"Селски" номера и пинизи

• 5 184 690
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 49 590

Между другото, съвсем по темата. Намирам такива никове =-=-=-=-=, звездички, чертички и прочие непроизносими символи за селски. Стремеж към селска оригиналност.
А, това защо?!? Всеки има причина да се именува по някакъв начин във форум. Идеята на ник-а е да се различават потребителите. Или е по- добре да се чудите това този ли бе, или онзи.......щото на мен някои никове ми се размиват, понякога се чудя кой пък беше тоя...
Е, някои  са запомнящи се и незабравими, ама за съжеление след последните страници, поне няколко форумски авторитета, вече не са ми  такива.

# 49 591
  • Пловдив
А как да се обръщаме към теб, оригиналната, а? На мен като ми говорят ми викат "Янтра", на теб как? Много тиренца как си???

Последна редакция: пн, 23 сеп 2019, 08:42 от Янтра

# 49 592
  • European Union
В нашия град решиха, че е нерентабилно да плащат на човек на един платен паркинг. Наслагаха скоби. Обаче се оказа, че няма желаещи да си платят. Огромна част от скобите стоят пуснати. Незаконно ли е да се паркира там, селско ли е, морално ли е?

Само си разсъждавам по темата. Преди някой да ми обясни, че съм селянка, която не иска да си плати паркомясто, да кажа, че минавам от там по път за работа, не ми е удобно да паркирам.

# 49 593
Мери ан, какво искаш да кажеш с това София не е България, такива са порядките в столицата, в други градове други, като паркираш като селянин ще ти викат селянин, като паркираш както трябва никой няма да ти каже селянин.

Кети, логиката ти като на чертичките, паркирай си там и си плати, всичко извън това е неща, които изброи и ще има някакви последствия за теб, които няма да ти харесат.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2019, 10:04 от zari65

# 49 594
В нашия град решиха, че е нерентабилно да плащат на човек на един платен паркинг. Наслагаха скоби. Обаче се оказа, че няма желаещи да си платят. Огромна част от скобите стоят пуснати. Незаконно ли е да се паркира там, селско ли е, морално ли е?

Само си разсъждавам по темата. Преди някой да ми обясни, че съм селянка, която не иска да си плати паркомясто, да кажа, че минавам от там по път за работа, не ми е удобно да паркирам.
Незаконно е, да. Тези места са нечии. В случая, вероятно на общината. И това, че в момента никой не е платил, не означава, че са за общо ползване. Може да се паркира на тях при съответните условия - в случая, да си платиш.

# 49 595
Апартаментът до нас стои необитаван. Докато се нанесат собствениците,  селско ли ще е аз да си го ползвам?

# 49 596
  • Другата България
Мери ан, какво искаш да кажеш с това София не е България, такива са порядките в столицата, в други градове други, като паркираш като селянин ще ти викат селянин, като паркираш както трябва никой няма да ти каже селянин.
Нищо лично към теб или други...софиянки, просто изказах мнение, че на навсякъде е като в София и същевременно някои неща са по-зле или по-добре, или дори по-скъпи оттам.
Що се отнася до втората част на поста ти стана ясно, че понятието "селянин" е доста размито и всеки има различна представа кое е селско и кое не. Както и за прословутото паркиране, което нищим вече страници наред. Всеки има глава на раменете си и предполагам може да прецени как да постъпи в дадена ситуация и къде да паркира. Последствията за това ако го направи неправилно си ги носи сам, нито една от нас няма да му плати глобата или да му плати сметката в сервиза. Peace

"Зора ми" да съм с колата когато аз преценя, когато на мен ми е удобно, когато обстоятелствата го налагат и прочие дори и няма да го коментирам, че не си струва.
Ама зор да си наврем носа в чуждото придвижване и да се изпишем ние колко сме безгрешни......

# 49 597
  • European Union
zari65, моята логика не е ясно каква е, защото никъде не съм написала моето мнение по въпроса.

# 49 598
Ха-ха, нищо лично Мери ан към теб, но както казах, като се държиш като селянин, ще ти викат селянин и това не свързано с кой къде живее, тезата, която се опитваш да прокараш.
Да купила съм си гараж и си плащам за удобството, когато ми скимне да се кача и да не обикалям да търся място за паркиране, всеки може да го направи и не съм изключение в София, въпрос на едни пари е просто. Ваденето на вода от 100 кладенеца все тая селско е да искаш другите да се нагодят към твоите капризи и нежелание да плащаш с мисленето плащането е за балъците, аз само за 5 минути, какво пък толкова като съм спрял там, егото да си мислиш, че правилата ще се променят заради теб няма да ти помогне, въпрос на време е да почнеш да плащаш, актове, спукани гуми и откъртени чистачи, паркинг или каквото се сетиш.
И да София не е като малкия град, задъхва се от коли, няма място и хората нямат търпимост към селски прояви на важнечене, вижте ме кой съм аз и ще си паркирам, където ми е кеф.

# 49 599
  • Другата България
 Laughing Каква теза, какво прокарване, тук всеки чете и разбира както му е удобно.
Изобщо не ме интересува кой къде живее, многократно съм казвала и писала, че местожителството не определя възпитание, манталитет, поведение и едни други подобни качества. Не знам как е в София, защото нямам "удоволствието" да шофирам там, надявам се и да не ми се случва. Но не мисли, че в малкия град е по-различно от гледна точка на "задъхването от коли". Почти няма семейство, което да няма по два автомобила, платените зони са навсякъде по центъра и е все така трудно да се спре на място, на което не се плаща. И затова и изцепките ги има постоянно.

# 49 600
  • София
Добре, чета ви и ще се опитам да променя посоката на разсъжденията ви. Селска проява ли е да влезеш в магазин, да си купиш някакъв плод, да поискаш да ти го измият и да се разсърдиш, ако не го направят? Независимо от факта, че мивка не се вижда наоколо... Или е селска проявата на човека, който отсреща отказва да извърши тази услуга?

# 49 601
Никой не ми е длъжен да ми мие плодовете. Да си носи вода и да си ги мие. Без значение наличието на мивка.
Колкото до колите - северозапада уж беден район, ама проблема с колите го има и в трите областни града, зони има навсякъде и проблема с паркоместата е налице. Естествено, че няма нищо общо с кошмара в София, но пак е дразнещо. Аз продължавам да се чудя как ви издържат нервите да живеете в София, хайде, тези които са родени там - разбирам, там е родния им дом, но тези, които доброволно отиват там защо го причиняват на себе си и на софиянци.

# 49 602
Ако чешмата е в друго помещение не бих измила, защото може да не им се яде, а краде.

# 49 603
Добре, чета ви и ще се опитам да променя посоката на разсъжденията ви. Селска проява ли е да влезеш в магазин, да си купиш някакъв плод, да поискаш да ти го измият и да се разсърдиш, ако не го направят? Независимо от факта, че мивка не се вижда наоколо... Или е селска проявата на човека, който отсреща отказва да извърши тази услуга?
Нито е селско да поискаш(по- правилно е да помолиш) да измият плода, нито отказа за това.....Ама къде е човечността? Разбирам продавачът да е казал, че няма кой да го смени на касата, че мивката им е на друг етаж, че не може да напуска касата.....А да се разсърдиш за това си е просто човешка емоция.

И на мен днес един мъж в ОЛХ ми се разсърди, защото ми поиска отбив от цената с 20 лева. Не го определям за селско. Но пазаренето му- да, при условие, че има ясни параметри на обявата ми.

# 49 604
  • Down south
Цитат
Селска проява ли е да влезеш в магазин, да си купиш някакъв плод, да поискаш да ти го измият и да се разсърдиш, ако не го направят? Независимо от факта, че мивка не се вижда наоколо... Или е селска проявата на човека, който отсреща отказва да извърши тази услуга?
Подобно нещо не би ми хрумнало.
 Ако толкова съм на зор, ще си измия желаните плодове в тоалетното помещение на магазина, в никакъв случай не бих ангажирала служител с такова действие. Не му влиза в задълженията.
Мисля, че подобни очаквания са нереални.

Общи условия

Активация на акаунт