"Селски" номера и пинизи

• 5 177 606
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 5 220
Я кажете, възпитано ли е според вас, да идете на гости за няколко дни, но да си ядете навън, сами, вечер да излизате и да се прибирате късно в дома на домакините? Общо взето да ги ползвате само като преспивна база.
А домакините защо не са излизали?
Защото си имат ежедневие, не са на почивка, нямат излишни пари за харчене като на почивка.

# 5 221
Гостите по какъв повод са там? Ако са по работа, на лекар или нещо от типа, е нормално в и с идеята си да не притесняват домакините да правят подобни гимнастики.

# 5 222
Някои биха се подразнили, ако гостите разчитат само на домакините за изхранване  Thinking
Може да се притесняват да не "натежат" на домакините и затова да излизат навън за вечеря и т.н.

# 5 223
Ясно, само питам. Значи не е чак толкова нагло. Simple Smile
Защото от една страна, как можело да не вечерят заедно,от друга точно това, ние не искаме да ви притесняваме. Идват за да се видим, обръщат го на курорт Simple Smile
Всеки да прави каквото си иска, аз вече не се ядосвам.

Това за общата почивка, много глупаво наистина. Лошо е когато си зависим от някого и когато трябва да се съобразяваш с много хора. Винаги има някой сърдит, както в моя случай. Едните така разбират нещата, другите по друг начин..............

# 5 224
жабурана, би ми направило неприятно впечатление, ако се случва всеки ден от гостуването.
Домакините вероятно наистина нямат финанси да излизат всяка вечер но....
1. гостите могат да ги поканят на вечеря, с уговорката че те плащат сметката
2. гостите могат да попитат дали не биха желали да приготвят нещо заедно за вечеря
Ако са решили да си спестят от хотел едни 50-100лв. за нощувка и да си ги изхарчат по заведения...малко кофти.

# 5 225
Абе, щом са на гости, си е селско, да си кажа правичката.  Laughing

# 5 226
Абе, щом са на гости, си е селско, да си кажа правичката.  Laughing

На мен няма да ми е приятно, някои да дойде с цел уж да се видим....а всяка вечер да го няма, под предлог "ама не искаме да ви пречим".
Ако се измъкват с такава реплика, то или не смятат домакините за достатъчно близки, или не им е приятна компанията, а просто са решили да ги използват за безплатен хотел.

# 5 227
  • в рока
Ако искат да не натежават финансово, биха купували продукти за вечеря или поръчвали такава , де да знам. Добре, че нямам такива гости, както и не ходя по такива гостувания Rolling Eyes

# 5 228
Или поканят и платят за всички вечеря навън...
И другата крайност е неприятна - да дойдат и да чакат наготово за всичко, сякаш са на пълен пансион, но и ползване на приятели/роднини само за преспиване също не е редно.
Да не сте от Варна Laughing
.

# 5 229
  • София
Селско е да отидеш с още 6 човека на море и да им провалиш почивката с постоянното си мрънкане, капризи и недоволство от всичко.
То не беше морето, плажа, хората, заведенията, продавачите .. Вечно намусените физиономии, все едно са сърдити, че са се родили.
Последните две вечери напрежението не се издържаше, нямах търпение да си тръгна ..
на всичкото отгоре накрая така направиха, че компанията се раздели на две групички. Нямам думи просто, не бих повторила тази грешка.

Ахах, не бях на море, но преживях подобно нещо през изминалата седмица!
Баси, не бях виждала такъв мъж - толкова глупав и толкова да мрънка.
То не беше гладен съм, уморен съм, тук не ми харесва, хайде да седнем тук, не ми се ходи там... Направо къде беше тръгнал, не знам.
И ние се разделихме на 2...

Ама и ние, втората половина, на пук на сръдльото, се пръскахме по шевовете от кеф  Joy

# 5 230
Я кажете, възпитано ли е според вас, да идете на гости за няколко дни, но да си ядете навън, сами, вечер да излизате и да се прибирате късно в дома на домакините? Общо взето да ги ползвате само като преспивна база.
А домакините защо не са излизали?
Защото си имат ежедневие, не са на почивка, нямат излишни пари за харчене като на почивка.

Редно е в самото начало гостите, ако не искат да притесняват никого, да уведомят, че ще се хранят навън, за да не се налага домакините да пазаруват и да се чудят трябва ли да имат готовност за вечеря и за гостите или нямат ангажимент. Смятам за задължително обаче гостите да поканят поне веднъж домакините на обяд/вечеря/кафе и повече от ясно е, че те трябва да платят сметката. Това е според моите виждания и разбирания.

# 5 231
Всяка една несъобразителност, водеща до нахалство е признак на лошо възпитание/селско/.
По този повод се замислих за наближаващия ми РД, когато по традиция сме на вилата и всеки
се чувства "длъжен" да го уважи.Никога не съм си позволила да отида непоканена, честитя по тел.,
и точка. Мисля, че РД е личен празник и как ще се отбележи зависи единствено от рожденика, а
не  от хората събрани на едно място в този момент.
Чудя се как да избегна тази година масовката  newsm78

# 5 232
  • sf
Или не казвай къде  си, или отиди на разходка на по-далечно място  Mr. Green

# 5 233
Всяка една несъобразителност, водеща до нахалство е признак на лошо възпитание/селско/.
По този повод се замислих за наближаващия ми РД, когато по традиция сме на вилата и всеки
се чувства "длъжен" да го уважи.Никога не съм си позволила да отида непоканена, честитя по тел.,
и точка. Мисля, че РД е личен празник и как ще се отбележи зависи единствено от рожденика, а
не  от хората събрани на едно място в този момент.
Чудя се как да избегна тази година масовката  newsm78

Много паметливи тези виладжии. Laughing Сигурна ли си, че не са забравили датата?

# 5 234
  • HH
Белла +1000

Аз дори предпочитам смс, вярно не е толкова лично, но така поне избягваш една много вероятна пауза в разговора, която може да доведе до прибързана покана от рожденника. Ако някой ти е достатъчно близък и те е поканил на празника си , не е нужно да му звъниш, може да го поздравиш лично на самото празненство.

На мен няколко пъти ми се с случвало , да ми се обадят и да ми зададът директно въпроса "Къде сме довечера?" В такива моменти отговарям, мислехме да дойдем у вас или нещо от сорта, при което веднага ми се обеснява как имали и други планове.

Общи условия

Активация на акаунт