НВ-ВМХ, част 75

• 37 314
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря за отговорите.Аз не консумирам млечни и детето не е много по сиренето, но се старая да има в хладилника, ако мъжът ми поиска за мезе.Обаче като стои известно време изсъхва и се чудех как да избегна това.

# 76
У нас сиренето се е държало във вода, откакто се помня, макар че баща ми винаги протестира, че така ставало блудкаво Rolling Eyes Той по принцип си яде доста солено де. Но аз не мога да си представя да ям необезсолено сирене Embarassed Пак не става напълно безсолно, а просто ми е точно. В заведенията понякога ми се струва отровно солено сиренето.

Питър Атия има нова статия: http://eatingacademy.com/personal/actually-eat-part-iii-circa-q1-2014 За трети път е описал какво яде към момента, т.е. в сегашния период, защото постепенно си променя храненето според нуждите и желанието. Сега не се стреми да бъде непрекъснато в кетоза, т.е. поддържа слаба кетоза през повечето време, но не оптимална. Сега чета, по-нататък може пак да коментирам, но ето какво пише той:

Anyone who knows me or who has read this blog for a while will appreciate the fact that I loathe talking about what I eat. Why? Because, it unfortunately gets interpreted by many as what they should eat. It’s like asking me what exercises I do, and inferring you should do the same. It doesn’t make sense.  I have specific genetic factors, epigenetic alterations, and goals.  These factors coalesce to shape my behavior – how I exercise, what I eat, what I supplement.

С други думи, не иска да си пише менюто, защото хората автоматично решават, че това са правилните храни за всеки и започват да се хранят по същия начин, а не при всеки ефектът е същият, като при Питър. Зависи и от генетичните особености, и от развитието на живота му до момента (епигенетичните промени), и от целите му.

Последна редакция: ср, 19 мар 2014, 14:04 от Cioccolata

# 77
  • Пловдив
Грийн, не мисля, че безсънието ми е от глад. Вчера не бях си наумила да не ям, просто не почувствах глад през целия ден. Предния път, когато за дълго бях стриктна и се стигна до безсъние, си хапвах повече от стабилно (не мисля, че съм падала под 1800 калории, грубо сметнато). Също съм правила известно време тренировките си вечер, при това понякога в 20:00 часа, и никога не съм имала проблем после да си спя. Като цяло мисля, че движението ми е достатъчно и не е малко. По-скоро ми се струва, че обяснението на Кам е по-правдоподобно... newsm78Но предния път стигнах до това безсъние след няколкомесечна стриктност (на 97%, да речем, хапвах и по някой плод, но рядко и не повече от 1). Не би ли трябвало това да е достатъчен период да се адаптирам?Въпросът е, че в началото и аз се радвах колко бързо се наспивам, колко съм бодра през целия ден, но в един момент нещо се обърка и започнах да се чувствам все по-изморена...Може и причината да не ми се изясни де, но си се чудя...
Сиренето държа и аз само във вода, защото напоследък го намирам много солено.
Шоки, благодаря, че сподели за тази поредица на П. Атия!Той ми е любим, а съм пропуснала...

# 78
  • София
И на мет Питърчо ми е любим  Heart Eyes
Благодаря Шоки  Hug

Сиренето и аз държа във вода само, като го нарязвам на правоъгълни парчета и когато искам - вадя колкота ми трябват. На мен също ми остава по-солено, дори така, понякога сменям за втори път водата, за да постигна по-безсолен вариант.
Откакто съм на режима без да искам доста намалих солта  Rolling Eyes

# 79
Юле, според мен може да е нещо с кортизола или друго. Аз и за себе си не знам вече какво да мисля Rolling Eyes Нали понякога, изневиделица, ми се случва да не мигна цялата нощ ooooh! А още по-лошото е, когато са 2 поредни нощи. А много пъти съм имала и доста движение през деня, и работа, така че не е от липса на умора Rolling Eyes При мен го отдавам на депресивни мисли Embarassed Не точно в конкретния ден, а по принцип.

# 80
Цитат
Да не говорим колко лошо възпитание е да си позволиш да коментираш вида на някой.
Това е проблем на невъзпитания.    Laughing   И на родителите му, които не са си свършили работата в детството му.
Винаги съм се харесвала:и когато съм била като "изсушена скумрия" , 166/48 кг, и когато съм била 90 кг, и сега, когато не знам колко точно съм.Начина, по който се възприемам, не зависи от околните, а от това, как се чувствам АЗ.Човек не е само кг, той е и "лице", и излъчване, и душа, и чар, и интелект, и обаяние, и аура.....
Някой назад писа, че когато човек сам не се харесва, обикновено и околните не го харесват.Има огромна истина в това.По някакъв начин самочувствието или липсата на такова, влияе на околните и те ни възприемат така, както ние сами се възприемаме.

Относно съня:на мен от няколко години ми влияе пълнолунието.Започна ли трудно да заспивам, или да се наспивам бързо, поглеждам Луната и Воала-пълнолуние.   Simple Smile

# 81
  • Пловдив
Шоки, да, и това може да е...Ами при мен беше станало ежедневие (по-скоро еженощие) буденето по 2-3 пъти през нощта. Даже не му обръщах и толкова внимание, докато не ме налегна тази умора, а после и безпричинна депресия, и то сериозна...Не помня преди някога чак така да съм била...  newsm78 Винаги съм имала здрав и хубав сън. И пълнолунието не ми е влияело, даже и кафето в 20:00 часа вечерта...

# 82
  • София
Кракунке, да ти кажа - ще си замълча душо  Wink

# 83

виж във групата във фейса какво е писала микеланджела
когато беше само на сланина и тя казваше, че е спала по 2 часа
не са безобидни последствията  Peace

# 84
Безсънието би могло и да е причинено от стрес и лека депресия. Дано да не е така при вас.  Hug

# 85
  • SA
Шоки, благодаря! Питьр Атия рядко публикува нови статии в блога си, но всяка една от тях си заслужава четенето. Любимец ми е на мен.  Simple Smile
Юле, дори и да си адаптирана, тялото ти може пак да се е нуждаело от малко повече вьглехидрати, отколкото си консумирала тогава. Ако пак ти се случи нещо подобно, може да пробваш дали ще има промяна, ако хапваш например по малко шоколад, или банан вечер. Мисля, че и в блога на Марк Сисьн бях чела статия за нивата на серотонин, в която сьвета беше да не се спират изцяло вьглехидратите.
Аз този вьпрос сьм го проучвала защото ми е бил интересен ефекта на алкохола вьрху продьлжителността на сьня, какьвто многократно сьм забелязвала вьрху себе си, това много преди да чуя дори за ВМ-НВХ. Бях забелязала, че винаги, когато вечер сьм например с компания и пия алкохол, на следващата сутрин се сьбуждам необичайно рано, макар и да сьм си легнала кьсно, и сьнят ми е по-кратьк. Така разбрах, че алкохольт в началото стимулирал секрецията на серотонин даже сврьхнормено, може би затова евентуално може да доведе и до сьнливост, но след няколко часа пьк серотониновите нива падали под нормалния критичен праг, което би могло да се отрази вьрху продьлжителността на сьня.
Пьлнолунието и на мен сьщо ми влияе вьрху сьня и при пьлнолуние винаги заспивам трудно, дори и да сьм изморена. Това вече ми е необяснимо защо, но много отдавна ми е направило впечатление.
А за това, че е важно да се харесваш, така е. Аз обаче си падам малко перфекционист и не би ми било вьзможно да харесвам вьншния си вид на 100 кг. Иначе е ясно, че ще сьм си сьщия човек като душевни качества. Но не ми е достатьчно това просто.

Последна редакция: ср, 19 мар 2014, 15:17 от kameloth

# 86
Шоки, благодаря за темата  Hug
Кога изписахте 6 страници пък  ooooh!

Юле за съня на мен ми влия емоционалното ми състояние към момента, и винаги пълнолунието, а сега беше много силно и будещо. (последните 3 дни) Храненето оказва влияние при мен в рамките на 1 макс 2 часа, тоест след дълго стриктно ограничаване на въглехидратите започва сама да ставам в 6 без часовник, а след силна физическа умора спа като пън, даже нямам сили да ям преди това.
Но стрес, притеснение, което даже не осъзнавам понякога и всякакви подобни, да, не знам има ли общо със зодиите, аз съм рак, от дете трудно спя на пълнолуние.
И разбира се ако ми мърдат нивата на хормона на щитовидната и трябва да ми го предозират, тогава имам най-големи отклонения.
Само споделям друга гледна точка, която важи за мен  Peace

Последна редакция: ср, 19 мар 2014, 15:10 от joya

# 87
Благодаря и аз за новата тема,чета ви винаги с интерес  bouquet

# 88
  • Пловдив
Момичета, благодаря ви, много сте мили, че ми обръщате толкова внимание! Hug
Кам, и аз заключих, че наистина имам нужда от повече В вечер. Като ги увеличих, и се върна добрият ми сън. А иначе аз съм пън и емоционалното ми състояние в последните години не ми влияе на съня...Вчера и днес не изпитвам глад, та явно ще карам само на яйца и масло, да видим как ще е...Мисля да използвам случая пак да махна вечерните В, за да видя има ли връзка....Понеже засега само тях съм нарочила като възможна причина на база наблюденията ми....

# 89
  • UK
Аз спя по 4-5ч, зашото с толкова разполагам  Joy В петък не работя и тогава се "излежавам" до 7ч, като ми се събират 7-8ч сън, но след цяла седмица недоспиване не ми е достатъчно  Laughing Аз тренирам или тичам вечер така че съвсем се изтощавам и да ви кажа не заспивам, ами направо припадам.
 Ако пия вино, първите 2 часа съм като труп, но после се въртя и се будя през 2-3ч, така че по принцип алкохол не консумирам, дори и на празници.
 Сиренето (аз си купувам в тенекия, българско) държа във вода и даже понякога и аз я сменям, аз ям много безсолно. просто такъв ми е вкусът, винаги така съм била, не е от режима

Общи условия

Активация на акаунт