"Селски" номера и пинизи

• 5 179 514
  • 49 908
  •   2
Отговори
# 18 120
  • Бургас
Сега разбирам защо, когато се сдобих с Фейсбук профил и започнах да изпращам покани за приятелство на роднини, съученици и познати, някои от тях, които живееха в чужбина и не съм виждала отдавна, не ме отразиха. Целта ми не е била да досаждам на никой, просто ми беше приятно да разбера как са.

# 18 121
Малко  offtopic , но ми е много странно, че първите братовчеди не си познават някои! Аз например дори с почти всички 2-ри (90%) братовчеди общувам, помагаме си и се подкрепяме, да не говорим, че имам само 2бр 1-в братовчеди, като едната ми е като сестра! Нищо лично към никого, но според мен това са близки роднини.

И да не е съвсем офф, като бях дете (може и да съм го казвала тук или в друга тема) имаше период, в който всяка вечер имахме гости (роднини, приятели, децата им) на родителите ми, че аз  бях забравила какво е да спиш в собственото си легло.
Имаше един, който до ден днешен не харесвам, съпруг на братовчедка на родителите ми, който идваше всяка седмица (почти) за по 2-3 дни, че с цялата си наглост канеше негови братовчеди на гости в нас, а един ден беше дал адреса ни на някакъв съсед на братовчед си(или брат си не помня) да нощува в нас в СофияТА, че не идвало да ходи на хотел, пък и човек от село-нямал пари! Е, това беше краят на неговите (и на околните му) гостувания - на родителите ми им преля чашата и до ден днешен само братовчедката им е добре дошла - мъжът й не го помня в нас след това да е идвал.
Ама някои хора не знаят какво е мярка и такт!

# 18 122
Че това си беше стандарт за онова време. Роднината в София вършеше всякакви справки, уреждаше изследвания, взимаше колети от летища, посрещаше и хранеше всякаква рода, дошла в столицата по работа или на разходка. Роднината на морето пък от своя страна отваряше широко дверите на апартамента си и вратите на хладилника от началото на юни до средата на септември за всички роднини от вътрешността, за техните приятели и колеги. Роднината пък от село трябваше да не се стиска, ами да праща там каквото гледа - я прасе, я яйца пресни, я суроватка. Роднината милиционер пазеше родата като сгафи, роднината от завода за обувки обуваше цялата рода и т.н. - всеки по реда си и според възможностите си.
Само, че вече свърши тая.

Последна редакция: ср, 11 ное 2015, 10:37 от Анонимен

# 18 123
Не контактувам с никого от родните си. Има само едно единствено изключение. Роднини не ми трябват.

# 18 124
  • Оптимист по принуда
Навремето баба и дядо така посрещаха една леля 'гражданка' /сестра на дядо ми/ - торби, торби, как се замъкваше на влака, не знам.

# 18 125
Не контактувам с никого от родните си. Има само едно единствено изключение. Роднини не ми трябват.
Аз  пък завиждам на тези, които имат добри отношения с роднините си. Аз съм едно дете, майка ми и баща ми- също и дори братовчеди нямам и страшно завиждам когато на Коледа или Великден много роднини се съберат голяма компания за купон, а ние сме един ултра камерен състав.

# 18 126
  • Оптимист по принуда
И аз много искам нещата да са различни. Много се радвам на задружни семейства.

# 18 127
  • Бургас
По-време на соца наистина семействата бяха по-задружни. После дойде демокрацията и започна една делба на имоти и много фамилии се изпокараха.

# 18 128
Завиждам на хората, които съумяват да общуват с роднините си и последните да не се окажат гадини. Имам около 40+ трети братовчеди само от страната на дядо ми и не мога да им запомня дори имената. За сметка на това баща ми знае всички.

Селски номер в тази връзка е да поканиш гости за сватбата не по близост, а по материални блага. Имаше една сватба където бяха поканени роднините с месечен доход над 10 000, да стоели хубаво на снимките и все пак нали богати хора се женели.

# 18 129
Имаше една сватба където бяха поканени роднините с месечен доход над 10 000, да стоели хубаво на снимките и все пак нали богати хора се женели.
Еха! Богата родА! Щом все пак някои са успели да минат през ценза!

# 18 130
Роднината на морето пък от своя страна отваряше широко дверите на апартамента си и вратите на хладилника от началото на юни до средата на септември за всички роднини от вътрешността, за техните приятели и колеги.

Мда, т.нар. Варненско лято.  Mr. Green Ние роднини, които не са от Варна нямаме, така че не сме преживявали подобни събития, но помня добре съседи и приятели, че пропищяваха като дойде лятото.

За чужбина ми е странно как така някой се появява на вратата без да се е обадил. Да каже "Може ли да дойда?" съм чувала, и то често, но чак пък на вратата да цъфне ... Адресът ми не е във ФБ, все пак. Въпреки че ако по някакъв начин се случи, не бих го върнала ако е за седмица-две. Може и повече де, зависи от случая.

# 18 131
По-време на соца наистина семействата бяха по-задружни. После дойде демокрацията и започна една делба на имоти и много фамилии се изпокараха.
Според мен ако се изпокараш за пет декара ниви повече или по-малко, няма начин и преди това да не са се трупали много неща. По-скоро такива хора при соца са преглъщали, за да има достъп до София при братовчедите/свинското от село и пак ги е държал заедно интересът.

# 18 132
Уф, снаха ми живеят и те по чужбината.  Laughing За 15г. съм ходила два пъти и двата пъти са ме канили, включително са ми купували и самолетните билети, аре тва е брат ми все пак, но дори и да не е - имам си покана.
Та, на снаха ми снахата се беше натресла преди две години при тях. Купила си билет, звъннала по скайпа и казала, че отиват. Брат ми и снаха ми шок. По това време брат ми щяли да го пратят в командировка за 14 дни в град, на 400км. от дома йм, а снаха ми я бяха юрнали с някъв извънреден труд, детето на училище по цял ден. Отишла тая кукумицинка на гости и после като се върнала, точно след две седмици се жалвала, че изкарали скучно и никой не им обръщал внимание. Тва, ако не е селяния, не знам.  Joy

# 18 133
Въпреки че ако по някакъв начин се случи, не бих го върнала ако е за седмица-две. Може и повече де, зависи от случая.
Седмица-две? Припад! Трябва да имаш егати търпението.

# 18 134
  • Пловдив
За чужбина ми е странно как така някой се появява на вратата без да се е обадил. Да каже "Може ли да дойда?" съм чувала, и то често, но чак пък на вратата да цъфне ... Адресът ми не е във ФБ, все пак. Въпреки че ако по някакъв начин се случи, не бих го върнала ако е за седмица-две. Може и повече де, зависи от случая.
Чек, то така както обяви публично, че гости не връщаш, гледай да не ти се изръси половината форум.

Общи условия

Активация на акаунт