А коя книга четат в момента децата ви? - 4

• 52 565
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Laluni, svetlaem, благодаря, че споделихте за книгите!
svetlaem обемни ли са?

# 361
# 362
  • Варна
Благодаря ти! Hug
Отворих 3 сайта да проверя по колко страници са книгите и не го видях, включително и този  Crazy . Спала съм явно  Mr. Green.

Да питам и друго - много ли е страшна книгата? Може ли да се сравни по някакъв начин със "Страната на сънищата"?

# 363
  • у дома
Благодаря ти! Hug
Отворих 3 сайта да проверя по колко страници са книгите и не го видях, включително и този  Crazy . Спала съм явно  Mr. Green.

Да питам и друго - много ли е страшна книгата? Може ли да се сравни по някакъв начин със "Страната на сънищата"?

Не знам,моето не е чело Страната на сънищата-все забравям да я поръчам...

# 364
Започна:

# 365
Ахам, понеже в резюмето друго пише, което определено не звучеше, като за деца с интерес към математиката.
Ще я помисля дали да не я взема все пак за след година-две-три. Simple Smile

Книгата има за цел да направи математиката интересна за читателя. Да покаже дяволските красоти на математиката.
С голямото ми дете я четохме за първи път, когато беше във втори клас и беше във възторг. Наложи се да пропуснем само две или три глави по моя преценка - беше им раничко. Иначе степенуване, коренуване, фкториел, редици и т.н. са разбираемо поднесени и много забавни.

Учудих се веднъж, когато тя беше болна я заварих да прекарва 30-40 мин сама с книгата - на въпроса какво прави - тя ми показа пирамидална таблица с числа, обвързани с хиляди зависимости. Та тя ги изследваше сама по своему без да чете описанията...  Sunglasses Забавляваше си се по неин начин. Но тя винаги е имала отношение към числата...

Според мен книгата би накарала предубеден човек с негативно отношение към математиката да я хареса, а всеки който разбира и обича тази наука - да се запали още повече.

# 366
# 367
Чете, макар че сме я чели заедно като беше малка:

След това и:

Solar Wind, пиши как се е възприела "Училище за вълшебства". Аз М. Енде още не съм предлагала, но милсех първо да започне, може би с "пунша на желанията". Иначе съм взела и тази, и "Момо", и "Джим Копчето" и "Приказка без край" имаме стара..

Последна редакция: пн, 06 окт 2014, 08:45 от Сиси ♥♥

# 368
  • София
RoniBonboni  - много ти благодаря и на теб Simple Smile

Сиси ♥♥  - тази книжка му я четох на моят май беше лятото преди първи клас или в първи клас най-много, но още не четеше самостоятелно. Страхотно я хареса. А стихчето за кошмарояд, го повтаряше дълго преди сън или ако се събуди от лош такъв. Wink

# 369
  • Sofia
Аз също четох първата книга "Маншон..." на щерката, на 6 години и много я хареса. Вече е на 7, а втората книга ни предстои. Оставихме пауза между двете.  Simple Smile

# 370
  • Варна
...
Solar Wind, пиши как се е възприела "Училище за вълшебства". Аз М. Енде още не съм предлагала, но милсех първо да започне, може би с "пунша на желанията". Иначе съм взела и тази, и "Момо", и "Джим Копчето" и "Приказка без край" имаме стара..
"Интересна и забавна." - това е мнението на детето Simple Smile .

# 371
Morena, Angel_Dust, ние също на 6 я четохме, сега реши да си я прочете сама, каза, че не си я спомня детайлно, а само героите и колко много й е харесвала. Сега очевидно също се забавлява, защото вече е прочела 140 стр. от късно снощи.. Втората книга не съм й я чела, ще си я прочете сега, радвам се, че се сети за тях..

Да споделя, че книжката на Нийл Геймън не я впечатли осбено.

Solar Wind, мерси, ще я имам предвид за по-скорошен етап! Hug

Последна редакция: пн, 06 окт 2014, 10:19 от Сиси ♥♥

# 372
  • ride my bike...
Айде да споделя и аз.
Дъщеря ми чете училището на 11г. Много и хареса.
Джим Копчето също.

# 373
  • София
Сиси - аз за Училище за вълшебства писах, не за Маншон... Simple Smile

# 374
Angel_Dust, тъкмо се чудех, защо не си спомням за стихчето кошмарояд. Simple Smile Мерси.

Laluni, благодаря и на теб, точно защото мислех, че е за около 10-11 г. възраст, а дъщеря ми е на 8 още дори, но пък детето на Solar Wind ми е чуден ориентир, макар че е малко по-напред в четенето от нас. Hug

Ех, само повече време да имат за четене, че с порастването и другите ангажименти в училище и допълнителените занимания, за съжаление, намалява.. Sad

Общи условия

Активация на акаунт