"Селски" номера и пинизи

• 5 175 794
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 18 300
  • Другата България
Ето http://bg.checkonline4you.com/valshebnata-sila-na-otkaza/
една много хубава статия по въпроса.

# 18 301
Когато живеех в родния си град обичах да правя подобни дребни услуги. Не ми тежаха, не се и оплаквах.
Но откакто съм в София и някой ме помоли да отида еди къде си...... ад. Обикновено е на другия край на града и започнах да отказвам. Само ако е по здравен въпрос и сега приемам. Така че преценявайте си възможностите, вместо да се нагърбвате с натоварваща "услуга".

# 18 302
Класически номер на селски пиниз е някой да те помоли да му поръчаш нещо с твоята кредитна карта, щото той нямал и удобно да забрави да ти плати поръчката като я доставят. Хем няколко пъти са ми го правили тоя номер и все с един и същи резултат. Просто недоумявам как може да забравят, че дължат и то не малка сума. На мен пред такава наглост ми е неудобно да поставя въпроса, щото миналия път като го повдигнах излязох интересчийка и стисната, демек притеснявам широко скроените личности, които имат желание да се ползват от моите финансови ресурси, пък аз се стискам.
И друга случка, плод на нахалството на колеги отново. Похвалих един хляб, който купих от нашия магазин и тутакси бях учтиво помолена да закупя и на тях. Купих веднъж, не взех пари, хора сме. Но когато категорично отказах да снабдявам редовно с хляб още няколко домакинства /даже и срещу заплащане, не е  мое задължение да им пазарувам все пак/ те се изненадаха неприятно. Изобщо недоумявам как може някой да счита, че друг му е длъжен за определено нещо и трябва да ходи да върши чужда работа, като че ли няма свои задължения и отговорности.

# 18 303
Класически номер на селски пиниз е някой да те помоли да му поръчаш нещо с твоята кредитна карта, щото той нямал и удобно да забрави да ти плати поръчката като я доставят. Хем няколко пъти са ми го правили тоя номер и все с един и същи резултат. Просто недоумявам как може да забравят, че дължат и то не малка сума. На мен пред такава наглост ми е неудобно да поставя въпроса, щото миналия път като го повдигнах излязох интересчийка и стисната, демек притеснявам широко скроените личности, които имат желание да се ползват от моите финансови ресурси, пък аз се стискам.

В такива случаи си приемам титлите с гордост, защото поне не подвеждам хората.  Peace Случи ми се веднъж да направя тази грешка, излязох всякаква, но си получих парите. Сега поръчвам само на близки хора.

# 18 304
  • Варна
И като няма кредитна карта, пари в брой също ли няма? В такава ситуация бих извършила услугата само при предварително плащане. Демек въпросния молещ си казва молбата, плаща пари на ръка и едва тогава поръчвам. Изключения - само за мнооого близки и изпитани хора.

# 18 305
Никога не съм се съгласявала да плащам от мое име и пари вече не давам, защото съм се парила.
И четейки ви, се учудвам как преди година и нещо съпругът на колежка на ММ му прехвърли около 200 лева за покупка, която трябваше да направим на същия ден. На следващия - съпругът ми върнал парите, просто нямахме в картата, а аз нямах възможност да отида до банката, за да внеса. Изключително много му благодарим за доверието.

# 18 306
И като няма кредитна карта, пари в брой също ли няма? В такава ситуация бих извършила услугата само при предварително плащане. Демек въпросния молещ си казва молбата, плаща пари на ръка и едва тогава поръчвам. Изключения - само за мнооого близки и изпитани хора.
Амиии, трябваше да ми даде парите, ама аз поръчах и не се случи. След това вече чаках, чаках, пратката си дойде, аз я дадох и - нищо! Сега вече ще казвам, че съм закрила картата, ако някой иска - да си открие такава и да си пазарува. Класически селски номер - не че нямат пари, ама просто нямали карта, да съм услужела и ....пих една студена вода след това. Да не говорим, че такава пратка все пак е рискова, ами ако не беше дошла стоката? Рискът е пак за мен, не за тоя, дето си го е поръчал.

# 18 307
Никога не съм се съгласявала да плащам от мое име и пари вече не давам, защото съм се парила.
И четейки ви, се учудвам как преди година и нещо съпругът на колежка на ММ му прехвърли около 200 лева за покупка, която трябваше да направим на същия ден. На следващия - съпругът ми върнал парите, просто нямахме в картата, а аз нямах възможност да отида до банката, за да внеса. Изключително много му благодарим за доверието.
Да, рядко вече ще се доверявам на някого, разбирам те, наистина има такива моменти в които ти е супер важно да направиш покупка, а нямаш налични. Но след случаите, в които съм изгаряла с пари аз не бих се отзовала повече. Не за друго, ама да ходя и да се моля да ми върнат парите ми е супер неприятно. Предпочитам да не дам честно казано. И то след като няколко пъти съм оставала с празни ръце.

# 18 308
И аз поръчвам или купувам само за много близки  Peace

Има периоди, в които пътувам по-интензивно и се е случвало да получавам какви ли не поръчки, защото в чужбина някои неща са по-изгодни. В началото не отказвах и купувах, но хората ги приемаха като подаръци, а не поръчки  Laughing А за мен освен удоволствието да платя "подарък", какъвто не съм възнамерявала да правя оставаше носенето и плащане за багаж.

Много бързо ги отказах, но се оказа, че "не съм им обръщала достатъчно внимание" и затова сърдито не общуват с мен - ами, чудесно  Laughing Laughing

# 18 309
Амиии, трябваше да ми даде парите, ама аз поръчах и не се случи. След това вече чаках, чаках, пратката си дойде, аз я дадох и - нищо! Сега вече ще казвам, че съм закрила картата, ако някой иска - да си открие такава и да си пазарува. Класически селски номер - не че нямат пари, ама просто нямали карта, да съм услужела и ....пих една студена вода след това. Да не говорим, че такава пратка все пак е рискова, ами ако не беше дошла стоката? Рискът е пак за мен, не за тоя, дето си го е поръчал.
Добре де, толкова ли е трудно да поръчаш с твоята карта, но казваш, че искаш парите веднага? Аз не бих се съгласила да купувам на някой с моята карта и след това да чакам да пристигне поръчката, че едва тогава да ми върнат парите.

# 18 310
  • Cavan, Ireland
Абе и аз не ги разбирам такива хора дето постоянно искат услуги. И аз в началото изпълнявах поръчки, които пред поръчителите минаваха за подаръци, но всяко нещо си има граници.

Преди няколко дни много добра приятелка ми сподели, че техни съседи и приятели търсят някой да им кара детето на училище и когато в неделя срещнах въпросният съсед и той се одума, че имат проблем с карането на детето на училище, и с взимамето де, но аз за взимането казах, че не мога, услужливо предложих аз да го карам всяка сутрин. Спомена ми се за пари, аз отказах, защото от вкъщи до хлапето и после до училището няма и един км, а и ми е по път за работа. Отивам вчера да взимам детето, закарах го. Отивам днес, то се качва в колата и ми казва, да вземем и още едно детенце от същия квартал. Спирам пред къщата, с детенцето излиза и майката и още едно малко дете което пък ходи на ясла и тя е в района. Отидохме до яслата оставихме едното, закарах другите две до училище, майката и тя слиза от колата и ми казва, утре ще се видим ама аз няма да идвам, нали няма проблем ти да я оставяш малката в яслата преди да ги закараш на училище. И те така от едно се сдобих с 3. Май до петък ще им изтърпя тарикатлъците, че искам да разбера как точно се е случила схемата.

# 18 311
  • София

А ти защо предаде поръчката без да са ти я платили?

# 18 312
  • София
Dzak, понеже в подписа ти виждам, че си в Ирландия, моля уточни този номер селски български ли е или селски ирландски? Иначе е много, много селски, на мен пред клавиатурата ми завря отвътре като прочетох за тая наглост.

# 18 313
  • sofia
Дзак, изби рибата  Joy
Как ще ги траеш до края на седмицата. Още утре тръгни по-рано за работа и им се обади по телефона, че са те извикали по спешност....ако искаш да си много гадна изобщо не им звъни, просто ги зарежи да се оправят.

# 18 314

А ти защо предаде поръчката без да са ти я платили?
Ами как, да я стискам  или дърпам от ръцете на някого? Как - връчих пратката, мацката си я взе и - мълчание. Аз понеже никога в живота си не бих постъпила така, реших с моя наивен акъл, че тя ще си бръкне в портмонето и ще ми я плати. Но не, даже обсъждаше качествата на поръчаното на всеослушание сякаш нищо не е станало. Някои хора удобно забравят. Може да си "спомня",че ми я е платила при поръчването  Wink Сигурно и аз имам вина за подобна ситуация, но занапред ще отказвам, щото както писахте вече това не е подарък, а услуга.
Дзак, много нагло наистина, супер селски номер е това.

Общи условия

Активация на акаунт