"Селски" номера и пинизи

• 5 179 406
  • 49 908
  •   2
Отговори
# 5 100
И аз съм писала там Grinning

# 5 101
Е, дайте линк сега като ми възбудихте любопитството! Аз такива "преподарявани" подаръци втора ръка не съм получавала. Не е по темата, но особено се радвам на нещо, което е изработено от човека специално за мен - например моят букет за сватбата беше специално аранжиран от кумата ми от най-различни цветя, събирани и купувани почти едно по едно - имаше полски цветя, панделки и други красоти. Много се зарадвах и толкова години по-късно си спомням за това!

# 5 102
# 5 103
  • София
Имам едни познати,много са зле финансово.Имаме на близо градина и там отглеждаме зеленчуци.Стана ми жал за хората и напълних една торба зарзават и им занесох да има да си сготвят--взеха торбата благодариха .Всичко ок,погледна вътре и ми казва ааааааааа  ама аз тиквичките ги предпочитам пържени.Е нищо не казах ,ама ми стана малко неприятно.Та кажете сега втори път да им занеса ли или не?
Аз не бих, занесла нищо повече. Направи добро за да изядеш л***о. Комшийката на село, до родителите ми - с две деца и две работи, мъж пияница. Жената не си беше копувала нови дрехи от много време. Реших да си разчистя гардероба и да и дам нещата, които аз няма да нося, вместо да ги хвърля. По същия начин - отивам нося панталони, дънки, тениски, каквото се сетите, дори и бях купила чисто нов сутиен (като подарък личен). Давам ги, благодари, веднага ги вади и започва да ги разглежда и вика.."ма ти май си си променила стила, май , виж с какви хубави дрехи си, нямаше ли за даване някой като тях "..... WTF ???? Ама, че наглост, ще и събирам аз неща, ще и ги транспортирам на 120 км и накрая пак недоволна. А като за капак на нейната "благодарност" разбрахме, че въпроснот семейство се прикачило към нашето ел.захранване и ползват ток на аванта. А аз се карам на родителите ми, че направили сметка за ток 120 лв....Моля, кажете - как да си човечен и да проявяваш щедрост, кому е нужно ? Повече НЕ, писна ми от глупости, завист, скрита злоба, задни мисли и мили думи докато си от полза, а после един по-голям.
Майка ми има няколко такива случки.
1: По телевизията дават репортаж за социално слаба майка ,която отглежда сама децата си и нямат пари за почти нищо. Майка ми събира дрехи за нея и децата и звъни на жената да се видят. Въпросната госпожа не благоволи да изберат място удобно и за двете ,а такова ,което е близко само на нея. Майка ми се е съгласила. Отива на срещата ,дава нещата ,онази жена ги взима ,обръща се и си тръгва. Без да каже и дума!
2: На село има мн бедни хора и майка ми редовно им дава я дрехи ,я някой чаршав, посуда и тн. Повечето са се научили вече да си я питат има ли това има ли онова. Една единствена жена и благодари искрено. Другите направо си се научиха да си идват в нас да си просят цигари,ракийка, някое якенце, секира и тн. Еми сори ама някак си не ми изглежда правилно!

# 5 104
 Майка ми има няколко такива случки.
1: По телевизията дават репортаж за социално слаба майка ,която отглежда сама децата си и нямат пари за почти нищо. Майка ми събира дрехи за нея и децата и звъни на жената да се видят. Въпросната госпожа не благоволи да изберат място удобно и за двете ,а такова ,което е близко само на нея. Майка ми се е съгласила. Отива на срещата ,дава нещата ,онази жена ги взима ,обръща се и си тръгва. Без да каже и дума!
2: На село има мн бедни хора и майка ми редовно им дава я дрехи ,я някой чаршав, посуда и тн. Повечето са се научили вече да си я питат има ли това има ли онова. Една единствена жена и благодари искрено. Другите направо си се научиха да си идват в нас да си просят цигари,ракийка, някое якенце, секира и тн. Еми сори ама някак си не ми изглежда правилно!
[/quote]
Майка ти явно е "душа" човек, сигурна съм, че няма да спре да помага с каквото може, а търтейте няма да спрат да се навъртат около нея и да продължат да искат!
 В България голям процент от хората са по черпията, авантата и ако може да минеш и тоя път метър. Така ни е устроено обществото и съм сигурна, че още ред поколения ще я карат така, със селски номера, пинизи и "цъкане" лекичко ...
 Ако мине номера -да подари използван подарък (нали все пак нещо е занесъл), да хапне каквото душа му иска, и колкото иска, то друг плаща, ако може да отидем на гости и да забравим да си тръгнем ( та нема да плащаме ток , вода и храна в къщи, като приятелите могат , я), да се предредим на опашките, то бременните, инвалидите и другите зад нас, до сега са с чакали, та защо да не почакат още малко... ако може в компания да си платим сметката последни, с надеждата, че има доста бакшиш, та няма да се наложи да си плаща все пак всичко, а най-добре ще се получи, ако успее да прибере някаква част - нали все пак няма по-хубаво нещо от това авоарите ти след петък вечер да са на плюс..
Какво да кажа повече - и аз и всички вие го казвате в продължение на 341 страници в тоя форум, но каква е "файдата", ако не се промени нещо генерално в нацията? Ще продължим да се дразним на евтините номера и да се възмущаваме, осъзнавайки, колко сме безсилни и как не можем да се справим с всички "пиявици", които са ни заобиколили .

# 5 105
Искам да споделя прясна случка от днес. Не вярвях, че все още може да ми се случи! Чакам да се  кача в асансьора. Лицето Х излиза от него и ме поздравява за добър ден. Аз влизам и какво мислите долавя моят деликатен нос? Познахте! Явно тази персона беше решила, че е много забавно да се споделят личните ароматни емисии.

# 5 106
  • Sofia
може да е било от някой преди него... ooooh!

# 5 107
  • София
Като заговорихме за подаръци, та се сетих.
Преди години мой роднина беше 6 месеца в Бразилия. След завръщането си, се обажда да се видим.
Вади едни обици, които на мен изобщо не ми харесаха,от тенекия, но той настоява колко били ценни, как били правени от някаква супер шаманка в Бразилия и т.н. Приех ги с благодарност, въпреки че ми е абсолютно невъзможно да ги нося. Алергична съм към всякакви метали с изключение на сребро и злато. И той го знае. Дотук почти добре. Но каква беше изненадата ми като видях същите обеци, няколко дни по-късно в подлеза до ЦУМ за 2 лева. Joy

# 5 108
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Бразилската шаманка е завъртяла бизнес в България  Simple Smile

# 5 109
  • София
Бразилската шаманка е завъртяла бизнес в България  Simple Smile
Joy Даа и на цвят на кожата го докарваше. Joy

# 5 110
  • София
Какво ти казаха да купиш родителите?  Rolling Eyes
Вратарски ръкавици на Адидас.
Извинявай, нещо се бях разсеяла.  Peace

# 5 111
# 5 112
  • София
Дами, постът ще е дълъг. Но ви моля за коментар. Praynig
Преди малко се обажда позната на 83г. Ще постъпва в болница. Иска да дам кръв за нея. Обясних й, че не мога да го направя, тъй като работещите там ме познават. + Че имам абсолютни противопоказания за даване на кръв. С полиалергия съм. После ме помоли да я закарам в Токуда в понеделник в 7.30 часа. Тя има двама сина (по-големи от мен) с коли + 4 внука, и те с коли. Та се чудя в случая, аз ли съм селянката??? 

# 5 113
  • София
Не ти е много дълъг поста.  Confused
Това че работещите "там" те познават какво противопоказание за даване на кръв е? За полиалергията - ок.
И не, не е селско, че те е помолила да я закараш до болницата.... нищо че има синове и внуци с коли

# 5 114
  • Ямбол
Аз щях да я закарам жената, без да държа сметка колко синове с какви коли има, ако имах възможност.

Общи условия

Активация на акаунт