"Селски" номера и пинизи

• 5 184 228
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 49 695
  • Варна
Докато намериш доброволци в социалните мрежи ще умреш.А и не всеки може да проси.

Затова има кръвна банка. Взимат от нея, а после близките ходят и попълват запасите. Така беше при баща ми миналата година, операция по спешност. След нея казаха да намерим двама, които да дарят в кръвния център и да занесем получените бележки на лекаря му.

# 49 696
Искат бележките предварително,да не би да не върнеш.

# 49 697
  • Варна
Като не върнеш, плащаш. Поне миналата година в Окръжна във Варна така ни казаха. И при операция по спешност не знам как ще искат предварително. Поне при нас всичко стана след това. Може би при плановите да искат предварително.

# 49 698
При нас за плановите беше предварително, за спешните после.

# 49 699
  • София
Можеш и след това да занесеш бележката, когато е животоспасяваща. Никой не отказва животоспасяваща операция. Предварително искат за плановите. Ако нямаш възможност да доведеш хора, плащаш.
Въпросът е вуйчото и вуйната, след като не са подходящи, дали изобщо имат деца и други близки, сред които да търсят донори? Не се споменават такива. И дали имат финансова възможност да платят недостигащата кръв?
Има хора, които са си само двамата и нямат деца, нямат приятели, самодостатъчни са си. Точно такива хора в подобна ситуация няма как да реагират, дори да искат.
Да, ужасно е да отказваш да помогнеш на родната си майка. Но дали отказват помощ или единствено нямат как да дадат кръв? Не видях коментар.

# 49 700
Това не е аспирин, че да се разсърдиш на вуйчото, че не го е купил. Това е кръв, нещо, дето не се купува (или поне не би трябвало да се търгува с нея, както и с бъбреци, сърца и т.н.). В такъв момент, важен за здравето на (предполага се) близък човек, че се обединяват роднините и помагат, както могат.

П.П.: Доброволен кръводарител съм с рядка кръвна група, следя и във ФБ призиви за хора, нуждаещи се от кръв. Нечовешко, неморално е да се искат пари от пострадали и болни хора.

# 49 701
На мен след раждането ми преляха 2 банки кръв, само мъжът ми ставаше за донор от близките и втората банка я купи. Имам спомен, че освен че се дава кръв в кръвния център, пак му искаха да заплати някаква сума, за обработката на кръвта ли, от самата болница, където раждах ли, не мога да се сетя точно, но беше нещо от сорта на 30 лева на банка, независимо, че си предоставил кръв.

# 49 702
  • София
Онзи ден превъртях голямо каре от Лозенец и не открих място, където мога да спра, а бяхме забравили стикера за инвалид на майка ми и търсех да спра възможно най-близко, за да може тя да се придвижи. И махнах един стол без седалка, който пазеше място на Зелена зона и спрях. Когато свършихме работа и се върнахме чистачките ми бяха счупени. Първата ми реакция беше, че е селско да си пазиш място с каквото намериш под ръка на Зелена зона, но пък после се замислих, че може би някой в нужда като мен го е направил. Но като цяло каквото и да е селско е да чупиш чистачки.

# 49 703
В зелена зона не се ли спира само с пропуск?

# 49 704
  • Пловдив
 Embarassed  Как така от нужда ще слага седалки на паркомястото?
Простотия според мен е и седалката, ако правилно разбирам, а за чупенето да не говорим.

# 49 705
  • при късмета
И за зелена и за синя зона не може да пазиш място, защото е платено. Паркираш, плащаш и мястото е твое за определено време. Не може да го пазиш за някой да дойде, незнайно кога. Изобщо от "паркинги и гаражи" позволяват ли такова нещо? Предполагам, че ще махнат стола за да се ползва мястото, защото работата им е да събират пари за паркирането, а не да стоят свободни. В нужда, без нужда, на платените места спираш, когато са свободни

# 49 706
В Пловдив не можеш да платиш в Зелена зона. Само тези с пропуск спират. За това питам какъв е случая.

# 49 707
  • при късмета
В София има платени зелена и синя зона. В различен диапазон са, обозначени с цветове, в синята е по-скъпо и мисля, че паркирането е разрешено за час, в зелената е по-евтино е паркираш за 2 часа. Или пък цената беше еднаква, а само времето различно, забравих каква беше последната промяна. Зелената зона е по-голям кръг около центъра, където е синя зона

# 49 708
Онзи ден превъртях голямо каре от Лозенец и не открих място, където мога да спра, а бяхме забравили стикера за инвалид на майка ми и търсех да спра възможно най-близко, за да може тя да се придвижи. И махнах един стол без седалка, който пазеше място на Зелена зона и спрях. Когато свършихме работа и се върнахме чистачките ми бяха счупени. Първата ми реакция беше, че е селско да си пазиш място с каквото намериш под ръка на Зелена зона, но пък после се замислих, че може би някой в нужда като мен го е направил. Но като цяло каквото и да е селско е да чупиш чистачки.
Заслужават си да проследиш кой паркира редовно на маркираното със столче място и на свой ред да му счупиш чистачките. То бива простотия, ама....Ще се изтрепем за едните паркоместа.

# 49 709
Ж.к. Полигона, София, когото паркираш на "чуждо" място пред блока...

Общи условия

Активация на акаунт