НВ-ВМХ, част 75

• 37 337
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
ASOS, мерси, това наистина ми е полезна информация. Истината е, че не знам колко точно ям, например орехи и коноп вероятно изяждам повече. Не ги меря. Така че според мен калориите ще са поне 300 повече. Със сигурност не гладувам.

yulinga, това го твърди Харвардското изследване. Така че сигурно има причина за това.

# 541
hjkl, Krasi*, много много ви моля, отворете си тема и си пишете там за вашето хранене. Кръстете я както искате, ако ще и веганско НВ-ВМХ да е. Творете там на воля.

От няколко дни насам, започва да ми става неприятно в тази тема, не ми харесва това.

# 542
Не може ли да се направи тема за въпросното чудо веганско НВ ВМ хранене?
Тук ядем месо и животински продукти

# 543
  • Пловдив
hjkl;, ами то има изследвания, които твърдят, че пушенето всъщност не е вредно. Сигурно и за това има причина. Whistling

# 544
Да вземем например тофу. Аз го избягвам, но ето, твърдо тофу, на 100 г. са:

10 г. мазнини
4 г. въглехидрат
16 г. белтъчини

Ако тръгна да се храня вегански трябва да се разтърся за информация какво може да се яде. По принцип се пазя от ГМО соя. Също така в соята има много фитоестрогени - има статии, че това би могло да бъде проблем във връзка с увеличен риск от рак на гърдата.
Така или иначе за сега никога не съм била веган освен през пости. Отделно остава проблемът в витамин Б12.

Веганите ядат и сейтан - житен глутен. Продава се под формата на брашно и от него се правят протеинови хапки, с които се готви вместо с месо.

Също, за мен всяка храна, която е извлечена, не е оптимална.

yulinga, като цяло Харвард е уважавано име

Последна редакция: пт, 28 мар 2014, 13:09 от hjkl;

# 545
  • София
Макар и процентите при веган-вм-нвх да изглеждат добре, аз лично не виждам смисъл да правя сложни менюта от 15 продукта, като само пържола и салата на ден ще ми набавят нужните хранителни вещества и то с далеч по-качествен протеин.

Ако на някой му се занимава - ок, но аз предпочитам простите и ефективни решения и за мен въпросът е приключен.

# 546
Макар и процентите при веган-вм-нвх да изглеждат добре, аз лично не виждам смисъл да правя сложни менюта от 15 продукта, като само пържола и салата на ден ще ми набавят нужните хранителни вещества и то с далеч по-качествен протеин.

Ако на някой му се занимава - ок, но аз предпочитам простите и ефективни решения и за мен въпросът е приключен.

+10

И аз не мога да си представя да бъркам сто съставки, че и да смятам, калкулирам...ми, съжалявам, но имам и други неща за вършене.
да не говоря, че за мен половината от тези вегански и суровоядски рецепти са пълен бълвоч и ако мога да го тествам веднъж-два пъти, не мога да си представя да се храня с това постоянно

# 547
Коя традиционна култура се е изхранвала изцяло с растителни храни? И на коя традиционна култура конопът е бил основна храна?

А естествено, че ще отслабваш при толкова малко калории Rolling Eyes Дали обаче можеш да караш така цял живот?

# 548
Карате ме да се размисля. По принцип не съм по крайностите, но ми давате разни идеи, които не биха ми хрумвали.

Истината е, че хипокалорийните режими доказано удължават продължителността на живота. За да можеш да караш така цял живот трябва това да стане от само себе си, а не насила. Ясно е, че никой не може да гладува цял живот. Трябва организмът да се чувства комфортно.

# 549
Мдааа
Последните страници само затвърждават какво прави липсата на качествена храна с човешкия мозък

Явно на някои не им стига да се правят на крави и сега искат да минат за канарчета
Само дето са забравили да проверят, че в храната на птиците задължително има телешка лой, за да оцелеят зимата примерно

Шоки, има такива култури
Виреят из веге-форумите, препитават се основно с опити за писане на блогове колко са хай и възвисени и колко примитивни и груби са свинеядците
Добре, че са те да внасят малко финес в този груб и грозен живот
Но все пак не пропускат да направят на кайма и салата всеки извън тяхната матрица
Виждаме го нагледно и тук

От тези пости hjkl вместо да се възвиси и да пее ангелогласно, падна толкова ниско, че нямам думи

Другата е ясна, там не е изненада отдавна падението поради липсата на главосъдържимо

# 550
Понеже тук споменахте преди аделинда, тя със сигурност яде риба. Не знам какво сте се карали с нея. Но и със сигурност не се храни нисковъглехидратно. Изглежда има проблеми със задържането на килограмите, обратното на качването. Та момичето гледа да си слага повечко мазнинка във въглехидратите си. Всеки с реалностите си. Това не е повод да се избиете.

# 551
Истината е, че хипокалорийните режими доказано удължават продължителността на живота. За да можеш да караш така цял живот трябва това да стане от само себе си, а не насила. Ясно е, че никой не може да гладува цял живот. Трябва организмът да се чувства комфортно.

Права си, но от рестрикция до рестрикция има ралика. Доколкото знам 15 % е максималната възможна рестрикция без да има много и неблагоприятни последици за здравето, но няма спомен къде и кога съм го чела, за което се извинявам. При това 15 % е за ударно отслабване на много затлъстял човек. Просто за отслабване - 10 % най-много. А пък за постоянна рестрикция (за цял живот) трябва да е дори по-малко или поне аз така си мисля.

# 552
Да, от общите калорийни нужди, съобразени с ръст, тегло, възраст, ниво на физическа активност.
Макар че дори при най-фини калорийни сметки едно меню, в което отсъстват (или почти отсъстват) животински продукти няма как да е пълноценно - лично мнение.

# 553
Благодаря за изчерпателния отговор.

# 554
Недей да благодариш, защото не помня източниците на тази информация, съотв. не съм на 100 % сигурна че е коректна Simple Smile А и калориите не са всичко. Много по-важно е колко от приетата храна се усвоява по оптимален начин.

Общи условия

Активация на акаунт