НВ-ВМХ, част 75

• 37 316
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
Асос, този фитдей, като програма на компютъра ли го имаш? И ако да, от къде си го изтегли?  Embarassed

Напоследък много залитам с един десерт. Всеки ден го ям и не мога да се откъсна, а усещам, че се подувам.  Confused
Крем фреш 9%, какао, един намачкан банан и кокосови стърготини. От тоя бъркоч изяждам една чаена чаша  Embarassed

# 556
Джия Фитдей е безплатен, интернет-базиран: http://www.fitday.com/

# 557
Исках да ви напиша няколко неща, но така се натоварих от последните страници, че изобщо не помня какво исках да пиша.  Crazy На мен тези спорове ми се струват абсурдна и предлагам да не се подаваме на провокации от подобен род. Сигурно забелязвате как някои съфорумки ви/ни провокират, но не отвръщат на конкретните постове към тях, а игнорирайки продължават.  Peace Хайде да не си разваляме темичката, която ми е любима, точно защото тук винаги е имало разбирателство и хармония.  Hug А ако някой ви дрази, игнор плийз!  Mr. Green
Жалко, че не ни позволяват да имаме тема, в която да можем да обсъждаме менюта! В този ред на мисли да споделя, че мисля да правя палачинки с течен шоколад утре за закуска. Палачинките ще са по рецептата на Шоки за палачинки/паста, а течния шоколад ще бъде от банан, авокадо, кокосово мляко и какао.

# 558
Да наистина хубавата ни темичка стана грозна Sad
Хайде наистина да опитаме да ги игнорираме, никакво внимание и коментар на постовете им, май имаше опция да се крият постовете на определени потребители, или беше в друг форум  newsm78

Искам да споделя какъв сладо-крем направих по идея на сладоледа в фейс-а, замразени горски плодове разбити с лъжичка бадемов тахан и малко кокосово масло, сложих и лъжичка две мляко само да разреди че стана много гъсто и накрая посипах с кокосови стърготини, децата се убиха да го ядът въпреки че плодовете даже не бяха сладки и цялото леко накиселяваше.

# 559

Да  Peace Ама трябва да се регистрирам, а така мие писнало от това. Имам регистрации къде ли не и постоянно пощата ми се пълни с какво ли не. Искаше ми се да е програмка, та ако Асос използва такава ще се радвам да сподели  Hug

# 560
А пък аз да споделя, свалих 1-1,5 кг напоследък, и мисля, че е трайно, намалиха ми се и обиколките.  Flutter

# 561
Джия, всички десерти са увличащи Peace

А,то дори не е десерт в истинския смисъл на думата и пак  ooooh! Не е честно.

Снощи например стабилно си хапнах кюфтета и три яйца и много се заситих. Обаче след един час, като започна да ми се яде сладко(и то не сладко, ами онзи "десерт") и докато не си направих, не мирясах.

# 562
  • София

Да  Peace Ама трябва да се регистрирам, а така мие писнало от това. Имам регистрации къде ли не и постоянно пощата ми се пълни с какво ли не. Искаше ми се да е програмка, та ако Асос използва такава ще се радвам да сподели  Hug

Не, Джия. Съжалявам Sad  Ползвам сайта.

# 563
  • SA
Свалих си книгата The Diabetes Diet  на Dr.R.Bernstein
Ето я, ако някой иска да си я свали, а може Шоки да я добави и кьм библиотеката ни с книги.

http://dox.bg/files/dw?a=1e62b2cb6f

# 564
  • Vildbjerg,DK
Здравейте  bouquet
Джия ти си Gia нали? Или се бъркам newsm78 Ако си териториално разположена по тези географски ширини като мен, то аз използвам madlog.dk Изисква регистрация наистина, но единствените неща които съм получавала на мейла са напомняне, че ми изтича абонаментът и ако имам желание да продължа да използвам сайта, трябва да го подновя. Но това само веднъж го изпратиха и толкова. Не го поднових веднага, а след три месеца мисля. Нямаше други мейли които да ме притесняват, така,че в това отношение са ок. Недостатък е, че е платен, но не е някаква невъзможна сума а улеснението да има точно тези неща които се продават по тези географски ширини за мен е голямо. Ако нещо липсва, просто въвеждаш данните от етикета. Има и за рецепти - записваш ги, смята се и най-важното - помни се. Така, че препоръчвам Peace Ааа, имаше гратисен период в началото за проба - не помня дали беше месец или две седмици.

Скрит текст:
Не съм взимала страна до този момент относно развихрилите се страсти напоследък, но бих искала да споделя следното:
Тук сме се събрали група хора споделящи еднакъв режим на хранене. Всеки сам за себе си е направил информиран избор - кой поради здравословни, кой поради естетически причини, а сигурно има и съвсем различни от първите две. Но идеята е да се споделя и обсъжда именно този режим и начин на хранене, а не близки до него. Затова и си има отделна тема, а не пишем примерно в Безвъглехидратната. Лично аз приемам момичетата ( не знам дали има и момчета newsm78 ) като семейство - моето виртуално семейство и в следствие на това приемам тази тема за свой дом - виртуален такъв. Естествено, че всеки е добре дошъл да споделя и да се информира - момичетата тук отделят толкова време и внимание за да предоставят линкове, преводи и информация, от която могат да се възползват всички, а не само постоянно списващите в тази тема. Винаги ще има и такива, за които този режим няма да бъде най-оптималният - в конкретният случай става въпрос за Krasi и hjkl; и съм сигурна, че те също са направили избор сами за себе си - информиран и обоснован. Едва ли някой има нещо против да посещават темата, четат и продължат да се информират. Но до там. За мен е проява на неуважение към авторите и всички останали пишещи тук, да ни се дават съвети как да се храним, колко грама протеин трябва да приемаме и т.н.т.  при условие, че не сме поискали този съвет. А фактът, че въпреки многократните молби да се престане с това ефект няма, за мен говори, че се прави целенасочено. Надявам се да греша и да не е така.
Скрит текст:

# 565
Кам,   bouquet . Аз си я дръпнах веднага, нали си нашето гуру!  Hug  Laughing

Някой беше споменал също някаква книга за диабет и нвд в последните страници. Дали може линк към нея? newsm78

# 566
  • Пловдив
Кам, и аз благодаря за книгата!  bouquet

# 567
  • Варна
Имам един спортивен въпрос, защото да съм съвсем сигурна. Мускулните крампи се дължат само на липсата на магнезий или на липсата и на въглехидрати? Треньорката днес ми развива теории, че понеже не ям никакъв въглехидрат, по време на спортно занимание изпитвам болежка и ми се свиват мускулите. Реално, ям сметана, кашкавалец, понякога парче чер шоколад, фъстъчено понякога, предполагам че 10-20 въглена на ден ми се събират. Понякога салата, ама рядко. Да взема да ям зеленчук ли, щом спортувам или просто да наблегна на магнезия? Кажете, моля!
Благодаря!

# 568
Аз бих наблегнала на магнезия. Малко странна ми се струва тая теория с въглените. Ако беше така на бременните с крампи и контракции нямаше да им изписват магнезий, а щяха да ги карат да набиват шоколад. Разсъждавам си на глас... Wink

# 569
  • SA
Кам,   bouquet . Аз си я дръпнах веднага, нали си нашето гуру!  Hug  Laughing

hahaha Преди време с Шоки ни изкараха, че играем в комбина с проф. Тим Ноукс, сега и Аткинс намесиха  ...  големи конспирационни планове кроим, да знаете!  Joy

Алма, ниськ магнезий ( а може и калций) е прична най-често за такива крампи. Не мисля, че е заради липса на вьглехидрати. 

Общи условия

Активация на акаунт