"Селски" номера и пинизи

• 5 184 276
  • 49 908
  •   2
Отговори
# 180
Извинете, но да хвърлиш нечий фас в кола е не по-малка простащина от тази на човека, който го изхвърля на земята. Чак и аплодисменти получи извършителката. Вярно ни е сбъркан чипът.

# 181
Значи, напълно си права за пипането с ръце и за другите работи, обаче за торбичките дето се плащат, страшно ме дразни и изобщо не е въпроса за 10-те или 20-те стотинки, дето струва торбичката. А е в това, че аз правя оборот 50 кинта и ме карат да дам 10 стинки за торбичка. Ми смешно е. Естествено всеки път си купувам една или две, никога не си нося в себе си торбички, както правят пенсионерите, ама не е цигания това, че възрастните хора си свиват от безплатните торбички без дръжки, а е цигания това, че те карат да плащаш за амбалаж.

Не е цигания на магазините. Държавата ги кара да ги продават за пари и даже ще вдига цената. Целта е именно да накарат хората да си носят торби и да не ползват тези тънките, които после изключително много замърсяват. Тези тънки торбички се разлагат за десетки години, много са леки и вятърът ги разнася навсякъде и са много голям замърсител.

Затова не се сърди на магазините. Става дума за закон.

# 182
Изобщо не ме е страх. Ако ми е писано да умра от някой селяк/селячка на пътя, така да бъде. Но не мога да си мълча пред тази простотия. Особено когато хора, които не могат да четат, говорят и пишат на български език и са им нужни субтитри за да ги разбера си позволяват да мърсят околната среда в родния ми град. И като казвам това, разбирайте,че е без значение тези хора дали са от Горно Нанадолнище, София или Париж, а е от значение какво им е възпитанието, държанието и манталитета.

Да ми хвърлят фасове по улиците и градинките няма да стане, още повече,че си имат пепелници в колите и има кофи по улиците. По Живково време такова нещо не е имало,защото следват Г-Л-О-Б-И = П-А-Р-И-Ч-К-И.

# 183
  • София
Според мен такива простаци точно това заслужават  Twisted Evil Отдавна съм установила, че подобни индивиди грам не разбират от културна забележка. Та каквото повикало, такова се обадило.

Аз директно пъдя пушачите от детските площадки. Някои разбират от кротка дума, на други трябва да им се кресне. Но всички се изнасят, досега нито мъж, нито жена са ми посягали..случаят на милитана ме разби просто  ooooh!

# 184
Извинете, но да хвърлиш нечий фас в кола е не по-малка простащина от тази на човека, който го изхвърля на земята. Чак и аплодисменти получи извършителката. Вярно ни е сбъркан чипът.

Така ли смяташ? Зависи от гледната точка. Аз просто върнах фаса обратно на притежателката му,какво лошо съм направила? Ти какво щеше да направиш? Веднага мога да ти отговоря - щеше да се направиш,че не си видяла....

# 185

Така е, трети принцип на Нютон. Нали наказанието трябва да е адекватно на нарушението Twisted Evil
А и не у нас е измислено да се лепят трудно отлепящи се лепенки на предните стъкла на колите например. Случвало ми се е да видя как велосипедист в Германия нарочно опитва да те блъсне, понеже му ходиш по велоалеята (ние нямам навик да се оглеждаме дали не ходим по такива). Позната ми се е оплаквала, че веднъж карала колело по левия тротоар (по посока на движението) вместо по десния и една германка се опитала да я бутне от колелото. Та не е наш патент това, ама там където е масово не се случват цигании. В случая съм склонна да оправдая такова самоуправство. И аз бих сипала фасовете обратно в колата, но наш Ганьо няма да се засрами, а ще излезе със щангата да те пребие.

# 186
Специално в такива случай съм съгласна с това да "върнеш" боклукът на този, който си го е изхвърлил през прозореца. И не е признак на простащина. За мен е вид смелост да покажеш на някой, че не трябва да се прави така. Защото овцете, които си изхвърлят боклуците по улиците не разбират от приказки - с тях трябват действия. А повечето хора не само, че не действат, ами и не казват като ги дразни нещо - само се оплакват. А, между другото в колите има пепелници, които са там точно за такива случаи. И аз съм пушач, но си ползвам пепелника, както в колата, така и вкъщи.

# 187
  • където ми харесва

Така ли смяташ? Зависи от гледната точка. Аз просто върнах фаса обратно на притежателката му,какво лошо съм направила? Ти какво щеше да направиш? Веднага мога да ти отговоря - щеше да се направиш,че не си видяла....
По-скоро бих й го подала. АКо не й е загасен фаса и го метна в колата, мога да предизвикам инцидент, за който бих се чувствала в пъти по-зле.

# 188

но наш Ганьо няма да се засрами, а ще излезе със щангата да те пребие.
Точно това исках да кажа......Даже съм го виждала на живо на едно кръстовище.....кървища, счупено шофьорско стъкло....направо ми стана лошо.

# 189
Един чичка "си забрави" хартията от баницата и празното шише от вода на пейката. Просто си изяде, изпи нещата и стана. Настигнах го и му натиках нещата в ръцете, с думите, че нещо си е забравил.

# 190
Няма замен по-голяма селяния от тази,
да си хвърлиш опаковката от вафла на земята, фаса на улицата и торба с боклук през балкона,

и да не забравя: да не почистиш лайната на кучето си от тротоара!

# 191

Не е цигания на магазините. Държавата ги кара да ги продават за пари и даже ще вдига цената. Целта е именно да накарат хората да си носят торби и да не ползват тези тънките, които после изключително много замърсяват. Тези тънки торбички се разлагат за десетки години, много са леки и вятърът ги разнася навсякъде и са много голям замърсител.

Затова не се сърди на магазините. Става дума за закон.

Ти съмняваш ли се, че знам за закона;) Държавата не че ги кара да ги продават за пари, а взема такси за торбичка и те искат клиентите да им плащат торбичките, като в цената обаче включват не само таксата, ами и бая печалба, типично по ганювски. Ами тази такса трябва да си бъде за тяхна сметка! В смисъл, то нищо не е за тяхна сметка, клиентът плаща всичко, достатъчно са си надули цените и могат примерно да сложат 2 стотинки още в цената на сиренето и 3 стотинки в цената на салама, което никой няма да забележи, а не да ми искат пари за торчибките, което е цигания!

При нас например в магазините ни има торбички и то фирмени, които верно струват пари, защото се изработват специално, освен въпросните такси. Та шефът се опита да нареди да караме клиентите да плащат тези торбички по 50 стотинки. Обаче при нас работят свестни хора и никой не го прави, всичките ни продавачи казаха - клиентът купува стока за стотици левове, аз няма да се циганя да му "хващам" торбичката по 50 стинки, па ако трябва, да ми ги удържат от заплатата. Такъв масов бойкот беше, че шефът се отказа да наказва за това, примири се и отмени заповедта и нашите торбички - огромни и фирмени, ги даваме без пари. Торбички с такава големина струват например н Лидл мисля, че около 2 кинта. Е, ние не продаваме хранителни стоки, ама няма значение.

# 192
  • София
Абсолютно не действат културните забележки на подобни хора. Все едно да и кажа, ''Извинете, бихте ли спряли да си хвърляте фасовете от колата'', а тя вежливо да ми отвърне, ''О, прощавайте, повече няма да правя така''.
Да, бе, да  Joy

Точно с някаква нестандартна постъпка може да ги стресне човек и да има ефект  Wink

Някои не хвърлят фасове от колата, ами направо си изсипват пепелниците  Sick
Писах по-назад - наскоро пак видях такъв случай, на Евлоги Георгиев. Отврат.

# 193
Особено когато хора, които не могат да четат, говорят и пишат на български език и са им нужни субтитри за да ги разбера си позволяват да мърсят околната среда в родния ми град. И като казвам това, разбирайте,че е без значение тези хора дали са от Горно Нанадолнище, София или Париж, а е от значение какво им е възпитанието, държанието и манталитета.

Покрай това се сетих какво адски ме дразни в парка. Как хората си извеждат кучетата на централната поляна, минират навсякъде тревата, не събират след питомците си, все едно са ги извели на къра. Омръзна ми да чистя маратонките на детето след разходка в парка.  Sick
Хора, това е парк, не е поле!

# 194
Не искам да споря с човек, който си го е навил на пръста. Големите торби от дебел полиетилен може да се дават безплатно (все още?). Там е въпрос на фирмена политика.
Но за тези, тънките, законът е именно с цел обезкуражаване. Иначе магазините спокойно могат да си платят сами таксата от 10 стотинки. Нали го правиха преди? Но ако не вземат пари ще ги глобят. И не става дума за разходообоснована такса, нит за печалба. Таксата е непомерно голяма спрямо стойността на торбичката, но магазините не слагат печалба. Щом познаваш закона ми е чудно защо се нервиш на магазините. Аз го приех и даже го приветствам. На теб може би обаче ти харесва снимката, която постнах?

Общи условия

Активация на акаунт