"Селски" номера и пинизи

• 5 177 839
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 14 430
Съгласна съм с 90% от казаното от Борил, но след трите му поста си мисля, че е Борилка  Grinning.

# 14 431
Мисля, че е мъж. Спами със снимки на какички по темите, но има доста женско мислене.

# 14 432
Съгласна съм с 90% от казаното от Борил, но след трите му поста си мисля, че е Борилка  Grinning.
Моята интуиция никога не ме лъже Grinning

# 14 433
Мисля, че е мъж. Спами със снимки на какички по темите, но има доста женско мислене.
Кво пречи да е жена минала под дъгата Grinning

# 14 434
# 14 435
По-скоро начина на изразяване ми се струва женски, когато се заяжда.

Няма драма, в случая е прав/а. Аз, с колеги никога не съм имала подобен проблем със сметките, а и не е било драма да платя нечия или някой да плати моята, но в една компания имаше двойка, от описаните. Всички оставяха повече пари, а накрая не достигаха или бяха точно. Това продължи с години. Най-странното е, че открито им го казвахме, но някак на шега и те изобщо не се притесняваха.

Тук е прието да се делят сметките, но ако излизам с близки приятели се черпим. Просто един отива и плаща цялата сметка без да уведоми останалите, но гледаме да се редуваме.
На много места поръчваш и плащаш и тогава те настаняват. Има заведения, в които взимат поръчката от масата, но обикновено предупреждават, ако не могат да разделят фактурата. Като ходим на обяд, обикновено знаем как процедира въпросното заведение и или събираме пари или си плащаме индивидуално. Бакшиши не се оставят, просто не е прието. Има кутии за монети, но те са за някакви каузи обикновено. Само в две заведения съм виждала подобни за бакшиш.

# 14 436
Я да питам - случвало ви се е да правите нещо селско, да знаете, че е селско и че по-късно ще съжалявате, ама в момента да го направите? На мен ми се е случвало.
Случвало ми се е. После след свършен факт разигравам мислено сюжети и диалози, но късно...

# 14 437
Бакшиши не се оставят, просто не е прието.
Бакшишът не е ли включен в сметката?

# 14 438
На някои места е маркиран като 10 процента от сметката и фигурира в касовата бележка, на други е обидно да се оставя бакшиш. (различните култури)

# 14 439
  • Другата България
Я да питам - случвало ви се е да правите нещо селско, да знаете, че е селско и че по-късно ще съжалявате, ама в момента да го направите? На мен ми се е случвало.
Случвало ми се е. После след свършен факт разигравам мислено сюжети и диалози, но късно...
+ 112. Sunglasses
Който и какъвто да е този/тази, напълно споделям това
Едно съм забелязал при емигриралите  българи - колкото  по-мизерни са били тук, толкова повече се превъзнасят и чупят стойки  при общуването с другите. Много са смешни.
Тези,  които са си били успешни  тук, където и да ги е отвял живота , където и да живеят, няма и грам превъзнасяне и  позиране, нито използване на чуждици, нито маниерничене.
на база и лични наблюдения, и казано, и разказано.

# 14 440
  • София

И на мен. Понякога и аз разигравам сюжети наум, но е имало и моменти когато изобщо не съм съжалявала.

# 14 441
  • София
Бориле, станАх ти фенка! Много добър и верен анализ направи!  Peace

# 14 442
Аз пък нищо вярно не видях в анализа на Борил. Всякакви българи има в чужбина, но това което аз съм установила е, че всеки си е такъв, какъвто е бил в България. Няма такова нещо като най-забитите, че най-много плюели или обратното.

# 14 443
че всеки си е такъв, какъвто е бил в България. Няма такова нещо като най-забитите, че най-много плюели или обратното.
Не съм съгласен. Емиграцията е вид катализатор. Говори много за човека.
Нещо, които  ти примерно не би забелязала у някой тук, кристално изпъква след това.

# 14 444
Хърмаяни, при нас не е. Заплатите за всяка професия имат минимум, който е много над минималната заплата. Сервитьори, бармани и всички получават достатъчно, за да не им се налага да си допълват с бакшиши.

Чек, анализа му/и е верен за Кикимора само, макар че и тя се обърка в писанията си и мога да видя и нейната гледна точка.

Общи условия

Активация на акаунт