А коя книга четат в момента децата ви? - 4

• 51 890
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Angel_Dust, това имах предвид и аз за обема, а не че ме плаши като такъв, затова изпозлвах и "излишно". А относно другите ти разсъждения и сравнения, все пак "Хари Потър", макар и от първите подобни за съвременните деца, е по-старичка поредица..
Solar Wind, мерси за мнението за Ева Ебътсън, подарявала съм само първата й.
Светле, много сладко! Hug За съжаление, дъщеря ми също чете предимно вечер. Но след като ме убедихте за Хари Потър, ще й дам малко почивка от лампата като й преотстъпя четеца за по-дълго време, на мен и без това са ми се събрали доста хартиени книги за четене.

# 631
  • Sofia
Аз съм писла и в другата тема... имах много гореща препоръка от приятелка за Ева Ибътсън. И понеже ѝ се доверявам (на приятелката де) веднага поръчах и щерката вече получи двете книги. За сега обаче изчакват.

# 632
  • Варна
Нямах възможност да пиша известно време в темата, което не значи, че детето е спряло да чете.
Вчера започна и днес сутринта приключи тази:

Сподели ми, че си поплакала на края.

И новият избор:

# 633
  • София
Сиси ♥♥  - може да е първата насочена към деца, но далеч не е първата в жанра си, аз общо взето от  9-10 годишна застъпих фентъзи жанра, та сравнявам и с тогавашни книги и поредици, не само с това, което чета в момента.

Всъщност няма значение - важното е децата да  четат с радост, пък акона тях в момента това им харесва - чудесно Simple Smile Аз лично гледам да не влиая на детето според собствения си вкус.

Последна редакция: чт, 29 яну 2015, 14:20 от Angel_Dust

# 634
  • София
Home raider, много неприятно наистина, ама то това не личи ли много...  Thinking
Ами честно казано книгата е в доста окаяно състояние - лепена е, но не мислех че толкова много страници липсват. Но сега ще се опитам да ги намеря липсващите страници от библиотеката, от която съм я взела или ако има друг екземпляр. Ако ли пък не ще я търся а я купя.

Знам за аудио записа, но друго си е на книга...Simple Smile

# 635
  • у дома
Home raider, много неприятно наистина, ама то това не личи ли много...  Thinking
Ами честно казано книгата е в доста окаяно състояние - лепена е, но не мислех че толкова много страници липсват. Но сега ще се опитам да ги намеря липсващите страници от библиотеката, от която съм я взела или ако има друг екземпляр. Ако ли пък не ще я търся а я купя.

Знам за аудио записа, но друго си е на книга...Simple Smile

Ние също я взимахме от библиотека с липсващи страници,но не чак толкова много-ами около 20-30 стр бяха,но в библиотеката беше единствен екземпляр и понеже на детето му беше много интересна я издирих и си я купих антикварна.
Тук http://knizhen-pazar.net/index.php?searchin=title&search=%D0 … D0%BD%D0%BA%D0%BE я има.

# 636
Много индивидуално си е това за книгите. Аз не съм дете, но това лято с голямо удоволствие си изчетох всички книги за Хари Потър и даже много ми допаднаха. Особено последните 2-3 ги четох по нощите, а такова нещо не ми се беше случвало от много години.
Аз мога да похваля само малкия, че започна да се опитва сам да си чете книжки всеки ден. Засега се мъчи с Франклин. Доста е упорит и с голямо желание да чете сам. Взема си сам книжка, срича си, в училище ги носи. Още му е малко трудно, но напредва.
Големият, навремето, много бързо, сякаш от само себе си, се научи да чете гладко. Той изобщо не е сричал. От самото начало беше способен да прочете спокойно една страница, с разбиране. И на фона на всичко това, така и не се запали по четенето  Sad Не е било сам да си вземе книжка, без подканяне. Не ще и не ще да чете. Не знам какво да го правя вече.  Thinking

# 637
  • Ямбол
След "Маншон, Полуобувка и Мъхеста брада", която се хареса много,
вчера дъщеря ми започна тази:

Очертава се като любим автор.

# 638
  • София
Лиляна, колко е голяма дъщеря ти?

# 639
Дъщеря ми (9 г.) е с:

Първа среща с М. Енде, надявам се да й хареса!

Angel_Dust
, да, с детска насоченост конкретно имах предвид, че е първа.. Wink
Тайга, на колко години е детето ти?
Кои книги на Майкъл Морпурго бихте препоръчали като първи?

# 640
  • Стара Загора
Си си,  Какспар котешкия принц дъщеря ми прочете във 2-ри клас и й хареса. Супер и пеперуденият лъв съм ги купила,  но не ги е чела още.

# 641
  • Варна
...
Кои книги на Майкъл Морпурго бихте препоръчали като първи?
Според синът ми е добре да започне със "Слон в градината" или "Каспар - котешкият принц" . Той самия първо прочете Каспар . Книгите нямат връзка помежду си, така че която и да започне да чете няма да сбърка. На него самия му беше трудно да определи книга за начало Simple Smile . Срявняваше ги по различни критерии, всички са интересни Wink, според това, което чух  . "Боен кон" оставете за последно.

# 642
tanya_p, Solar Wind, благодаря ви, ще ги поръчам при следваща поръчка. Peace

# 643
  • Ямбол
Лиляна, колко е голяма дъщеря ти?
Трети клас - на девет и половина години.

# 644
  • Sofia
Започнах да чета на щерката (7г.)

Тя си чете и е към края на "Хартиеният принц".

Общи условия

Активация на акаунт