"Селски" номера и пинизи

• 5 184 818
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 49 395
Ма ко, разбирам те какво искаш да кажеш, но не съм съгласна с тази логика на мислене. Ти дефакто сравняваш разума на животното с този на човека. И двете сме водени от инстинкти, но ние ние имаме и ум и мисъл, които да приложим. Всякакви хора с всякакви фобии има, не може всеки да си действа първосигнално, защото го е страх. Някой утре ще реши мен да ме гръмне, щото съм го уплашила с нещо. Трябва да се лекуват такива инстинкти, които водят до агресивни прояви.

Опитвам се да намеря закон за поведение в парковете, но нищо не намирам, главно за националнии природни има. Опъване на одеяла не би следвало да е нарушение, но палене на барбекю извън обособени за това площи ми се струва нередно, най-малкото има риск от пожар. Иначе колко много закони има, които масово не се спазват, свят да ти се завие като прочетеш малко.

# 49 396
И аз се чудя защо собственикът на куче трябва да е отговорен и съпричастен към фобиите на някой си там? Да ходи да се лекува щом има психически проблем. Аз ако имам фобии към мъже с бръснати глави или истерички с одеяла в парка, трябва ли да ги държа отговорни за това или ще ми теглят една м***а вероятно?

# 49 397
Работата е там, че не е забранено да си истеричка, страхливка или да си мъж с гола глава, но е забранено да си пускаш кучето свободно.

# 49 398
И аз се чудя защо собственикът на куче трябва да е отговорен и съпричастен към фобиите на някой си там? Да ходи да се лекува щом има психически проблем. Аз ако имам фобии към мъже с бръснати глави или истерички с одеяла в парка, трябва ли да ги държа отговорни за това или ще ми теглят една м***а вероятно?

А защо този "някой си там" трябва да е съпричастен към собственика на куче, който го разхожда без повод на обществени места както е по закон!?

# 49 399
  • Варна
Собственикът отговаря за кучето си. Ако го дресира, възпита или като щете го наречете, също и ако го води на каишка, подобни ситуации ще се избегнат почти сигурно.

# 49 400
  • here and now
Собственикът на кучето, трябва да си спази закона и да си го държи на повод. Както вече се отбеляза, жената не си е опънала одеялото на кучешката поляна.
Прекалявате.
𝒮𝓅𝓇𝒾𝓃𝑔 𝓅𝓇𝒾𝓃𝒸𝑒𝓈𝓈, истеричката с одеялото, ако дойде да си играе с теб, може и да подадеш сигнал.

# 49 401
Работата е там, че не е забранено да си истеричка, страхливка или да си мъж с гола глава, но е забранено да си пускаш кучето свободно.

Ние това коментираме точно, че на някои места е позволено, а на друго не е ясно. Иначе да, не е забранено да си истеричка, но е забранено да проявяваш агресия към околните. Принципно и крещенето на  обществени места не е позволено.

# 49 402
Еми, аз определено не смятам, че хората с фобия от кучета се разполагат на полянката за кучета. Аз съм виждала означени места и щом има такива, не е ли логично, че неозначените не са за кучета?Не бих проявила агресия под форма на избиване на зъби, шамари и словесни обиди, но ако някой, независимо дали човек или куче, се навре в мен, ще го избутам и най-вероятно ще повиша тон от уплаха. Наричам го самозащита, в крайна сметка нито ще го застрелям, нито ще го нараня.

# 49 403
  • Canada

Не разбрах как ти пречат одеалата в парка?

# 49 404
  • София
Последният разговор целият е по темата! Аман.

# 49 405
  • Варна
Аз нося спрей в чантата си и определено не се вра в кучешки поляни и площадки, независимо обозначени или не, те сборните места си личат и се знаят дори и да не са официално определени за такива. Но ако куче без каишка ми скочи извън такова място ще го употребя без капка колебание и даже няма да си направя труда да се разправям с невъзпитания му собственик.

# 49 406
  • Другата България
Последният разговор целият е по темата! Аман.
То не е разговор това, това са страници наред отново и отново някакви разправии и коментари от едни и същи хора за едни и същи неща, за едно и също нещо, при положение, че има ....не знам и аз колко теми за кучета, кучкари, л@йн@т@ им, поводи, каишки, намордници, кой как си води кучето, къде го води, събира ли му нещата и т.н., и т.н. Освен че е спам, е и супер досадно за четене, то да те заболи пръста да скролваш.

# 49 407
  • при късмета
Ма ко, разбирам те какво искаш да кажеш, но не съм съгласна с тази логика на мислене. Ти дефакто сравняваш разума на животното с този на човека. И двете сме водени от инстинкти, но ние ние имаме и ум и мисъл, които да приложим. Всякакви хора с всякакви фобии има, не може всеки да си действа първосигнално, защото го е страх. Някой утре ще реши мен да ме гръмне, щото съм го уплашила с нещо. Трябва да се лекуват такива инстинкти, които водят до агресивни прояви.

Опитвам се да намеря закон за поведение в парковете, но нищо не намирам, главно за националнии природни има. Опъване на одеяла не би следвало да е нарушение, но палене на барбекю извън обособени за това площи ми се струва нередно, най-малкото има риск от пожар. Иначе колко много закони има, които масово не се спазват, свят да ти се завие като прочетеш малко.
Нищо не сравнявам, за пореден път ми изопачаваш думите. Казах съвсем ясно, че собственика е длъжен да си държи кучето, точно защото той отговаря за неговите действия, по причина, че то не мисли като нас.
При стряскане (правиш разлика от страх предполагам) най-обичайната реакция е именно първосигналната. Хайде първо с реакциите на хората да се съобразяваме, пък после с тези на кучетата. Защото за кучешките отговарят стопаните, а хората за своите собствени. А при екстремни обстоятелства, дори пред закона не отговарят за тях. Човека, ако помисли, че кучето го напада, има пълното право да се защити. А ако собственика си го води на повод, то и никой няма да има повод да мисли, че това куче е заплаха за него. Това е положението
От собственика никой не е искал да е отговорен за нечии фобии. От него се иска само да е отговорен към спазването на разпоредбите за притежаване на куче. ни повече, ни по-малко. Той отговорен ли е или не за нарушаването им, а?

# 49 408
         В Южния парк рядко става въпрос за 2-3 ма човека си постлали едно одеялце и си почиват, обикновен остава въпрос за тумби от поне 15-20 човека с масички, ядене или празнуване на детски рожден ден, балони, украси и прочие неща слагат, какво ли не съм виждала големи батути и надувни пързалки, скандали, защо случайно преминаващи деца искат да ги ползват.
          Това обикновено се случва на поляните, където тинейджъри се събират да играят футбол и всякакви такива спортове с топка, за които се изисква повече пространство.
Като наблюдател на  скандалите, обикновено е от към тия с одеяла когато случайно някоя топка ги целне, а това се случва постоянно туй като тумбите с одеялата се разпростират на доста голяма площ. Хамаци слагат, изпочупиха вече всички долни клони с тях на дърветата на предпочитаните поляни, та вече няма къде да ги закачат.
Определено съм на страната на спортуващите младежи и ги поощрявам защото ги предпочитам пред другите групички пиещи бира и люпещи семки.
        А малоумието на място известно с многото кърлежи, които така и не пребориха да си лежиш по тревата няма да коментирам, но тия с одеялата обикновено не са от редовните посетители на парка или живеещите наоколо.

Спортуващите групи от всякакво естество обикновено са много толерантни и възпитани и хората съм забелязала, че много им се радват, с изключение на тези с одеялата.

# 49 409
За последно да поясня бях на голямата поляна до входа на южния парк,която е пълна с бебета и играещи си малки деца и хора седнали на одеала.
И не ми е основния проблем наврелия ми се пес ,а собственика му който намери за уместно вместо да си прибере кучето или не дай си боже да ми се извини да ме заплашва.

Общи условия

Активация на акаунт