"Селски" номера и пинизи

• 5 184 861
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 6 345
  • София
Всъщност повечето споделиха точно обратното, а именно - винаги, когато са молили да им се отстъпи място някой се е отзовавал.

# 6 346
О, никой не е длъжен. Нали, в крайна сметка, ако детето се нарани, а бременната падне, ще сме с чиста съвест, че не сме длъжни за нищо, дори ако сме ги видели, когато стоят точно до или пред нас. Но не е много сложно интелектуално упражнение да се направи разлика между задължение и човещина, както и да се схване, че ако околните са простаци, това не е задължителната мярка за нашето собствено поведение.

# 6 347
Аз разчитам на това, че много хора просто не се сещат, не им идва на ум, че би било редно... или просто се правят на разсеяни, мислейки, че някой друг ще го направи. Ноо, така разсъждавам аз, индивиди всякакви, особено където се събират много хора. Имам чувството, че хората стават все по-агресивни, заядливи и докачливи - дори тук, във форума го забелязвам все по-често. А това е жалко Sad

# 6 348
О, не мога постоянно да се оглеждам за бременни, хора с деца, възрастни и уморени. Обикновено на спирката, от която се качвам като глист на ламарина се набират млади момичета на средна възраст 22, добре облечени мъже на средна възраст 30. Забелязвам, държат да седнат и тийновете. Защо аз да се чувствам длъжна да отстъпвам място, която в мотрисата има поне 30 души, които имат повече право  Sunglasses да станат от мен?

Въпроса е класика. Има и отговор. Защото ТИ си по-добър човек от тях, на тебе ти пука за хората около теб, ТИ искаш да помогнеш на друг и си по-човечна от тях. И това се прави различна от всички останали.

# 6 349
Относно чистата съвест- с чиста съвест ще съм, защо да не? Не мога да се чувствам отговорна за състоянието и съдбата на всеки пътуващ с мен в една мотриса или рейс.
И не, аз не съм по-добър човек от тях, нито ми пука особено много за хората около мен, нито искам да помогна на всяка цена, нито съм по-човечна. И ето, това ме прави различна, видиш ли, четейки тук всички сте от горната категория- човечни, добри, пукащи им за другите. А, да и най-вече съм честна.  Hug

# 6 350
Аз разчитам на това, че много хора просто не се сещат, не им идва на ум, че би било редно... или просто се правят на разсеяни, мислейки, че някой друг ще го направи. Ноо, така разсъждавам аз, индивиди всякакви, особено където се събират много хора. Имам чувството, че хората стават все по-агресивни, заядливи и докачливи - дори тук, във форума го забелязвам все по-често. А това е жалко Sad
+1 за съжаление

# 6 351
  • в ябълковата градина
Кога жените станаха толкова жестоки и то към малките деца и бременните?

# 6 352
  • Ямбол
Кога жените станаха толкова жестоки и то към малките деца и бременните?

А де, откога едните торби влачени от другия край на града, щото явно имат само един магазин, са по-важни от безопасността на детето ти? И откога другите са длъжни вместо майката поемат нейната отговорност?

# 6 353
Еее, Каси, Каси, не слагай всички под един знаменател. Ама и жестоко увъртате думите. И кой каза че трябва да носиш отговорност за всички? Има хора и хора. Някои искат да помогнат, други не, на някои им пука, на други не, има добри и лоши хора. Никой не казва че трябва да си Майка Тереза и да раздаваш благотворителност навсякъде и да помагаш на всички. Ставането от мястото за да седне бременна или човек с увеждане е един малък жест на доброта, а според мен и на елементарно възпитане. И нямам предвид да се оглеждаме из целия автобус търсейки такива хора, а просто близо около нас. Факт е, че повечето се правят на разсеяни. Тук не визирам хората с дискови хернии и кръвно 80/50.
Верно е хората са станали много жестоки. Жалко е, наистина.

# 6 354
Хм, ако приемем, че никой не е длъжен да се оглежда, бди и т.н., все пак, ако няма проблеми със зрението или мозъка, човек все ще види малкото дете, застанало право точно до или пред него. В този случай, ако приемем, че майката на това дете не се е погрижила за опазването му, означава ли това, че сме ОК с идеята детето да се нарани, при условие, че можем да го предотвратим.

Ми не, разбира се, неколкократно натъртих, че ставам винаги, ако забележа човек в нужда - млада съм, нищо не ме боли и не ми пречи. Не разсъждавам и дали някой друг трябва да стане вместо мен, а и избягвам да сядам на места, запазени за бременни и майки с деца. Но не съм виновна, ако някой се пребие, понеже си чета книга, а него го мързи/срам го е да си отвори устата и да ми заостри вниманието към личността си. Или нямам право да чета/съм замислена в метрото? Stop

Пак да попитам - какъв е проблемът да помолиш да ти освободят място? Не казвам коленопреклонно да се размажеш от молене и благодарности в метрото, а просто да се обърнеш учтиво към най-близкия седящ. За унизително ли се смята? Недоумявам, съвсем искрено не мога да разбера мотивите ви.

И още - има ли места, запазени за трудно подвижни хора в софийското метро?

# 6 355
Значи майката с дете трябва да моли седналите да й направят място? И какъв е смисълът, щом на седналите не им пука и не са длъжни да се грижат за безопасността на детето й? Най-много да я обявят за нахалница.

# 6 356
Хм, виждали ли сте мъже, помъкнали торби?

# 6 357
Значи майката с дете трябва да моли седналите да й направят място? И какъв е смисълът, щом на седналите не им пука и не са длъжни да се грижат за безопасността на детето й? Най-много да я обявят за нахалница.
Точно така ще стане, тук във форума такива реакции има десетки. Многократно беше обяснено, че на децата не се полага предимство за да седнат. Като си разбие главата при спиране обаче, отговорността е на майката, щото "е имала сливи в устата". Отврат!

# 6 358
И какъв е смисълът, щом на седналите не им пука и не са длъжни да се грижат за безопасността на детето й?

Смисълът е, че не всеки следи кой се качва в превозното средство, съответно това е начинът да им се заостри вниманието, че има човек, който има нужда от седящо място. И не, никой не е длъжен в смисъл на правно задължен. Възпитан и интелигентен човек ще отстъпи място, защото така е редно и морално, но е е длъжен в буквалния смисъл на думата, освен ако не седи на място, предназначено за конкретна група пътници, към която той не принадлежи.

Не съм виждала никога скандал при учтива молба за място. Казах по-горе - обикновено стават повече хора, отколкото е нужно.

Многократно беше обяснено, че на децата не се полага предимство за да седнат.
Само едно такова мнение имаше и аз не го усетих като толкова крайно, колкото го преразказваш.

# 6 359
Еее, Каси, Каси, не слагай всички под един знаменател. Ама и жестоко увъртате думите. И кой каза че трябва да носиш отговорност за всички? Има хора и хора. Някои искат да помогнат, други не, на някои им пука, на други не, има добри и лоши хора. Никой не казва че трябва да си Майка Тереза и да раздаваш благотворителност навсякъде и да помагаш на всички. Ставането от мястото за да седне бременна или човек с увеждане е един малък жест на доброта, а според мен и на елементарно възпитане. И нямам предвид да се оглеждаме из целия автобус търсейки такива хора, а просто близо около нас. Факт е, че повечето се правят на разсеяни. Тук не визирам хората с дискови хернии и кръвно 80/50.
Верно е хората са станали много жестоки. Жалко е, наистина.

+1, честно казано от последните постове съм  Tired

Общи условия

Активация на акаунт