"Селски" номера и пинизи

• 5 177 813
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 14 490
хора, вземте си направте тема, в която да се нападате лично - кой коло струва, колко е образован и т.н.
Ще ме извиняват тези, които тук обиждат другите - но това вас ви прави още по-жалки - разправяйте се  индивидуално, никой не е длъжен да ви чете разправиите.

# 14 491
Ти нали щеше да се отписваш от темата?

# 14 492
Кристин, педагог Whistling! Или добре се прикриваш или хич не ти личи. Laughing Както и да е, все си слаба бира. Wink

Ти щото си от силните си на тоя хал Joy Joy Пиши си бозавата поезия и не умувай кой за какво става  Crazy
Ако пък никой не иска да я чете и оцени Wink пийни 3-4 бири Wink ти нали така бориш игнорирането от класната и съучениците Grinning Grinning

Ох, разсмя ме, абе, весело да става. Hug Към никой злоба не тая, пък било то и злобна да изглеждам. Айде, мир и да не спамим темата. Peace

# 14 493
Хърмаяни, при нас не е. Заплатите за всяка професия имат минимум, който е много над минималната заплата. Сервитьори, бармани и всички получават достатъчно, за да не им се налага да си допълват с бакшиши.

Чек, анализа му/и е верен за Кикимора само, макар че и тя се обърка в писанията си и мога да видя и нейната гледна точка.
В кое се обърках? Simple Smile за това че има начин да не плащаш чужди сметки, подбирайки си хората с които сядаш ?

# 14 494
  • Варна
Мери, нали това се опитвам да кажа от около 10 страници насам. Кръга от приятели си го подбирам. Колегите няма как. Въпросната случка е с колежка.

Колегите не си ги подбираш, но можеш да избереш дали да обядваш с тях или не. Има такива, с които никога не съм го правила и не бих го направила.

ca_sky,
съвсем се обърка нещо.
Изобщо не съм се объркала, внимателно четох назад докато накрая не издържах и се включих. Разиграваха се какви ли не варианти, познат на приятел, обяди в единстено заведение и някой не схваща и не схваща. Никой не каза, че излиза всеки ден с подобни индивиди ей така за кеф, без да му се е наложило по различни обстоятелства. Че да се говори кой и кого подбира. А по повод разказа на Алеко можете да го прочетете  (ако не сте скоро) и да видите колко точно се използва всъщност.. Wink
П.П. И аз съм била на работа, на която се обядва в няколко заведения. Съответно като отидат всички маси липсват и понякога се налага да седнеш до някой, не толкова близък, защото иначе трябва да ядеш прав! Като се изсипват стотици, а в околността няма голям брой заведвния е нормално да се случват и такива работи...

# 14 495
Това, че сядаш до непознат не значи, че ще ти се случи подобна случка! Обикновено това се случва с познати!
Малко трудно някоя колежка, която познавам само по физиономия ще иска да и платя сметката!
Случвало ми се е рано сутрин моя колежка ( голяма бъбривка) да седне при мен и да започне да ме занимава с разни глупости, но веднага и казах че искам да си изпия кафето на спокойствие и да си прочета новините. И макар да не става дума за пари, познай дали втори път седна при мен. Така че начини има много!

# 14 496
  • Варна
Това, че сядаш до непознат не значи, че ще ти се случи подобна случка! Обикновено това се случва с познати!
Малко трудно някоя колежка, която познавам само по физиономия ще иска да и платя сметката!

Че ти къде прочете, че някой ИСКА да му я платиш.. Те просто не си плащат Laughing Повярвай ми има такива хора Wink

# 14 497
И как ще стане тази работа? Сяда при мен, не си говорим защото се храним и на края решава че аз ще и платя сметката?
Като не си плати сметката мен какво ме бърка? Аз нали съм си платила моята.

# 14 498
Не, започва да се тюхка и вайка, че си е забравила парите и ти, както не си дребнава и не те бърка сметка под 20 лв., й услужваш. Но нали се разбра, че това само тук може да се случи, не и в чужбина.

# 14 499
  • Варна
И как ще стане тази работа? Сяда при мен, не си говорим защото се храним и на края решава че аз ще и платя сметката?
Ами върни се и прочети как става. Или ти така си подбираш и приятелите, че и те в обкръжението си нямат тарикати?? Понякога хората имат около себе си такива хора не защото са като тях, а защото са прекалено наивни и добри Wink И съответно индиректно чрез приятел мобеш да попаднеш и ти сред тях. Или твоите всички приятели са така нахакани и секат на първата приказка? Grinning

# 14 500
как е прав за кикамора? Познава ли я, знае как е била в България и как е в Англия ли, що за човек е или каквото и да било? Аз не я познавам добре, но от него повече знам и съм имала контакти с нея, както и с теб. Повече от нищо е.  Wink Отделно че коментарът му беше махленско-просташки. "Забелязъл съм значи, че тези дето най-, са били най-малко най- ...". Това са приказки като за пейката пред панелката.
Чек, съгласна съм. Така за непознати изобщо не е редно да се правят изказвания, само по писанията им или по това, че ти не ги разбираш например. Но пък той не е единствен и махленско-просташкия стил е присъщ за доста особи.  Има нещо вярно в казаното от него обаче, аз мога да кажа за хора, които познавам лично - в момента, в който се установят в чужбина - независимо къде, независимо на каква работа, независимо за колко време, и се променят и поведение, и изказ, и манталитет...но това може да се види ако си познавал човекът преди да замине и имаш наблюдения и след това.
Мери Анна, хората се променят, дори като се преместят от малък град в по голям или в София, та какво остава за друга държава, но и аз съм на мнението на Чек. Познавам хора, които са си останали същите простаци, расисти и късогледи, докато други са се култивирали. Ето виждаш дори и Down under, сподели че е станала по толерантна, по търпелива. Тези, които се изживяват като голямото добруутро, са си били винаги такива. Както знаеш има такива екземпляри, които са се преместили от село в град и се държат по подобен начин, така че обобщенията на Борилка са пунта мара.
В крайна сметка дали за добро, дали за зло човек се променя и не можеш да очакваш от него да си седи един и същ... Честно казано за мен такива очаквания са тъпи и дори някой да се е променил към зле, не ми прави впечатление защото това си е негов проблем и мен това не ме бърка по никакъв начин и не бих си направила труда да го коментирам ....

# 14 501
Ами върни се и прочети как става. Или ти така си подбираш и приятелите, че и те в обкръжението си нямат тарикати?? Понякога хората имат около себе си такива хора не защото са като тях, а защото са прекалено наивни и добри Wink И съответно индиректно чрез приятел мобеш да попаднеш и ти сред тях. Или твоите всички приятели са така нахакани и секат на първата приказка? Grinning
Не знам дали са нахакани... Явно е въпрос на среда.

# 14 502

Предполагам, че сервитьорите носят обща сметка, което в селски номер от страна на заведението.

# 14 503
  • Варна
Не знам дали са нахакани... Явно е въпрос на среда.
Ами не, не е въпрос на среда, а на характер. За каква среда изобщо говориш Grinning

# 14 504

Предполагам, че сервитьорите носят обща сметка, което в селски номер от страна на заведението.

Защо да е селски номер, ако предварително изрично не е станало ясно, че ще се плаща отделно?

Общи условия

Активация на акаунт