандартна постъпка може да ги стресне човек и да има ефект  Wink

Някои не хвърлят фасове от колата, ами направо си изсипват пепелниците  Sick
Писах по-назад - наскоро пак видях такъв случай, на Евлоги Георгиев. Отврат.

Та да те попитам: как според теб е трябвало да се постъпи? Щото нали не мислиш сериозно, че културна забележка е щяла да има резултат. Или може би трябва да си замълчим?

# 200
Няма какво да обяснявам, казах вече, че за мене това е също толкова просташко, колкото другото с хвърляне на фасове по улиците.

# 201
Имаме едно познато семейство българи,от които ''аман'' сме казали всички   ooooh!
В продължение на 4-5 месеца се търсеха пари на заем,докато вземат заплатите,а пари в банката имат.И не го крият хората  ShockedКазват:''Дай назаем до заплатата 100-200 евро,защото ако изтеглим от банката,ще развалим лихвата''
И така последната седмица от  месеца  търсят,втората на новия месец ги връщат,след 2 седмици пак търсят,пак връщат.Един омагьосан кръг се получава  Crazy
Накрая мъжът ми им каза:''Аз от вас в банката не мога да прибера пари''
И така години наред си живеят.Все си намират някой балък.Хем ни бяха предупредили други хора,че го практикуват този номер,но все си мислех,че преувеличават.
Редовен номер на същите:''Ако ходите до Бг,обадете си,да ви поръчаме да ни вземете някои неща!''
Обадиш се като човек,поръчат ти по телефона да им купиш нещо ''уж важно,пък тук го няма или е на двойна цена''  за минимум 100 лв.После ги чакаш 3 месеца,да ти го изплатят.Иначе веднага се пристига да се вземе поръчката,но падаш като ти кажат ''Сега нямам всичките паРИ,да го платя.ще ти го плащам на няколко пъти  ShockedИ тук ги изтърпяхме до 3-тия път.
Оплакват се,че всички българи крият от тях като си ходят до Бг. Joy
Е такива ''селски номера'' и наглост не бях се надявала,че някой може да прилага.

# 202
На мен "любима" гледка ми е да виждам как господин на средна възраст с наднормено тегло стои в джип за 200 000 камъка и си бърка в носа до мозъка....

А за съседите не ми се говори. Аз ли нещо съм сбъркана или верно на част от по-възрастните дами си им е отличителна черта да те дебнат кога влизаш и излизаш и с кого (лампата на етажа се светва в момента, в който излезеш от асансьора...), обаче като оберат апартамента, никой нищо не е чул и видял...изключително много се дразня.

# 203
Прочитайки поста на Цонна и заменките на апартаменти се сетих за едно предложение.От съседка - да вземе нашия апартамент, техния тъкмо ще стане много хубав...В замяна ще ни даде гоблен  Shocked-много скъп бил, две години го шила...Не зная как не припаднах от смях.Вечерта казах на мъжа ми да си помисли добре, офертата не е за изпускане... грабваме готиния гоблен и до кофите за смет...Да уточня, че съседката се имаше за голяма работа - бизнес въртеше.И още нещо много любимо - да дадеш пари назаем, след две години да имаш наглостта да си ги поискаш и накрая "Ама точно сега ли ти трябват?!!"

# 204
Трябва да се взимат пари за торбички. Аз лично бих взимала по 1 лев. Накрая така ще се научат хората да си носят. Аз си нося една голяма синя торба от ИКЕА и тя стои в колата. Така хем спествам пари от торбички всеки път, хем пазя околната среда.

Хора, разберете,че промените идват трудно и кофти за нас хората и адаптирането е гадно, псуваме и беснеем, но е за добро. Това е като да приключиш една връзка - в началото ти е трудно, мъчно, кофти, неудобно и още какво ли не, но мине ли време ти става по-леко и по-добре...

# 205
  • София
Прочитайки поста на Цонна и заменките на апартаменти се сетих за едно предложение.От съседка - да вземе нашия апартамент, техния тъкмо ще стане много хубав...В замяна ще ни даде гоблен  Shocked-много скъп бил, две години го шила...Не зная как не припаднах от смях.Вечерта казах на мъжа ми да си помисли добре, офертата не е за изпускане... грабваме готиния гоблен и до кофите за смет...Да уточня, че съседката се имаше за голяма работа - бизнес въртеше.И още нещо много любимо - да дадеш пари назаем, след две години да имаш наглостта да си ги поискаш и накрая "Ама точно сега ли ти трябват?!!"
това е много свежо. как така гоблен срещу апартамент Shocked

# 206
това е много свежо. как така гоблен срещу апартамент Shocked

Хахахаххаа, този е специален гоблен, нищо не разбираш ти!  Joy Joy Joy Joy

# 207
Rolling Eyes  Rolling Eyes  Rolling Eyes
Направо дори за виц ми се струва невероятно......то бива бива да не се усещаш, ама чак пък толкоз кон за кокошка - не мога да повярвам. Ама вие защо не й предложихте някой порцеланов сервиз от баба ти срещу нейния апартамент?

# 208
  • София
И аз съм ''за'' парите за торбички. Колкото са по-скъпи, толкова повече хора ще се замислят.
Ние имаме 3 броя за многократна употреба, здрави и много симпатични на вид. Две стоят в колата, едната е оборотна вкъщи. Изобщо не проумявам защо е нужно при всяко пазаруване да се пилеят нови и нови торбички, та това е един безкраен поток от боклук, който впоследствие замърсява природата  Peace

Историята с гоблена ме уби  Shocked

# 209
Да, торбичките трябва да се плащат, въпреки че доста често съм потърпевша и забравям да си взема моя от къщи. Но пък нека да не си слагат фирмата върху цялата торба магазина тогава, защото иначе се получава безплатна реклама според мен. Имаше преди време едни надписи от сорта "най-здрава торба" - нещо от сорта да бъде или да няма надпис.

Общи условия

Активация на акаунт