"Селски" номера и пинизи

• 5 184 871
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 6 660
  • София
Е, това си е кражба. Нищо че е само за малко. В ерата на мобилните телефони мисля всеки би могъл да извести за всичко по всяко време.
Оооо, не можем да говорим тук за мобилни телефони..... изобщо не я познавам тази жена, че да ми има телефона и да ми се обади.
Може и да е имало опит за кражба.... сега като каза.  Thinking Отивам в градинката и паркираме леко в страни от алеята бебешка количка, колело за бутане, колело на баткото и бебешка количка за кукли на девойката и мърдаме в страни да играем с топка. На близка пейка седяха 3 мами с 3 деца. След около 15 мин. фиксирах че ни няма бутащото се колело... Върнах се и започнах да се оглеждам нагоре и надолу по алеята да не би някой да си играе с него, да не са го оставили някъде по-настрани след игра.... ама няма.... В същото време коментираме с децата че липсва въпросното колело. От онези тричките на пейката е останала само една мама и ни чува прекрасно, но си пасува. Чак когато директно я попитах дали има е видяла какво се случва с колелото каза, че "май някой го бил взел да се поразходи".... След още няколко минути лутане от наша страна, нейните приятелки се върнаха с колелото.

Последна редакция: вт, 26 авг 2014, 16:29 от Onna-bugeisha

# 6 661
  • София
Селски номер е да си купя нещо от производител на зелнчуци да му дам 5 лева ( 2 лв е сметката) и да не ми върне?! Има и още..нямам време обаче да пиша всичко.

# 6 662
  • Ямбол
....
Много искам да ви видя на практика как обяснявате на едно годишно дете, че храната е чужда и не трябва да се яде Mr. Green Sunglassesи как то ви разбира и слуша......вие имате ли деца, или ако имате сигурно от доста отдавна са големички
Също както се обяснява на едногодишно, че не може да пие алкохол и кафе или ти и от това му даваш да опитва.

# 6 663
  • Оптимист по принуда
Чак когато директно я попитах дали има е видяла какво се случва с колелото каза, че "май някой го бил взел да се поразходи".... След още няколко минути лутане от наша страна, нейните приятелки се върнаха с колелото.

Shocked Shocked
Предполагам си ги 'пратила да се поразходят' на м@*ната си след това?! Егати малоумниците.

# 6 664
Селски номер е да си купя нещо от производител на зелнчуци да му дам 5 лева ( 2 лв е сметката) и да не ми върне?! Има и още..нямам време обаче да пиша всичко.

Разбира се че е селско. Както и всяко неврьщане на ресто от сервитьори, таксиметрови шофьори итн. Те са обсъждани май вече в темата.

За мацките с колелото... после каза ли им нещо като се върнаха?

# 6 665
И на мен ми е много интересно какво е продължението на историята с колелото.

# 6 666
....
Много искам да ви видя на практика как обяснявате на едно годишно дете, че храната е чужда и не трябва да се яде Mr. Green Sunglassesи как то ви разбира и слуша......вие имате ли деца, или ако имате сигурно от доста отдавна са големички
Също както се обяснява на едногодишно, че не може да пие алкохол и кафе или ти и от това му даваш да опитва.
Кафе не и давам, но вино и бира е опитвала Mr. Greenайде Лиляна, дадох ти страхотно инфо, за да ме разкостиш, дерзай

# 6 667
  • Ямбол

....
Много искам да ви видя на практика как обяснявате на едно годишно дете, ...
Как обясняваш?

# 6 668
  • София
Shocked Shocked
Предполагам си ги 'пратила да се поразходят' на м@*ната си след това?! Егати малоумниците.
Тъпо.... Като последната патка просто си взех колелото и си тръгнах.-... оправданието ми е че дребния повече се беше опищял къде му е колелото (вече го бях натоварила в количката за да ги търся къде се "разхождат"), големият ми син пък си беше забравил книгата на друга алея на пейката и трябваше да се връщаме и за нея..... абе то и моето малко селска история, защото вместо да им обясня на майчетата защо така не се прави си затраях и споделих изумлението и фрустрацията си само с приятели.
В интерес на истината се чудех дали пък това не е съвсем в реда на нещата според протокола за действие на площадките..... аз съм темерут малко и не контактувам много-много с другите мами, а все ходя след някое от моите чавета.... но май все пак не е общоприето да си вземеш нещо чуждо "за малко"

# 6 669
  • Оптимист по принуда
но май все пак не е общоприето да си вземеш нещо чуждо "за малко"

Ами съвсем не е, учудвам се, че не си реагирала, но понякога безпределната тъпота може да те остави безмълвен, да... Иначе и аз да взема на комшийката колата, че ме кефи, ей така, да се разходя  Mr. Green

# 6 670
Към 16 -17 годишни с приятелка(!)решаваме, че ще ходим в Рударци за ден и половина (басейн, на дискотека, преспиване в станцията... ) Само че тя е без една стотинка, аз съм с 10 лева, а родителите ни отказват да ни пуснат поради липса на финанси. И решаваме заедно, че ще вземем назаем от един мой познат(по-голям от нас). Речено –сторено. Взимам парите, които са предназначени за хапване, плащане на стая, вход в дискотеката и т.н. (Парите бяха  много за неработещи ученички, но малко за последващите харчове и уж се разбрахме, че ще го „даваме” по-спокойно) Един час преди да тръгнем, тя ми иска 10лв да си купи боя за коса и да се боядиса (парите просто стояха в мен). Тогава се мажеше с разни оцветяващи шампоани и боя за коса над 2лв не беше и виждала, а точно сега реши – за 10лв.(Не успях да я разубедя, че няма нужда, че парите са малко и трябва да се „свиваме” - дадох ѝ) ...Пристигнахме там... В басейна-яде, пи като невиждала...Преди дискотеката отиваме да хапнем. Аз си поръчвам малка пица – тя си поръчва голяма(от която не може  и половината да изяде) и най-скъпата в менюто. Аз пия бира – тя пие голяма водка с кола(  Mr. Green )..... в дискотеката аз пия пак бира-тя пие уиски(!!!)и черпи някакви непознати. Уморих се, казах ѝ, че се прибирам и ѝ дадох всички останали пари. На следваща сутрин ми заявява, че е изхарчила всичко и няма как да се приберем. Добре, че от личните ми 10лв си бях каширала 3лв, та успяхме да си платим маршрутката до София....И сега краят...След като събрах половината от парите, въпреки че бях похарчила за себе си едва една четвърт  ѝ казвам, че очаквам другата половина от нея, за да можем да ги върнем на човека в деня, в който бях обещала....С презрителен тон ми казва, че тя няма нищо на никого да връща...Понеже аз съм поискала парите от човека, аз съм говорела,  аз трябва да събера и да си му ги върна ...  Shocked   Laughing  Laughing  Laughing  Laughing

Още „по – готиното” е, че имам аналогични случки(пак с общи заеми) с други хора като нея, но в  зрелите ми години и то за сериозни неща(не за басейни и т.н) ...И пак, защото аз съм водела разговорът  със заемодателя, аз трябва да връщам...   Laughing
Е ли е „селски” пиниз, питам аз?    Crazy
ПС.   Извинявам се за омешаните глаголни времена в разказа.

# 6 671

....
Много искам да ви видя на практика как обяснявате на едно годишно дете, ...
Как обясняваш?
Слагам и ръката до горещата чаша, тя усеща, че е горещо, т.е. неприятно, и сама се отказва.
Пия кафето горещо.
Ттябвало е да поделите парите, след като сте ги взели, всеки си харчи каквото прецени, и после си връща неговата половина.
Пари на заем нито вземам, нито давам

# 6 672
Малко встрани от "детските" въпроси...изключително "селско" ми е разни индивиди да ме зяпат  демонстративно в бюста и да подсвиркват, охкат и всякакви подобни звуци (а аз не се обличам предизвикателно, с изрязани блузи и т.н.). Все едно не са виждали гърди! А и дори и да им е направило впечатление, нужно ли е да се държат по този начин, засрамващо за мен и просташко за тях? Tired

# 6 673
Shocked Shocked
Тъпо.... Като последната патка просто си взех колелото и си тръгнах.-... оправданието ми е че дребния повече се беше опищял къде му е колелото (вече го бях натоварила в количката за да ги търся къде се "разхождат"), големият ми син пък си беше забравил книгата на друга алея на пейката и трябваше да се връщаме и за нея..... абе то и моето малко селска история, защото вместо да им обясня на майчетата защо така не се прави си затраях и споделих изумлението и фрустрацията си само с приятели.
В интерес на истината се чудех дали пък това не е съвсем в реда на нещата според протокола за действие на площадките..... аз съм темерут малко и не контактувам много-много с другите мами, а все ходя след някое от моите чавета.... но май все пак не е общоприето да си вземеш нещо чуждо "за малко"

Зависи да ти кажа. Нашите площадки са големи и има много народ. Ако детето ми тръгне да се качва на чуждо колело, обикновенно се оглеждам за собственика да питам дали има нещо против. Иначе ми е някак неудобно. Не са ми отказвали. Друг път докато намеря собственика дъщеря ми вече се е отказала  Simple Smile. Ако вземат нашите неща нямам нищо против, но ги проследявам къде отиват. Обикновенно се съоразителни, не отиват надалече и се връщат бързо. Обикновенно дъщеря ми си ги търси и не ги дава много много на непознати деца. Аз не съм я учила така, малки деца са, нямам против да си делят играчките. На майка ми междудругото и се случи нещо подобно един път като гледаше детето. Каза че някои е взел кончето, питали са, дотук добре, но ги е нямало повече от 20-30 мин. Майка ми вече искала да се прибират, било е време за обяд и се е наложило да обикаля около площадките и алеите на слъцето с детото и да ги търси. Е тя не не ги оставила така, направила е забележка, ама тя майка ми не е от мълчаливите като става въпрос за такива неща.  Simple Smile

# 6 674
  • София
Аз, въпреки, че както казах се държа в страни от останалите майки, винаги съм смятала че щом сме изнесли нещо на площадката е съвсем в реда на нещата да го споделяме и с останалите деца там. Но винаги уча децата си, че преди да вземат нещо чуждо трябва да попитат може ли...... Съвсем нямам нищо против след като сме се отдалечили от нашите играчки някой да поиграе с тях и без да провежда детективско разследване само за да ни попита дали може, важното е да е приблизително в зрителното поле около мястото където въпросната играчка е оставена.... Но някак си ми се струва нередно да вземеш чужда вещ, без да попиташ и без да познаваш собственика и да зачукаш нанякъде с нея

Общи условия

Активация на акаунт