"Селски" номера и пинизи

• 5 177 914
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 14 445
че всеки си е такъв, какъвто е бил в България. Няма такова нещо като най-забитите, че най-много плюели или обратното.
Не съм съгласен. Емиграцията е вид катализатор. Говори много за човека.
Нещо, които  ти примерно не би забелязала у някой тук, кристално изпъква след това.

А да, аз там не съм живяла, все имигрант съм била. Говорят ти звездите на теб.

Даун, как е прав за кикамора? Познава ли я, знае как е била в България и как е в Англия ли, що за човек е или каквото и да било? Аз не я познавам добре, но от него повече знам и съм имала контакти с нея, както и с теб. Повече от нищо е.  Wink Отделно че коментарът му беше махленско-просташки. "Забелязъл съм значи, че тези дето най-, са били най-малко най- ...". Това са приказки като за пейката пред панелката.

# 14 446
 Simple Smile Работата ми е такава, че общувам с доста хора извън граница, българи живеещи извън, включително.
 И да, забелязал съм,  няма как да не съм.

# 14 447
Да, добре.  Tired Пусни си климатика на 15, че загря нещо.

# 14 448
Пуснал съм го. И лед съм сложил доволно в смутито  Wink Laughing

# 14 449
че всеки си е такъв, какъвто е бил в България. Няма такова нещо като най-забитите, че най-много плюели или обратното.
Не съм съгласен. Емиграцията е вид катализатор. Говори много за човека.
Нещо, които  ти примерно не би забелязала у някой тук, кристално изпъква след това.

А да, аз там не съм живяла, все имигрант съм била. Говорят ти звездите на теб.

Даун, как е прав за кикамора? Познава ли я, знае как е била в България и как е в Англия ли, що за човек е или каквото и да било? Аз не я познавам добре, но от него повече знам и съм имала контакти с нея, както и с теб. Повече от нищо е.  Wink Отделно че коментарът му беше махленско-просташки. "Забелязъл съм значи, че тези дето най-, са били най-малко най- ...". Това са приказки като за пейката пред панелката.

Чек, прав/а е дотолкова, доколкото и тя обобщава. Не съм имала подобни проблеми с колеги нито в БГ нито тук, но съм имала подобни познати в компании и всички сме се дразнили, без да можем да ги изключим.

Дразнещото е изказването и беше, че хората са дребнави и не могат да преглътнат 20 лв.  За съжаление, не дребнавостта води до това, а безпаричието. Някак не е ок да кажеш на някой, че е дребнав, ако той си брои левовете, особено ако не живееш в БГ.

А иначе, Кикамора може да е прекрасен човек и съм сигурна, че е такъв. Трудна е комуникацията във форум. Липсват и чатовете, където подобни неразбирателства се решаваха за минути, а не за часове или дни.

# 14 450
  • Другата България
как е прав за кикамора? Познава ли я, знае как е била в България и как е в Англия ли, що за човек е или каквото и да било? Аз не я познавам добре, но от него повече знам и съм имала контакти с нея, както и с теб. Повече от нищо е.  Wink Отделно че коментарът му беше махленско-просташки. "Забелязъл съм значи, че тези дето най-, са били най-малко най- ...". Това са приказки като за пейката пред панелката.
Чек, съгласна съм. Така за непознати изобщо не е редно да се правят изказвания, само по писанията им или по това, че ти не ги разбираш например. Но пък той не е единствен и махленско-просташкия стил е присъщ за доста особи.  Има нещо вярно в казаното от него обаче, аз мога да кажа за хора, които познавам лично - в момента, в който се установят в чужбина - независимо къде, независимо на каква работа, независимо за колко време, и се променят и поведение, и изказ, и манталитет...но това може да се види ако си познавал човекът преди да замине и имаш наблюдения и след това.

# 14 451
Всякакви българи има в чужбина, но това което аз съм установила е, че всеки си е такъв, какъвто е бил в България.

+ 100

# 14 452
е днес по обяд в кауфланд бяха останали 2 щайги червени чушки /аз цяла седмиа си взимам всеки ден по 2 кила , намалени са, за печене/ .Та две бая едрички баби направо взех че си изсипаха щайгите количката и започнаха да пълнят пликчетата.Е , аз не бях съгласна. И си взех 6 чушки /820гр излязха/ от претрупаната им количка. Като се започнаха едни псувни на диалект непознат за когото и да било в магазина.... но имаше 2-3 лелки , кито поседваха моя пример...
общо взето целия щанд зеленчуци се превърна в селски мегдан.... и аз част от него....

# 14 453
Е, няма ли ограничено количество, което могат да купят? Ако няма, нямате право да си взимате от това, което те са си сложили в количката. Да, несъобразително е, но и вашата постъпка (на теб и на другите жени) е била грозна.  Peace

# 14 454
Като цяло да, защото повечето заминаваме във възраст, в която сме се изградили (изключвам децата), но аз съм по-спокойна например. Станах и по-толерантна. Бих казала, че съм се променила, макар и не много.

Искам да дам пример, но не мога, дребни са промените, но ги има. Може би, че се усмихвам повече и съм по-любезна, по-малко ми пука ако не е облечено детето, по-спокойна съм за работата си. Не се притеснявам да си разхождам кучето..... примери са само, има и други

# 14 455
Е, няма ли ограничено количество, което могат да купят? Ако няма, нямате право да си взимате от това, което те са си сложили в количката. Да, несъобразително е, но и вашата постъпка (на теб и на другите жени) е била грозна.  Peace

Нормалното е хората да хващат найлоновите пликчета и пълнят от общите щайги, пък кой колкото - толкова. Но много грозна картинка, ще речеш - пуснали са банани по време на соца.  Tired Бабите не са постъпили ОК, но тия около тях пък - съвсем. Да грабиш от чужда количка, че и да се разправяш с жените, все едно са свършили чушките на тоя свят.  Tired

Последна редакция: нд, 05 юли 2015, 02:21 от Nickkie

# 14 456
да , имах предвид , че и аз се слагам в групата на 'селяните' в случая. Не е честно две 100 клограмови дами да запречват достъпа до дадения зеленчук и да взимат всичко за себе си -типична селска проява, която провокира друга селска постъпка от останалите...
Някой по-нагоре беше попитал дали ние самите сме правили селски номера... и го споделих в тази връзка -изрично казах "и аз станах част от селския мегдан"
Факт  е , че всички попадаме и ставаме част от селяндурски случки от време на време.

# 14 457
и в моя защита само ще отблежа , че аз най-учтиво помолих да си взема няколко чушки от техните и те не ме отразиха...псувните започнаха след като другите 2 жени посегнаха да направят същото, но аз вече бях на разстояние, от което не можех да разбера каква точно е била комуникацията...

# 14 458
Да, да, разбирам.

Иначе, мисля, че знам коя случка имаше предвид Янтра, като попита.

Последна редакция: нд, 05 юли 2015, 02:22 от Nickkie

# 14 459
  • Canada
Аз пък нищо вярно не видях в анализа на Борил. Всякакви българи има в чужбина, но това което аз съм установила е, че всеки си е такъв, какъвто е бил в България. Няма такова нещо като най-забитите, че най-много плюели или обратното.

Точно така е.

Не знам къде живее кикамора,но никъде в коментарите й не пише - ''вие в България'' или ''тук в еди-къде-си''. Борилчо, хубаво е да си съгласуваш писанията. Първо си бил чул от приятелка на позната, после си бил общувал с много хора живеещи в чужбина...

Общи условия

Активация на акаунт