Отговори
# 105
Скрит текст:
The first 10 series most recently in the media..

Страхотно, той ВВ е към края си така че ще го надскочим  Laughing

# 106
Здравейте!  Hug Желая приятна събота на всички!

Момичета, да попитам защото аз явно съм пропуснала нещо. Излиза, че Петро и Сеит се познават от деца. Как е станало това?
От разговора между Петро и Сеит става ясно, че Сеит съзнава какво съществено значение има униформата за Петро. Петро пък, след всички лицемерни думи, промърморва под носа си, че никога няма да забрави случилото се. И което е по- интересно, казва, че Курт също го знае. Затова този разговор за мен е напълно излишен. Не разбирам защо изобщо се състоя. Така излиза, че Курт или е тъп или също лицемерен спрямо Петро. Наистина така ми прозвуча. От една страна той знае, че униформата за Петро е толкова важна, колкото и за него, обаче твърди, че е постъпил по правилния начи.Така трабвало. Ами аз не съм съгласна с него. Взе най -неправилното решение. Или прави рапорт, или подминава случката и дава шанс на приятеля си да компенсира до колкото му е възможно грешката. То е ясно, че каквито и героични подвизи да извърши на фронта, няма да са достатъчни, за да успокои съвестта си. Най- правилното решение беше рапорт.

Последна редакция: сб, 22 мар 2014, 14:03 от sinq laguna

# 107

За бащата на Сеит изобщо не се учудвам , че си иска туркиня, тяхното мислене е било винаги такова и ще си остане, с малки изключения понякога. Ходи прави струвай, но в къщата ми искам от нашто и внуците ми да тече кръв на нашто , познато познато до болка

Да, да това е ясно,  Peace обаче ми е изключително сбъркано и нелогично да си готов да дадеш живота си за някой, който иначе не искаш да бъде част от живота ти. Не им разбирам по никакъв начин мисленето. Излиза, че да бъдеш царски офицер, е въпрос на престиж в обществото, а не любов към народа, дълг и т.н., което пък ми е абсолютно идиотско, защото тук става въпрос за игра между живота и смъртта.

# 108
Лагуни,  Heart Eyes Сеит и Петро се познават от военния лицей, постъпват там 12 годишни, съвсем деца . В училището, както и навсякъде, Курт Сеит блесва със своите качества и умения - и в учението, и в спорта - винаги е първи, винаги е победител .От този момент явно, у Петро се пробуждат завистта и омразата към Сеит, може би все още неосъзнати, но със сигурност намерили завинаги място в сърцето на Петро. През годините, когато са още в училище, ваканциите прекарват в Алуща, в имението на Еминови. Тогава Петро има възможност и става свидетел и на близките отношения, които има в семейството, вижда, колко е горд Мирза Еминов със сина си, вижда любовта на майка му и обожанието, което братята засвидетелстват на Сеит. Особено Осман - така, както Мирза е кумирът за Курт, така той е кумир за най- малкият си брат, който изгаря от нетърпение и желание да порасне, за да стане като батко си, да му подражава във всичко. Затова и момчето така тежко преживя поредното сбогуване с брат си .Цялата тази картина, кара Петро да намрази още повече Курт, защото, според мен, определено е така - съревнованието и завистта вече са се изродили в истинска, дълбока омраза. И решението на Курт да го покрие след инцидента, още повече подклажда огъня. Независимо, че Петро се молеше на Сеит за това, аз също мисля, че правилното решение, бе Трибунала. Но, явно Курт реши да даде шанс на Петро и да спаси честта му и пренебрегна дълга си - грешка, която очевидно ще му струва скъпо. Peace

# 109
Благодаря, Госпожата! Heart Eyes  Hug Heart Eyes

Да , точно така. Трибуната беше правилното решение. Курт допусна за мен двойна грешка. Както казваш пренебрегна дълга си от една страна, но и не помисли за това какъв удар ще е за Петро да свали принудително униформата. Петро прояви страх и предпочете да постъпи така, както Сеит му нареди, да, но и Сеит има доста голяма вина. Просто за мен се обесмисля пренебрегването на дълга си. Да беше го оставил на фронта.

# 110
gospojata, благодаря Hug

То си имало предистория, която не знаем.

На мен ми се струва, че Сеит не се доверява на Петро.
Отношението му е хладно, премерено, внимателно, въпреки че думите му говорят обратното.
И аз смятам, че Сеит превиши правата си, като взе решение за съдбата на Петро.
Това не беше негова работа.

# 111
Не знам, просто самият факт, че Курт настоява да се изяснят с Петро ако имало недоизказани неща помежду им, ми говори , че и той е наясно, че честта на Петро не е спасена. Военни като тях, според мен са наясно, че принудителното сваляне на унформата не може да бъде спасяване на честта, а точно обратното- унижение. И точно това ни показват, защото виждаме, че посътпката на Петро в очите на друтиге е необяснима, и ясно се чете по лицата им укора и пренебрежителното отношение, освен неудобните въпроси , на които е подложен. Не оправдавам Петро. Просто такива мисли се пораждат у мен от пердсатвената ни ситуация.

# 112
Лагуни, Филипова, Heart Eyes Hug Heart Eyes ! Аз също мисля, че Сеит има едно на ум относно Петро ! Независимо, че винаги застава зад него / визирам разговорът с Мирза, в който той обвини Петро в малодушие, после, когато си дадоха дума на езерото, Курт винаги се старае да е зад Петро и сигурно това покровителствено отношение, го дразни още повече /, след този случай, никога не му се довери напълно.Не случайно, уж на шега, каза, че душата му е черна и празна като  Карагьол. Peace
Явно решението на сценарстките, е с оглед по- голяма интрига . Peace

Приятен следобед, момичета  ! Hug

# 113
  • София
Здравейте!
За трети фрагман: Според мен Сеит заварва празната къща и му се свива сърцето, нали преди това дават, че семейството е в църквата и има престрелка.
Колкото до Петро - Госпожата е изказала и моето мнение. Според мен сватба между Ш и П няма да има, може би годеж, но заради войната няма да има сватба.

# 114
Скрит текст:

добре е да се знае кои са източниците на рейтинга? newsm78 newsm78 newsm78

съвсем друго пише тук  http://www.reytingler.biz/reyting_sonuclari.html

# 115
Това не е рейтинг , а десетте най споменавани в пресата.

# 116
Скрит текст:

добре е да се знае кои са източниците на рейтинга? newsm78 newsm78 newsm78

съвсем друго пише тук  http://www.reytingler.biz/reyting_sonuclari.html

Добре е да се чете за какво е класацията, преди да се правят забележки и изказва недоумение. Laughing

Вие от какво се притеснихте точно ? Laughing

Защото аз имам и един друг рейтинг, различен от представения от вас, но също така много показателен. Щом сте запозната с темата, няма да обяснявам коя и АВ групата. Peace

# 117
Здравейте, момичета, прибирам се и право при вас, че и да вляза в спора. Simple Smile

Според мен, Сеит постъпи много благородно след инцидента на фронта. Петро изпадна в паника, загуби самообладание и действа неадекватно. Наруши устава, не се подчини на заповедта на висшестоящ. Наруши и законите на честта, поведението му беше в разрез с всичко, на което е бил учен като благородник, мъж и офицер. Резултатът - отнет човешки живот.

Първият порив на Сеит беше да напише рапорт. Това щеше да е краят на кариерата на военен за Петро, но край срамен, позорен. Щеше да загуби честта си и доброто име.
Тъй като са съученици и приятели, Сеит отстъпи пред молбите на Петро, спаси честта му, но не позволи инцидентът да остане без последствия. Петро свали мундира, но никой не разбра, че това е принудително, в очите на всички неговата чест и реноме не са пострадали.

Сеит беше разкъсван между дълга и приятелството. Ако беше действал по устав, с Петро и семейството му щеше да е свършено, щяха да бъдат обезчестени в очите на обществото.
Ако Сеит беше покрил Петро, това значи, че става съучастник в неговия позор, че се примирява със смъртта на войника, че рискува грешките на фронта да се повторят.

Затова мисля, че Сеит балансира много добре и взе трудно решение. Ще споделя личното си мнение. Ако беше докладвал Петро, щях да го помисля за твърде суров. Ако беше го покрил, щях да го обвиня в безпринципност.
Този Сеит, който видях - хем суров, хем готов да подаде ръка, ми харесва най-много.

# 118
Здравейте, момичета, прибирам се и право при вас, че и да вляза в спора. Simple Smile

Според мен, Сеит постъпи много благородно след инцидента на фронта. Петро изпадна в паника, загуби самообладание и действа неадекватно. Наруши устава, не се подчини на заповедта на висшестоящ. Наруши и законите на честта, поведението му беше в разрез с всичко, на което е бил учен като благородник, мъж и офицер. Резултатът - отнет човешки живот.

Първият порив на Сеит беше да напише рапорт. Това щеше да е краят на кариерата на военен за Петро, но край срамен, позорен. Щеше да загуби честта си и доброто име.
Тъй като са съученици и приятели, Сеит отстъпи пред молбите на Петро, спаси честта му, но не позволи инцидентът да остане без последствия. Петро свали мундира, но никой не разбра, че това е принудително, в очите на всички неговата чест и реноме не са пострадали.

Сеит беше разкъсван между дълга и приятелството. Ако беше действал по устав, с Петро и семейството му щеше да е свършено, щяха да бъдат обезчестени в очите на обществото.
Ако Сеит беше покрил Петро, това значи, че става съучастник в неговия позор, че се примирява със смъртта на войника, че рискува грешките на фронта да се повторят.

Затова мисля, че Сеит балансира много добре и взе трудно решение. Ще споделя личното си мнение. Ако беше докладвал Петро, щях да го помисля за твърде суров. Ако беше го покрил, щях да го обвиня в безпринципност.
Този Сеит, който видях - хем суров, хем готов да подаде ръка, ми харесва най-много.

Вале  newsm10 smile3521 smile3521 и аз мисля точно като теб!
Госпожата  Heart Eyes ами някои много ги вълнува рейтинга, какво да се прави ... не разбирам, каква е тази борба за надмощие, кой сериал е най, най ... нека всеки гледа този, който смята за по-хубав и стойностен, какъв е проблемът  newsm78 И на 1 място да е КПА пак няма да го гледам, просто защото  не ме влече. А нашия ще го гледам дори и да е на последно  ! Толкова е просто ...

# 119
Аз пък ги гледам и двата , коренно различни са и са си хубави всеки по своему
и не виждам за какво  е надцакването, мен ме вълнува рейтинга толкова че да не спират проекта който съм загледала , останалото бош лаф.
И наистина сериали които са водещи не ги гледам като ВВ, Долината на вълците, Карагюл и др.

Общи условия

Активация на акаунт