А коя книга четат в момента децата ви? - 4

• 52 565
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
От вчера започна последната книжка от поредицата за Дръндьо. Дори днес я взе, за да я чете на зеленото училище.

# 376
  • В офиса
Училище за вълшебства е страхотна. Аз я четох на сина ми (7г.) преди няколко месеца. Но подкрепям, че подходящата възраст да се наслади детето на книгата е около 10-11 години. Всъщност зависи колко чете детето. За 8-годишно за самостоятелно четене ми се струва трудничка. За слушане когато друг чете - да.

Светле, заслужават си. Аз да ти ги изпратя двете части, а и Фор по Ели (като се видим с нея  Embarassed) ?Всъщност Фор така и не го прочетох, а тази само я скролнах за една вечер. Но дъщеря ми ги гълта като зомбирана. Написани са грамотно, не отричам, фабула, герои, всичко си имат. Обаче историите за постапокалиптична Америка на мен леко ми се поизтъркаха. От тийн книгите лично за мен съм си приготвила Момчешки живот и нямам търпение да стигна до нея.

С малкия сме на Персей Джаксън 2. Започна да ме увлича и мен и вечер тайно си чета след като той заспи  Laughing (че сериозната ми книга на нощното шкафче не ми върви)

# 377
Отново дойде време да отворя любимия ми "Бирлибан" - малкият е почти на 5 - идеалната възраст за тази книжка, всеки път като я чета на някое дете, се забавлявам от сърце. Имам старата книжка, издание 1965 година, с чудни картинки, твърди корици и дебела хартия, новата е безобрзна откъм оформление. Намислила съм я да я сканирам като имам време, за да могат повече хора да й се насладят.

# 378
Румен (почти на 8г.) захвана тази:

П.П. Янечек, може да е смешно, но за първи път чувам за "Бирлибан". За какво се разказва?

# 379
  • у дома
Ние имаме това издание - с много хубави илюстрации и се чете бързо
Малкият палавник Бирлибан прави само бели и се отнася зле с играчките си. Една нощ заедно със зайчето си Янечек започва да търси откъснатото му ушенце. Не го откриват нито вкъщи, нито в градината и двамата поемат към Кукленград. Пътят дотам обаче се оказва пълен с изненади и опасни приключения.

# 380
Надникнах в темата, за да си сверя "часовника".

Голямата ми дъщеря /14г./ в момента чете "Рубинено червено" на от фентъзи-трилогията на Керстин Гир.

С малката сме на Франклин, но си харесах и други книжки от тук, които да й предложа.

За 8-9-10-годишни деца - моята едно време много хареса поредицата за Спрайдъруийк. /Хрониките на Спайдъруийк/.

# 381
# 382
  • София
Сиси ♥♥  - за Джордж и големият взрив - стигнал я е до средата или малко след, няма много време да я чете, но казва, че му е страшно интересна и иска и другите 2. Явно е достатъчно достъпно и приятно написана, предполагам спокойно може да я пробвате смело ако има такъв интерес...

# 383
# 384
Solar Wind, от библиотека предполагам? За съжаление книгите на Корнелия Функе не ги преиздават..

Дъщеря ми чете в момента:

# 385
  • у дома

Много любима на големия  Hug От авторката имаме само и тази

Сиси,тази последната я има качена тук http://chitanka.info/text/21265/12

# 386
Да, Светле, отдавна съм я свалила, но изчаквам сякаш още малко дъщеря ми да порасне. Ти каква възраст би посочила за най-подходяща? Макар че съм решила и аз да я прочета..

# 387
  • у дома
Да, Светле, отдавна съм я свалила, но изчаквам сякаш още малко дъщеря ми да порасне. Ти каква възраст би посочила за най-подходяща? Макар че съм решила и аз да я прочета..

Аз си признавам,че не съм ги чела,но ги имаме де  Embarassed ,някой светъл ден ще ги прочета,защото голямото ми момче много ги харесва...Чел ги е миналата или по-миналата година,не мога да се сетя точно-знам че са изчерпани,аз си ги намерих антикварни,много запазени,даже май бяха по 3-4 лв

# 388
  • Варна
Сиси ♥♥ , от библиотеката е да. Хареса се на младежа Simple Smile .

# 389
Solar Wind, мерси!

Започна на четеца:

Общи условия

Активация на акаунт