"Селски" номера и пинизи

• 5 184 268
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 6 915
  • Ямбол
Лиляна, нищо не ти намеквам.

.....
А тогава какво искаш да кажеш с израза си "теб къде ти бърка това"?

# 6 916
Ако не искам да свалям детето, ще дам половината пари на онези, които са пуснали стотинката.
Ако не ми се дава - ще го сваля, докато другото детенце се полюлее и свърши това, за което си е платило. После като иска - моето пак да си се качва.
Освен ако плащащите родители изрично не откажат моите пари и решат да оставят детето ми, тогава не бих чувствала неудобство.
Иначе наистина би ми било много неудобно да се направя на тресната, да си трая и да не предложа пари, щото нали - така и така има три кончета, що и мойто да не се повози.
Пък после се чудим...

# 6 917
VerdammtesMädchen, те родителите на плащащото и возещото се също така имат и уста. Да си кажат.
Достатъчно чужди деца са се възползвали от това, че съм пускала монети за возене на дъщерята.
Ако седна да правя сметка, за 3-4години със сигурност ще са много повече от случките със сина ми, когато се е возил "на аванта". Което всъщност се е случвало не повече от 2-3пъти.

# 6 918
Айде сега, нагло. Не е нагло да се возят. Нагло е да не се пита и да не се каже благодаря. Иначе, да като вече е платено, какво толкова.

Колко удобно!  ooooh!
Платено е, ама от друг.
Пиниз не, ами направо пинизище е.  Sick
И после що растяли нахални деца, дето си мислят, че всички са им длъжни...

Еее голямата работа стана, защо така остро реагираш? Нещо не се разбрахме. На кончетата има места за повече деца. Ако аз платя, нямам нищо против да се качи друго дете, рязбира се. Така или иначе вече е платено, няма значение колко деца са. Аз лично, нито пари искам, нито нищо. Едно благодаря ми е достатъчно.Ако трябва аз да кача детето си, ще питам, ще благодаря после и ще предложа следващото возене от мен, ако искат. Това са моите виждания, гледам и на други. И напротив, децата така се учат да споделят, а не че някой им е длъжен. Бъдете малко над нещата, отпуснете си душите и не се впрягайте толкова. Както даваш и споделяш, така ти се и върща в живота.  Peace

# 6 919
Не знам дали това е темата, но по-подходяща не намерих.

Днес трябваше да направя една бърза справка в ДСК-то в мол Сердика.
Влезнах, гледам само двама човека. Рекох си: 'Няма да се бутам отпред, ще изчакам'.
Сядам на столчетата, а до мен някаква жена, от тези които се мислят за много нахакани и оправни.
Облеклото й е 3/4 панталонки, т.е. нещо средно между анцуг и пижама, достатъчно провиснало от носене, сандали на бос крак и т.н.
Освобождава се служителя, тя продължава да си маже нещо по екрана на смартфона.
5 секунди, 10 секунди, 15....
Накрая усмихнато й посочвам гишето и тъкмо да попитам 'Ще се възползва ли от реда си?'... останах само на ш-то.
Като стана онази ми ти кукла: 'Шшшшшш, какво шшшшш бе ей, шшшшш ще ми вика.'
Седя аз недоумяващ, момчето от банката се изчерви три пъти...
Спря да ми вика на мен, отиде при него и там монолога продължи по абсолютно същия начин:
'Шшшшшш, какво шшшшш бе ей, шшшшш ще ми вика.'

Фрапиран съм просто.
Не съм вярвал, че тепърва ще си попълвам графата със случките, които могат да ми се случат...

# 6 920
Слънчо, аз и една друга майка платихме 4 возения. Третото дете просто си се возеше, родителите му стояха до нас и се правеха на ударени - дори когато виждаха, че ние с майката зареждаме левчетата. Това, което ме подразни, беше липсата на елементарно възпитание - ми като си си возил детето на аванта, пък поне едно Благодаря кажи. Не е толкова трудно.

Баси, някои хора съвсем искрено си мислят и вярват, че целият свят им е длъжен  ooooh!

Виждала съм човек да си чисти ушите с нокът в рейс 204, посока Дружба. После си изтръскваше намереното  Sick

Разбрах, разбрах, абсолютно си е невъзпитано и неблагодарно в случая  Hug

# 6 921
  • София
Слънчо, от същата порода ''тарикати'' са индивидите, които най-нагло ми искат билета на слизане от ГТ. Е, извинявам се, но едно е аз да реша да си оставя билета на някоя седалка (не одобрявам, но съм го правила 1-2 пъти), съвсем друго е да ме спре някой чичо на вратата и да ми каже с протегната ръка ''Ша ма извиняваш, ама може ли да ти ползвам билетчето?"

Практиката не е честа, но когато редовно ползвах ГТ ми се случи няколко пъти, на различни линии.

# 6 922

А аз - как един дядка си реже ноктите в междуградски автобус със сгъваемо ножче.
И аз на същата изцепка съм ставала свидетел, но не беше дядо, а жена
 и, понеже беше тихо в автобуса  и се чуваше, шофьора по микрофона се разбуча.
Бе, кви са тия хора, да тракаш с нокторезачката в автобус...

# 6 923
Включвам се с една изключително (поне според мен) селска проява...та номерцата на таксиметровите шофьори...ех... #Cussing out м**** им...ама писна ми..ама всички до един са едни и същи ..та за какво става въпрос.. Последните 3 седмици все пътувам до Сф поне 4 пъти и маршрутът ми в Сф е един и същ..от централна гара до едно и също място близо до гара Подуяне. Всеки път излизам и се качвам в такси- кола на Ок Супертранс ( цените са добри, а пък имат добра слава ..уж) и всеки път качвам се, казвам адреса и отговора на шофьора е един и същ: "Офф, ама това не се сещам къде е точно"..Ок първият път ме направи на будала, понеже не знаех точно къде отивам. 2рият път изрично казах: "Ама да не ме прекарате от 5 планини в 6та" , при което шофьора ми изригна : " Боже леее, ама Вие какви ги говорите и се започна с едно пуфтене и цъкане с език, все едно съм най-голямата идиотка на света и съм го обвинила в егати престъплението...Та същия тоя като взе , че спира 100 пъти, вади едни карти , едни неща, ама сумти, охка , пъшка- готов за Оскар- аз седя и гледам сеира.. Стигаме до адреса казва сумата - вадя пари и искам касов бон...ей като смени боята тая гад мръсна ...Взех си бончето ( не че кой знае какво) ама и на него не му стана приятно.

Та следващите пъти пак имаше прекарване дори и след като обяснявах от къде да минем, все нещо не бяха разбрали...Някой ден обаче ще ми изкипи и ще се сбия с някой шофьор ( така както съм кротък човек)..

Не ме разбирайте погрешно, не съм за 2-3 лв отгоре, ама ми писна.. губят ми времето най-малко за толкова дето се опитват да ме прекарат , а пък примерно се случва да бързам..Аман #2gunfire #Cussing out

И накрая 1 и същ маршрут всеки път с различна цена.. от 5лв-до 9лв. Не е за скапаните левчета , ама такива номерца най ги мразя. Ако ми каже 'ей така- дай ми 3 лв- ще му ги дам. #Cussing out

# 6 924
Слънчо, от същата порода ''тарикати'' са индивидите, които най-нагло ми искат билета на слизане от ГТ. Е, извинявам се, но едно е аз да реша да си оставя билета на някоя седалка (не одобрявам, но съм го правила 1-2 пъти), съвсем друго е да ме спре някой чичо на вратата и да ми каже с протегната ръка ''Ша ма извиняваш, ама може ли да ти ползвам билетчето?"

Практиката не е честа, но когато редовно ползвах ГТ ми се случи няколко пъти, на различни линии.

Е, поне извинявай имаш  Mr. Green Много хора обичат да се возят без пари в ГТ. Масова практика в БГ. Той и градския транспорт е един чуден, ама айде  ooooh! Този тарикат обаче сигурно има пари за цигарки, биричка, ама за автобуса нъц. Колкото и реално да не си ощетен директно като даваш или оставаш билет, цялата практика и на мен ми се струва нередна.

# 6 925
  • Ямбол
.....
Е, поне извинявай имаш  Mr. Green Много хора обичат да се возят без пари в ГТ. Масова практика в БГ. Той и градския транспорт е един чуден, ама айде  ooooh!....
Моля? Я пак? Докога ще смятате София за България? Единствено в София е тази селска практика с гратисчиите.

# 6 926
... Докога ще смятате София за България? Единствено в София е тази селска практика с гратисчиите.
Точно!
Защото в другите градове, контрольорите в ГТ продават на място билетите и няма как да минеш гратис.
Отделно от тях, има и друг вид контрола, които не са постоянно прсъстващи в ГТ, но проверяват билети и карти повторно.
Само в София на някой не му изнася да е така.

# 6 927
не че не им изнася,просто няма как да сложат по един служител във всеки рейс,тъй като няма толкова желаещи за тази работа...В някои рейсове до Драгалевци,Симеоново,Банкя има практика от година вече да има постоянен контрол през седмицата.От разговор между контрольор в един от тези рейсове и негов приятел разбрах че за 8часов работен ден им плащат минимална работна заплата + служебен телефон + карта за градски,което не е кой знае какво.Не могат да глобяват обаче,само да те свалят

# 6 928
  • в рока
... Докога ще смятате София за България? Единствено в София е тази селска практика с гратисчиите.
Точно!
Защото в другите градове, контрольорите в ГТ продават на място билетите и няма как да минеш гратис.
Отделно от тях, има и друг вид контрола, които не са постоянно прсъстващи в ГТ, но проверяват билети и карти повторно.
Само в София на някой не му изнася да е така.

Да, съгласна съм. Много трудно в провинцията ще има гратисчии.

# 6 929
.....
Е, поне извинявай имаш  Mr. Green Много хора обичат да се возят без пари в ГТ. Масова практика в БГ. Той и градския транспорт е един чуден, ама айде  ooooh!....
Моля? Я пак? Докога ще смятате София за България? Единствено в София е тази селска практика с гратисчиите.

Ей, Лилянче, ама че зорко око имаш  Grinning Мислех си да напиша София, ама го пропуснах. Имам опит с ГТ в два града. Единия е ясен, в другия са по- малко тарикатите, предимно от определен етнос.
В крайна сметка, в София живеят най-много хора, да кажем че и чужденците си правят най-много изводи за БГ именно от столицата. Не казвам че в дейстивелност е така

Общи условия

Активация на акаунт