"Селски" номера и пинизи

• 5 184 142
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 7 275
Може рожденикът да е черпел уиски и безалкохолни. Ред бул 4 броя са били подарък към уискито, не са били поръчани.

# 7 276
То и 1бутилка за 14човека не е нищо. А и няма как да се сипва точно, така че все ще има ощетени и за едни повече, за други по-малко.

# 7 277
Съгласна съм, че е редно и справедливо или да има за всички, или за никого.Но в случая редбулите са били бонус към бутилката уиски.Не ги е поръчвал конкретно рожденика.
В тази ситуация, бих  попитала дали всички искат редбул, за да поръчам. Предполагам, че някои от гостите щяха да откажат, като предпочетат някакво друго безалкохолно/сок, защото не всеки пие редбул. Или щях да поръчам две бутилки уиски, че да спечеля още 4 редбула.И без това една е недостатъчна за 14 души/ ако пият всички/.
 И незнам какъв клуб е било, но тук в Пловдив, в една от дискотеките още с влизането плащаш 80 лв за бутилка уиски и три безалкохолни бонус /на маса за трима/  ooooh! Отделно си плащаш входа и всичко останало, каквото поръчваш.Доста солен рожден ден би излязъл, ако трябва да поръчам две бутилки уиски плюс всичко останало  Crazy Може уговорката да е била, че рожденика плаща първата бутилка плюс безалкохолни. От там нататък всеки си плаща.

Иначе, постъпката на двойката е селска, да. Никак не харесвам хора, които не се съобразяват в дадена ситуация.Хубаво би било всички да са малко по-дискретни в деянията си  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 31 авг 2014, 15:57 от elfi4ka

# 7 278
  • Ямбол
Е, какво пречи, така както бутилката уиски е обща и останалите неща да са общи. Така както са си взели редбулите, мога и аз да си взема от тях и да си налея.

# 7 279
Мразя схващането, че който черпи и празнува, трябва да хвърли маса пари, за да угоди на всички капризи.
След като бутилката алкохол идва с 4 някакви си безалкохолни, от къде на къде рожденикът трябва да пита някой дали не иска и да поръча не само коли.
Който черпи, той преценява що-годе в какви граници може да се разпростре.
Никой няма да му паднат ръцете, ако пийне нещо друго с уискито. Пък ако толкова иска - може да иде сам на бара, да си плати и да си вземе желаното питие.

П.П. Много модни са май тея енергийни напитки. Всяка кифла и пикла и всеки уважаващ себе си сульо такова смуче в баровете в последно време.

# 7 280
VerdammtesMädchen, но в случая става въпрос за 14 човека, ако не искаш да хвърляш маса пари за рожден ден каниш 4-5 гости в заведение или ако са повече мислиш други варианти. Предполага се, че тези 14 човека са отделили време и пари за подарък и хоп, отиват на рожден ден и се чудят как да разделят едно уиски и 4 редбула, може би е трябвало да си носят капкомер, за да няма сърдити. Тук ако има селска изпецка, то тя е дело на рожденика, а не някой от гостите според моите разбирания.

# 7 281
Пак отиват нещата - щом си купил подарък, трябва да получиш подобаваща почерпка..

# 7 282
  • Ямбол
Празнуването на рожден ден е лично решение, почерпката също.
Аз ако искам и с по една газирана вода ще ги почерпя и това няма нищо общо с подаръците, които ще получа.

# 7 283
Поканил си 14 човека, за да ги почерпиш с нещо, каквото ти прецениш, не да изпълняваш волни капризи и цяла програма за всеки.
Когато купувам подарък, не си правя сметката по такъв елементарен начин.
Аз може да искам да пия уиски за 60 лв. петдесетограмката. Ако рожденикът ме почерпи с някакво, което бутилката му струва толкова, да се сърдя ли? Или да го изнудвам? Или да си взема подаръка?
Големи хора се хванали за гърлата за няколко енергийни напитки... Много класна история...

# 7 284
  • Бургас
Празнуването на рожден ден е лично решение, почерпката също.
Аз ако искам и с по една газирана вода ще ги почерпя и това няма нищо общо с подаръците, които ще получа.

И после гостите ще дойдат да се жалват тук в темата как са се охарчили, а пък ти каква си стисната  Grinning

Като стана въпрос за рождени дни, преди години имах една приятелка, чиято майка се беше обадила на мъжа ми да го пита за телефона на негов познат сладкар, "Защото Д. ще си празнува рождения ден. Ще прави купон в къщи и иска торта". Нетактична изцепка, казваща все едно "дъщеря ми ще прави купон, но вие не сте поканени". Нямаше да ми направи впечатление, ако по принцип не ме канеше на рождените си дни, но е малко неудобно да се обадиш на хора, които обичайно каниш и да им кажеш директно, че те не са поканени. И не само, че не са поканени, но и да вземат да помогнат рожденичката да си организира купона. А на всичкото отгоре въпросния сладкар си имаше цех, в който можеха да отидат директно и да си поръчат тортата. Не е като да не знаеха къде е. Не знам за какво бяха тези инфантилни демонстрации. Всъщност май се сещам. Година преди това й отказахме /на рожденичката/ да й закараме на наши разноски до друго населено място.

# 7 285
 Miss July,  евтин театър!  Голяма загуба, как сте го преживели и не сте се гътнали от яд, не знам Laughing

# 7 286
  • Бургас
Miss July,  евтин театър!  Голяма загуба, как сте го преживели и не сте се гътнали от яд, не знам Laughing

Направо евтина комедия. Освен, че ме напуши на смях и ги съжалих, друго не изпитах. Яд пък най-малко.

# 7 287
  • София
Аз пък откачам ,когато някой пред мен на касата се мотае и вече маркират моите продукти, а този отпред още се тутка, едва-едва си прибира парите, изважда торбичка, лекичко почва да ги слага вътре, аууууууу побърквам се  #Crazy

Аз откачам, че в повечето магазини минаването през касата се превръща в състезание. Колко бързо може да маркира касиерката и колко бързо ти можеш да се справиш с прибирането в торбите Confused

# 7 288
Когато пазаруваме, след маркирането, съпругът ми слага всичко в количката. Аз плащам и се стараем да се изнесем по най-бързия начин. После, до колата, нареждаме в торби.

# 7 289
  • sf
И аз така правя, ако купувам повече неща използвам количката, после си ги редя в торбите.
И смятам,че бързо трябва да се минава през касата, особено като има опашка.

Общи условия

Активация на акаунт