"Селски" номера и пинизи

• 5 184 813
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 49 515
Свалена или не скобата указва, че мястото е платено от някого.

Ама всеки си спира където иска. Разбирам разправии на собственици.
Представете си, в малките градове няма паяк и като не става с приказки ще се научат по друг начин.

А любимото ми е - аз само за малко. За малко, за много търсиш подходящо място, не пред гаражи, не пред входове. Това е.

# 49 516
В нашия град, това са общински места, за които се плаща и срещу платената такса, ти се дава заключващо устройство.  В случая, поне три пъти минах и оттам и скобата беше свалена, нямаше заключващо устройство, което означава, че не е платено. До нас има същият паркинг- поне половината от местата не се ползват и се паркира свободно на тях.
Апропо, забравих да кажа, че бях си оставила номера на предното табло. Както и почти през цялото време се оглеждах- кола не е спирала до моята......интересно, че и човек не видях да се върти около колата... Та, нямам против собствениците на паркоместа, но да си взимат мерки да си ги опазват.

# 49 517
  • София
Платените паркоместа се означават с табела или скоба,  която да ограничи възможността за паркиране. Скоро имах случай- спирам на такова място със свалена скоба, защото моята логика е  че щом е свалена- не се ползва...Спрях точно за пет минути, след като половивин час обикалях квартала и нямаше други опции, без да запуша някой. Връщам се, скобата вдигната. Т.е. мястото е било платено и собственика, не си го е заключил. Почаках, огледах се, разпитах дали знаят кой е...така и не се появи.  Накрая с малко повече маневри успях да се измъкна, но за мен това си беше чисто селска проява-  щото  явно въпросният седеше някъде и  гледаше сеир.
Очевидно логиката не ти е силна страна. Чисто селската проява си е била точно твоето спиране "за малко" на място, което ясно се е виждало, че някой си го е платил. Свалена несвалена няма значение, тази скоба струва пари на някого, не е за украса там. Защо не се оплака на контролни органи, като смяташ, че поведението на притежателя на мястот е било селско? Защото сама знаеш, че не е редно да спираш там. В случая си си намерила майстора и с право!
Ако някой си беше оставил гаража отворен и вътре няма МПС, щеше ли да паркираш в гаража му?

# 49 518
  • София
Индивидите със "само за малко" ме вадят от кожата.

Онзи ден чаках на опашка в аптека, 2-3 души бяхме. Влетя една гъска, която ни подмина и важно заяви, че е оставила отвън колата и трябва да я пуснем, че много бързала. Побеснях. Можеше поне с по-възпитан тон да помоли, а не с фасон като английската кралица. Казах й или да застане отзад или да се разкара, останалите ме подкрепиха.

# 49 519
Като собственик на гараж, пред който са спирали и съм викала паяк и полиция,  мога да кажа, че същите изискват доказателства, че гаража се ползва като такъв, а не като склад например. Но, не го оставям отворен, определено. И както обясних- в случая спрях за точно пет минути, поради невъзможност да намеря друго разрешено и незапушващо друга кола или изход, място в квартала. Може би трябваше да наруша закона или да създам предпоставки за ПТП, при положение че има свободно място. А, собственика можеше просто да се покаже- щях не само да се извиня, ами и да го почерпя......но, явно е по- забавно да седиш и да гледаш сеир.

# 49 520
  • София
И все пак не ми отговри, ако някой си беше оставил гаража отворен и вътре няма МПС, щеше ли да паркираш в гаража му, както в слуая си паркирала на паркомястото му?

# 49 521
  • при късмета
Като собственик на гараж, пред който са спирали и съм викала паяк и полиция,  мога да кажа, че същите изискват доказателства, че гаража се ползва като такъв, а не като склад например. Но, не го оставям отворен, определено. И както обясних- в случая спрях за точно пет минути, поради невъзможност да намеря друго разрешено и незапушващо друга кола или изход, място в квартала. Може би трябваше да наруша закона или да създам предпоставки за ПТП, при положение че има свободно място. А, собственика можеше просто да се покаже- щях не само да се извиня, ами и да го почерпя......но, явно е по- забавно да седиш и да гледаш сеир.
Каквито и оправдания да измислиш, няма да излезеш права. Щом има скоба и сама казваш, че за това място се плаща. Вдигната, свалена, все едно, този който плаща единствен има право да определя кога да го ползва. За това си плаща, когато той не го ползва да си стои свободно, за когато му потрябва. Това е положението. Ако му е било за сеира е щял да дойде да ти иска пари, за това, че той го плаща, а ти го ползваш

# 49 522

А любимото ми е - аз само за малко. За малко, за много търсиш подходящо място, не пред гаражи, не пред входове. Това е.

Може ли още веднъж да обясните защо не пред входове.

# 49 523
Cheak please,  не е лично към теб, но ония с купените книжки и наглеците е редно да знаят защо не се спира пред вход и гараж, както го знае всеки взел си книжката по нормалния начин, а като нарушава има последствия или административни или закона на улицата, който не се харесва на нарушаващите, а явно и малко глоби са плащали щом не им е увряла главата.

# 49 524
Cheak please,  не е лично към теб, но ония с купените книжки и наглеците е редно да знаят защо не се спира пред вход и гараж, както го знае всеки взел си книжката по нормалния начин, а като нарушава има последствия или административни или закона на улицата, който не се харесва на нарушаващите, а явно и малко глоби са плащали щом не им е увряла главата.

Според закона спирането и паркирането пред вход на жилищна сграда е забранено само в случаите, когато това би затруднило достъпа до него.

# 49 525
А как се спира пред вход без да пречиш на живущите да влизат и излизат.

# 49 526
  • при късмета
Точно това има предвид, да се запуши или много близо до самата врата. Не на улицата, пред входа, а колата да е качена на тротоара примерно. Пред новите сгради в София, правят все по-тесни и тесни тротоари, че съм виждала дори изцяло да липсват

# 49 527
Удивително е как вариантите са 3 - да нарушиш закона, да създадеш предпоставки за ПТП или да спреш на нечие място. Вариант да не спираш няма! Защото светът се върти около теб и щом си решила, че трябва да спреш, значи имаш изконното право да спреш, пък било то и създавайки дискомфорт на останалите. Ми тъй де! Ти си имаш работа! Не можеш да мислиш за хора, които не познаваш!

А най-влудяващото и най-противното в поведението на такива като теб е : "аз само за 5 минути". Няма никакво значение за колко минути. Нямаш право да спираш там.

А "скобата беше свалена, значи мястото е свободно" е точно толкова нормално, колкото да видиш отворена входна врата на къща, да влезеш и да се настаниш на хората на дивана да си изпиеш кафето.

# 49 528
  • Другата България
Спира се на пътното платно, плътно вдясно до тротоара/или вляво, зависи от коя страна е входа. Тротоарът е свободен за преминаване на пешеходците.

# 49 529
А как се спира пред вход без да пречиш на живущите да влизат и излизат.

Освен ако колата не е паркирана на тротоара пред входа, няма как да ти пречи. За паркиране върху тротоар въобще, мисля че няма какво да се обсъжда. В останалите случаи на практика паркирането пред вход не е забранено, следователно е разрешено. И всъщност дори да са налице предпоставки, при които се създава затруднен достъп до входа, т.е. забранява се паркирането в този случай, спиране/престой са разрешени. Това е едни от случаите, в които е забранено само паркирането и възмущението срещу репликата "само за малко" пак е неоснователно. Е, не става дума да спре някой, да влезе да си напазарува в съседния магазин и да каже, че е спрял за малко.

Последна редакция: сб, 21 сеп 2019, 15:35 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт