"Селски" номера и пинизи

• 5 185 331
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 49 230
По принцип има пушене и пушене. нямам нищо против, когато в добре проветрявано място някой реши да удовлетвори естествените си наклонности и изпуши някоя и друга цигара или цигаре.

но когато вляза в стая където двама души пушат и всеки от тях е изпушил поне 5-6 цигари, а се намирам в общо помещение  за много хора и съм наблизо определено ми е дискомфортно., започвам да кашлям и трябва да се махна.
Не съм за пълни рестрикции на пушачите, но според мен трябва да има известни ограничения - например  в метрото, в болнични заведения, в  ресторанти без проветрение, в хотели без пушалня, в училища и т.н. не бива да се пуши. В паркове - само ако има кошчета. и да се глобява за хвърлени фасове. Иначе какво прави някой в личната си къща например, мен не ме касае. Също ако хотела има пушалня - защо да не пуши там?  Нека си пуши щом му е кеф, пушалнята е за това. Англичаните масово имат такива хотели. но да се знае къде може и къде не може и който нарушава правилата - да го наказват.

# 49 231
Дай сега на плажа да не пушим, щото Афродита не пушела. Или как ли пък заради нея няма да седна на първа линия, ами ще отида чак отзад. Плажът е открито място, пушенето е разрешено и на когото не му харесва, да не ходи.
В затворено помещение е друга работа.

# 49 232
  • София
Дай сега на плажа да не пушим, щото Афродита не пушела. Или как ли пък заради нея няма да седна на първа линия, ами ще отида чак отзад. Плажът е открито място, пушенето е разрешено и на когото не му харесва, да не ходи.
В затворено помещение е друга работа.
Грешка - Афродита пуши, ама не пуши на силнозаселен плаж, защото знае че не е ок да дишаш цигарен дим и не затова са отишли околните на плаж, отделно че при силен вятър може да стане беля. Да попитам и теб - ако някой дойде и ти се изс*ре на хавлията /понеже нали не е забранено/ дали ще ти е ок?

# 49 233
Всъщност, да дефекира на хавлията ти е забранено. Както и да седне върху твоята хавлия, под твоя чадър и да пуши. Но в случая хората са си на "тяхна" си територия. Могат да си пушат. (Но и там е забранено да дефекират.) А това, че ти имаш фобия от летящи огънчета, си е твой проблем.

# 49 234
  • Варна
Като ви пречат всичко и всички отидете на Марс.

# 49 235
  • София
След като Афродита пуши, сигурно знае, че огънчетата не летят постоянно и винаги. Пепел - да.

# 49 236
по принцип на плажа би следвало да може да се пуши, защото е достатъчно проветрено. Проблема е пушачите да внимават къде си оставят угарките, защото има малки деца.  Съмнявам се, че всеки който си изпуши цигарата се разхожда стотина метра до близкото кошче, виждал съм какви сметища стават по плажовете и особено - по тези които не са частни.Иначе ако някой не дими в лицето на другиго би следвало да има място за всички - и за пушачите и за непушачите.

# 49 237
  • София
Аз си намирам къде да съхраня фасовете и на тръгване ги хвърлям, ако кошът ми е чак толкова далече. Но някои хора като няма с какво друго - се правят на велики с нежеланието си да минат 10 м

# 49 238
Да се ходи по нужда на обществени места разбира се, че е забранено. Никакво сравнение няма с това някой да пуши на открито, където няма забрана.

# 49 239

E, не е нужно да се ходи чак на Марс, но примерно в една Швеция от 1 юли 2019 година влязоха в сила нови закони за тютюнопушенето на обществени места и вече е забранено да пушиш на места за отдих на открито, до които обществеността има достъп. Забраната важи и за входове пред блокове, входове на болници и други обществени сгради, входове пред ресторанти и заведения, в самите открити заведения и ресторанти също вече е забранено да се пуши, на автобусни и всякакви градски спирки на обществения транспорт, стадиони и спортни съоръжения, детски площадки и т.н.

Та един пушач в Швеция ако иска да пуши на обществено място трябва да се забута и скрие някъде, та да не пречи на останалите.

# 49 240
След като Афродита пуши, сигурно знае, че огънчетата не летят постоянно и винаги. Пепел - да.
Е ако посипе пепел теб или детето ти ,или храната ти, едва ли ще е безразлично,или понеже си знаеш,че хвърчи като пушиш викаш си е кво толкова Найс А?

# 49 241
  • София
по принцип на плажа би следвало да може да се пуши, защото е достатъчно проветрено. Проблема е пушачите да внимават къде си оставят угарките, защото има малки деца.  Съмнявам се, че всеки който си изпуши цигарата се разхожда стотина метра до близкото кошче, виждал съм какви сметища стават по плажовете и особено - по тези които не са частни.Иначе ако някой не дими в лицето на другиго би следвало да има място за всички - и за пушачите и за непушачите.
Да, ако някой не дими в лицето на другия - а аз описах ситуация, в която някой те одимява в лицето и то не 3-4 цигари,  а почти постоянно пуше от 2ма човека. Ако пушачите не одимяваха системно околните и си изхвърляха отпадъците в кошчетата нямаше да има оплаквания, ама тц - за селяндурите е важно те да си правят кефа, пък на другите като не им харесва да си търсели друго място (?!?!?!)
Пак да кажа, все си мислех, че е редно пречещия да спре да пречи, а не обратното, но като чета и постовете тук обяснява реалността в истинския всвят и то не само по плажовете.

# 49 242
  • Варна

E, не е нужно да се ходи чак на Марс, но примерно в една Швеция от 1 юли 2019 година влязоха в сила нови закони за тютюнопушенето на обществени места и вече е забранено да пушиш на места за отдих на открито, до които обществеността има достъп. Забраната важи и за входове пред блокове, входове на болници и други обществени сгради, входове пред ресторанти и заведения, в самите открити заведения и ресторанти също вече е забранено да се пуши, на автобусни и всякакви градски спирки на обществения транспорт, стадиони и спортни съоръжения, детски площадки и т.н.

Та един пушач в Швеция ако иска да пуши на обществено място трябва да се забута и скрие някъде, та да не пречи на останалите.

Добре, тогава в Швеция. 😁

# 49 243
по принцип повечето европейски държави ясно са регламентирали къде може и къде не може да се пуши.
(съжалявам, че говоря общо)

не може да се пуши
-ресторанти под определена квадратура и без климатик
(освен това в кухнята не може да се пуши -абсолютна забрана има над храна да се дими)
- здравни заведения и аптеки
- в училища или близост до тях
-често  има забрана за метрото

къде може да се пуши?
в големите хотели със собствена пушалня
в големите ресторанти с добро проветрение
на места които не са публични и не застрашават здравето на хората
при спазване на необходимата чистота (внимателно изгасяне на цигарата за да не причини пожар и използване на кошче) допустими са паркове, алеи, плажове и подобни места.
Излишно е да казвам, че угарки не се хвърлят на земята, както и че изпушеното се хваща и се гаси преди да го хвърлите в кошчето, за да не се възпламени и да не стане пожар.
Има всякакви пушачи и всякакви непушачи - не е нужно да се обиждаме.
И сред едните, и  сред другите има читави, и нечитави хора.
Важното е, да се научим да уважаваме другите.

Смятам, че при необходимите компромиси от двете страни пушач и непушач могат да седят на една маса.
непушачът има правото да стане от масата и да си тръгне, а пушачът макар да не е задължен, доколкото спазва законите, е етично да се съобразява и с другите хора -колко пуши и как пуши.

# 49 244
  • София
cia_maritima, нито аз, нито детето ми сме от захар, нито сме родени в дворец и ме съмнява, че нещо ще ни стане, ако ни хвръкне пепел.
Впрочем, при вятър пепел хвърчи и от пепелника, в който прилежно си тръскаш. Та угодия няма

Общи условия

Активация на акаунт