"Селски" номера и пинизи

• 5 184 239
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 7 305
В някои по-малки магазини, няма "Информация" и освен на касата, на друго място не можеш да си поискаш парите.
Връщала съм се така няколко пъти, заради объркани цени.
Последния път отидох на празна каса, но след мен, докато обяснявах на касиерката, се наредиха 5-6 човека и почнаха да сумтят, да ме псуват дори, че за "някакви си стотинки" съм ги бавила.
Пълни простаци и овце! Но какво да ги правиш - сънародници мили, че и с широки души и пръсти.
В големите вериги се старая да следя винаги какво ми маркират, като предварително знам цените на купените от мен продукти. И въпреки всичко пак се е случвало да има "объркване". Тогава още на касата констатирам и нещата се коригират. Ако е след като е минал редът ми, пак съм се връщала на касата, за да могат да видят и останалите, че има проблем с цените. Те вместо да се замислят, се дразнят.

# 7 306
Наистина ли? Ти се жертваш, за да ги просветлиш че има проблем с цените, а те овцете им с овце, простаците им с простаци, се дразнят? Не вярвам.

# 7 307
Не се жертвам за нищо. Но явно те доброволно се жертват. Аз си искам онова, което ми се полага. И се дразня на подобни тарикатски номера или на това, че някой пак не си е свършил работата като хората. Още повече, че това рефлектира върху мен.
Грешката с цените е достатъчно сериозен проблем, който не би трябвало да се подминава с лека ръка от когото и да било.
Но след като има хора, които не мислят за парите си и нещо такова приемат като дразнител, а не като нещо, за което да се замислят и от което могат да се предпазят, е, това вече си е техен проблем.

# 7 308
Човекът след теб на опашката може да се интересува, а може и да не се интересува. Може обаче и да бърза много. И да иска само да си плати нещото, което е взел и да тича, за където бърза. И тогава, предполагам и сама можеш да се сетиш, колко му е до разправии за стотинки.

Как пък всички сте едни лежерни и спокойни, когато пазарувате? Не ви ли се е случвало да влезете в магазин за нещо спешно, но да бързате много? Завиждам ви, честно.

# 7 309
Има бързи каси за целта.
Ако няма - и да бързам, и да не бързам, това не е състезателна писта, а магазин и не мога да очаквам всички да бързат като мен.
И там, където няма "Информация" никой не може да ме спре да се върна на касата и да си искам онова, което е излязло от моя джоб. Да не говорим, че със сгрешените си цени, магазините могат да отнесат сериозни глоби.
Единият, който псуваше най-много "онези ми ти стотинки", нямаше предни зъби в устата, ама иначе щедър. Да му имам приоритетите!

Последна редакция: нд, 31 авг 2014, 21:35 от VerdammtesMädchen

# 7 310
  • sofia
И като почна да припирям ще станат по-бързо нещата?

Гледам да си спестявам, каквото мога. Какво съм виновна, че този с един хляб се е наредил зад мен, а пък моята количка е пълна?

Онзи ден един бързащ така грозно хвърли парите на касиерката на бензиностанцията, че не е истина. А тя просто обслужваше клиент, видях, че ще се забави и минах на другата каса, но онзи беше потресаващ.....

# 7 311
Не, няма да стане по-бързо и не съм казала нищо подобно. Просто давам пример защо някой може да не се интересува от това, че има грешка в цените. (Различна причина от тази, че е простак и/или овца). Може просто да бърза и точно в този момент да не му е важно това.

Иначе не знам магазин, в който няма управител или информация, но има експресна каса.

# 7 312
  • Варна
Това постоянно бързане, навсякъде и по всяко време, вече става леко плашещо. То не бе в транспорта, по кръстовищата, в магазините.
Значи аз ако имам време да си пазарувам лежерно, трябва да се счупя да бързам, защото някой не си е разчел времето?!
Не говоря за изключения, а за хора, които бързат по принцип, ей така, за спорта. И никой няма право да им се пречка, пък било и за да търси правата си... Ами, като не им харесва, има и други каси.

# 7 313
За един хляб или мляко за какво влизат изобщо в хипермаркет...
кварталните магазинчета за какво са?

# 7 314
Е, как! Щото е по-евтино.
Иначе са ларж с чуждите стотинки.  Mr. Green

# 7 315
А ти как успяваш да прецениш дали човека бърза по изключение или бърза "за спорта"?  newsm78

Важното не е ти да се счупиш да бързаш. Важното е да си защитаваш правата така, че да не му пречиш на него да си бърза.

Правата на всеки свършват там, където започват правата на другите. Основен принцип в правото. За съжаление, не и в живота, както показват последните страници от темата.

Последна редакция: нд, 31 авг 2014, 22:02 от ZinaSt

# 7 316
Добре, де, ако няма "Информация", а управителят не е на показ и с табелка А3 формат "Управител" в ръце и пред всички, как ще си потърсиш правата, заради сбърканата цена, освен като се върнеш на касата, която току-що си напуснал?

# 7 317
Аз след като няколко пъти ми се случи да ми маркират повече от веднъж нещо, и след като виждам това на касата и казвам на касиерката ме праща да си взема още една бройка  #Cussing out толкова внимателно си изчитам бележката и тогава прибирам нещата, ако ще още 100 човека да има.

# 7 318
  • в рока

Някои хора броят стотинките. Пенсионерите особено /но не само те , за съжаление/.
Може да си влязъл за един прах или шампоан, който е на промоция. Какъв е проблемът?

# 7 319
  • sofia
Проблем било, че някой се замотал на касата.

Аз за това зяпам в монитора докато маркират. Хубавото е, че в повечето случаи или децата, или мъжа ми са с мен и те събират. И не се бавя със събирането, и не се връщам за грешки Wink

Малко търпение в подобни ситуации не е излишно, защото на всеки може да се наложи да се разправя за нещо и да отнеме време на другите.

Общи условия

Активация на акаунт