"Селски" номера и пинизи

• 5 184 802
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 49 410
Последният разговор целият е по темата! Аман.
То не е разговор това, това са страници наред отново и отново някакви разправии и коментари от едни и същи хора за едни и същи неща, за едно и също нещо, при положение, че има ....не знам и аз колко теми за кучета, кучкари, л@йн@т@ им, поводи, каишки, намордници, кой как си води кучето, къде го води, събира ли му нещата и т.н., и т.н. Освен че е спам, е и супер досадно за четене, то да те заболи пръста да скролваш.

И предишната дискусия за невърнатите книги е въртяна десетки пъти, кой на коя страница си надписва книгите, кой как си ги е потърсил, кой вече е спрял да дава книги назаем, кой вече чете само електронни книги и т.н.  

Няма селска проява, която да не е дискутираната в тази тема. Днес беше разказан нов случай и дискусията тръгна в тази посока.

Та с това избирателно "Аман" не разбирам какво целите, след като всичко вече е обсъдено и повтаряно десетки пъти!?

А и щом смятате, че е спам - информирайте модератор!

Последна редакция: пт, 06 сеп 2019, 15:56 от Анонимен

# 49 411
На кой вход на южния парк има поляна - от витошка са фонтаните и кафенетета, от нишава са атракциите и неработещото изкуствено езеро. На входовете на парка няма поляна. Горе от Козяк евентуално са ти по-близко поляните, но там е все едно пред блока си си постлала одеялцето.
Simple Smile А да си сложиш одеялото на вход, където всичко което влиза и излиза от парка, ако не беше тоя с кучето щеше да е нещо друго.

# 49 412
Това е наредбата от община "Триадица" за това къде в южния парк може да разхождат свободно кучета:

Не разбрах за коя точно поляна иде реч от жената, но и районът не ми е познат. Тя сама може да определи дали кучето или съответно стопанинът са били в законово нарушение. Иначе ясно, че не е нормално да скача на бой собственикът и да си е бил в правото.

# 49 413
  • Другата България
Последният разговор целият е по темата! Аман.
То не е разговор това, това са страници наред отново и отново някакви разправии и коментари от едни и същи хора за едни и същи неща, за едно и също нещо, при положение, че има ....не знам и аз колко теми за кучета, кучкари, л@йн@т@ им, поводи, каишки, намордници, кой как си води кучето, къде го води, събира ли му нещата и т.н., и т.н. Освен че е спам, е и супер досадно за четене, то да те заболи пръста да скролваш.

И предишната дискусия за невърнатите книги е въртяна десетки пъти, кой на коя страница си надписва книгите, кой как си ги е потърсил, кой вече е спрял да дава книги назаем, кой вече чете само електронни книги и т.н.  

Няма селска проява, която да не е дискутираната в тази тема. Днес беше разказан нов случай и дискусията тръгна в тази посока.

Та с това избирателно "Аман" не разбирам какво целите, след като всичко вече е обсъдено и повтаряно десетки пъти!?

А и щом смятате, че е спам - информирайте модератор!
newsm78 Ами каквото целиМ, сме го написали. И аз не разбирам реакцията ти, но няма да коментирам, това си преценила да напишеш-написала си го. Аз съм съгласна с get_real, затова и допълних мнението ѝ.
Що се отнася до информирането на мод-това вече е лична преценка и поне аз нямам  нужда някой да ми дава насока какво да правя или да не правя.

# 49 414
  • Canada
Парковете по принцип са за всички. И за тези с одеалцата и за спортуващите. За ритащите би трябвало да си има игрище за футбол.

# 49 415
Изключително селска проява е пушеща майка на детска площадка, седнала далече от детето и крещяща нон-стоп по него.

# 49 416
  • София
Изключително селска проява е пушеща майка на детска площадка, седнала далече от детето и крещяща нон-стоп по него.
Селско е изобщо пушещ човек на детска площадка, дори да мълчи като борсук.

# 49 417
  • Canada
Не е ли забранено да се пуши на детските площадки?

# 49 418
Че това откога е пречка за някоя селска пръчка?
И на плажа е отврат - лежи си мамата и я мързи да стои във водата до детето си и крещи през целия плаж "Гошко, внимавай да не се удавиш...."

# 49 419
  • Canada
Ами не е пречка явно, но в такъв случай не е селско, а незаконно.

# 49 420
и крещи през целия плаж "Гошко, внимавай да не се удавиш...."

Или "Не на пясъка бе, момченцееее! Целият в пясък стана, видя лиии?!!".

Ей, как мразя туристи.

# 49 421
  • Сан Франциско
Check, ние със съпругът ми още се хилим, с години, на една майка на Хаваите с малко дете, може би 2-годишно, тупнала го на ръба на крайбрежна алея, където свършва асвалтът и започва плажът, и му се кара: “Какво направи сега, защо са ти ръцете омазани с пясък?” Та, хахави ги има навсякъде, не само по българските плажове.

# 49 422
Аз понеже не съм кучкар, може ли някой запознат да ме светне в точно този парк разрешено ли е да се разхождат кучета и ако да - то задължително ли е да с каишка по тези тревни площи?

Веднага ти отговарям - има няколко заграждения за кучета, със сигурност знам за:
- 2 точно на периферията на изхода откъм Доминос (малки са)
- 2 големи доста навътре в парка. Алеите, по които се стига до тях обаче, са маркирани като забранени за кучета. Гениално, а?

Теоретично кучето може да е без повод само в тези кучешки заграждения. Там обаче пък много често има от най-малокалибрените кучета, които в 9/10 случая са крайно невъзпитани и несоциализирани, а собствениците им - крайно истерични.

Малко повече толерантност във всички посоки трябва. Че кучетата на каишка не могат да се натичат - не могат и има как и къде да се пуснат (ако са възпитани) - да, незаконно е, но е човещина и ако собственикът не е дебил, ще го направи така, че да не притеснява майките на малки деца и други подобни чувствителни групи. (които обикновено са по периферията на парка)
Съвсем разбираемо е някой да не обича да го ближат по лицето. Аз онзи ден спах с йоркширски териер, така че и да имам против, нямам избор Laughing
Но е редно и да споменем, че фобията по дефиниция е психично разстройство. Дамата, която повдигна темата, не е с фобия очевидно, но и такива състояния има, само споменавам. И не са им виновни кучкарите или кучетата.

Не виждам и нищо смешно в сядането на полянка. В Германия, например, е практика. Само да пекне малко слънце, всичко живо заляга по поляни - да, в обществени паркове, че и често са по бански Grinning Можеш да отнесеш някоя топка или фризби в главата, ама... това е положението, рискове на заниманието.

Ето това куче-убиец ви поздравява.
Тук тъкмо съм го свалила на земята с гъделичкане и му говоря с дебилен детски глас "да, да, много си опасен, направооо, вземеш да изближеш някого до смърт" (затова и не качвам видеото Grin)

# 49 423
И аз се чудя защо собственикът на куче трябва да е отговорен и съпричастен към фобиите на някой си там?
Няма нужда собственикът на куче да съпричастен към ничии фобии. Достатъчно е да не е малоумен и да не намира за приемливо кучето му да лигави лицата и други части на тялото на непознати хора. Твърдя го като собственик на куче, който все още не е изтрещял дотам да се чуди как така населението на изпада в див възторг, ако моето куче му оближе физиономията.

# 49 424
  • Оптимист по принуда
Няма глоби - това е. Бръкнат ли в на хората джоба - бързичко ще свикнат, че ни феята на л@йната ги събира, ни феята на найлоновите опаковки, ни тая на фасовете, а и тая на детските тортички и тя не съществува.
Да извиняваш личната си безотговорност с фобиите на хората, е чиста проба оправдание за мързел и инат. А такова винаги има.  

Последна редакция: пт, 06 сеп 2019, 20:09 от demmy.

Общи условия

Активация на акаунт