"Селски" номера и пинизи

• 5 184 869
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 6 525
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
 Относно питките, на сватбата на която бях тази събота - майката на булката я беше начупила на парченца, мина и остави на всеки ( но пък нямаше мънички деца ).
 На предната сватба, преди два месеца - голяма сватба, над 150 човека, имаше доста мушмороци от две до десет години, питки, пилета, бъклици и т.н. си стояха на масата на младоженците и кумовете, и си бяха прибрани от младото семейство ( не съм ги следила нарочно, просто са ни близки, ние бяхме от последните тръгващи си )!

# 6 526
Историята с питката стана толкова епична, че се замислих. Ако на едното ми дете дадат нещо, а на другото не, аз ги карам да делят. Уча ги на това от много малки. Не знам дали е правилно. Струва ми се, до един момент е хубав навик.

# 6 527
Защо до един момент, за цял живот е хубав навик.  Simple Smile

# 6 528
Притеснявам се, нравите се менят в обществото. Това, което вчера е било добродетел, днес е за посмешище Simple Smile

# 6 529
Има нещо такова, да. За жалост...

# 6 530
Вече ще си водя записки, ако евентуално някой ден се заженим:
Включвам: По една питка за всяка маса и в поканата да пише "Ще има храна за всички, моля не се крийте от останалите гости"
Изключвам: Мъртво пиле, облечено като булка (препратка: снимката от темата за досадните сватбени обичаи)

ПС: Не приемам темата сериозно, не виждам смисъл Simple Smile Харесвам забавните постове, аз скоро не съм ставала свидетел на някоя тъпотия освен "докторката", от която се оплаках вече няколко пъти Simple Smile

# 6 531
Вече ще си водя записки, ако евентуално някой ден се заженим:
Включвам: По една питка за всяка маса и в поканата да пише "Ще има храна за всички, моля не се крийте от останалите гости"

Може да включиш и предупреждение за видеонаблюдение. Wink

# 6 532
  • София
Ти явно доста зорко си проследила целия процес на изяждане...На колко залъка изядоха питката
Все още не мога да си представя що за хляб е това, че е предизвикал такива емоции. Ама и залците да броиш на другите деца ooooh!

# 6 533
Ти явно доста зорко си проследила целия процес на изяждане...На колко залъка изядоха питката
Все още не мога да си представя що за хляб е това, че е предизвикал такива емоции. Ама и залците да броиш на другите деца ooooh!
Всичко се наблюдава  Laughing

# 6 534
Хляб, хляб, ама винаги предизвиква възхита и желание да си отчупиш  Crazy

Питките по принцип са много привлекателни.Поне за мен  Flutter И въобще не съм имала гост, който да не започне да ахка, като извадя питката от фурната.Забравят и за пържоли, и за салати, и за ордьоври, и за десерти  Mr. Green Та в този ред на мисли и по празненствата, хората се впечатляват доста от питките. Може би, защото са атрактивни и украсени подобаващо. На нашата сватба съм изяла едното отчупено парченце от свекървата и това е.След това какво изобщо се случи с питката, нямам никаква идея и спомен. Предполагам някой я е разчупил и раздал по масите.Но то колко ли е една питка  newsm78 И сега като се замисля, със сегашния си акъл / и особено след тази тема/, определено бих поръчала по една за маса, защото иначе хич не е справедливо - който закачил, закачил  Thinking

# 6 535
Едно време, когато и нещата, които ядяхме, бяха по-прости, предлагането на храна също беше по-простичко.
Нямаше толкова вегани, вегетарианци, месоядни, на особен режим, толкова боклуци в храната, толкова алергии и такива разлики между хората.
Днес, когато всяко семейство предпочита определени неща, не бих предлагала на всяко дете нещо, което аз ям.
Просто бих попитала майката дали яде такова и чак тогава да почерпя детето.
В повечето случаи са ми отказвали предложението.
Но нещо като задължително да почерпиш детето, няма. Задълженията са само на мама и тати.

# 6 536
На гости сме с децата. Домакините също имат деца. Поканени са още три семейства с деца. Има отделна маса за децата, отрупана с храна. По едно време едно от децата, гостенче е да подчертая, отива при майка си и иска бисквити. Тя му вади от чантата, връчва му пакета и то отива отново да играе. Другите искат от пакета му, то го протяга към тях да си вземат. В това време майка му се провиква: "Аааа, деца, недейте взема, вижте колко храна има на вашта маса! Дай, Димитърчо, бисквитките, че после няма какво да ядеш в колата навръщане!".  Mr. Green

# 6 537
Селянка си е  Crossing Arms

# 6 538
  • Ямбол
....
Лиляна, аз съм с дете на 1г.4месеца. Вие на сватба ходили ли сте, явно скоро не сте. Защото една сватба отнема доста часове, гражданско, църква и после ресторант. Отделно децата ми могат да не харесат или не ядат храната от ресторанта, за това си нося подходяща за тях. Не мога да разчитам, че хората ще мислят и за мен и да съобразят менюто с едногодишно дете. Наистина си смешна, защото, ако беше толкова честна и коректна щеше да разбереш, но ти или си проста или се правиш на такава, кое от двете?
Аз на сватби не съм си мъкнала бебетата, дори и като по-големи съм ги лишавала от сватби. Аз отивам там да се забавлявам, не да си нахраня децата.
Последния въпрос спри да ми го задаваш, не искам да слизам на твоето ниво, че да ти отговарям

# 6 539
Уф, голяма скръндза. Що не си остави бисквитите в колата?

Общи условия

Активация на акаунт