А коя книга четат в момента децата ви? - 4

• 51 896
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
  • Стара Загора
 Дъшеря ми започна снощи „Хари Потър и Орденът на феникса“.

# 616
На колко години е? Моята отдавна иска да ги прочете, сложила съм й ги и на четеца, но все я отказвам с аргументите, че има време и е добре преди това да прочете някои други "по-бебешки" класики преди това, защото после вече няма да са й интересни..

# 617
  • Sofia
Home raider, точно това издание (не знам изобщо има ли друго  Thinking) е нашата книга - 275 стр. и после още два листа съдържание.
Радвам се, че ви харесва!  Simple Smile

# 618
  • София
На колко години е? Моята отдавна иска да ги прочете, сложила съм й ги и на четеца, но все я отказвам с аргументите, че има време и е добре преди това да прочете някои други "по-бебешки" класики преди това, защото после вече няма да са й интересни..

Защо я отказваш? Точно за възрастта са, още малко и ще ги е надраснала.
Аз му ги четох  в първи клас май беше, за мен е  направо детинска книгата... има голям минус и той е, че действието е ужасно разтегнато, напълно ненужно е книгите да са толкова обемни , за това, което се случва в тях, но яко й е интересно и има желание - остави я да ги чете.

# 619
  • Стара Загора
на 10 г и 4 месеца е. Започна да  ги чете в 3 клас мисля, сега е 4-ти.

# 620
  • София
Home raider, точно това издание (не знам изобщо има ли друго  Thinking) е нашата книга - 275 стр. и после още два листа съдържание.
Радвам се, че ви харесва!  Simple Smile

Леле, аз мислех, че ни липсват само 2-3 страници, а то половината книга - до 178 стр. е.  Sad

# 621
Angel_Dust, tanya_p, мерси за мненията, ще й ги предложа тогава за следващо четене, точно в 3 клас е на 9 г.
Angel_Dust, те и книгите й за възрастни са излишно обемни според мен, напр. "Вкантен пост", "Зовът на кукувицата"..

Home raider, много неприятно. Аз така и не я намерих тази книжка и не сме я чели още, но знам, че е прекрасна, надявам се да се появи сканирана, в лектронен вид..

# 622
  • София
Аз нямам проблем с обема, зависи с какво е запълнен, а 2/3 от Хари Потър за мен е плява. Пърси Джаксън например са много по-интензивни книги, както и Къщата на тайните. Изобщо Хари Потър така и не разбрах защо е толкова нашумяла, за мен е едно от най-скучните четива, които са ми минавали през ръцете. Можеше да е по-добра, ако нямаше толкова лукуми в нея, но децата явно им допада.

# 623
  • Sofia
Home raider, много неприятно наистина, ама то това не личи ли много...  Thinking

Сиси, дано се хване някой с книгата, ама много дебела...  ooooh!
Аз сега снимах (скенер нямам и не знам дали е по-лесно) една малка, в смисъл тънка книжка, формат А5 и, докато оправя снимките.... 1 път ги обръщам, после режа, после размера им и то...  Whistling

Можеше да е по-добра, ако нямаше толкова лукуми в нея, но децата явно им допада.
Така де, те са си деца - с тяхното възприемане на нещата.  Simple Smile

# 624
Смятам, че е въпрос на индивидуален вкус и субективно разбиране, на предпочитания лични и нагласа това, с харесаните и нехаресани книги. Моите деца много харесаха книгите за Хари Потър, а аз не смятам, че има нещо излишно в тях. Твърдя го, т.к. сама съм минала първите четири от тях и имам личен поглед. Малкият е във ІІ клас и много ги харесва. Стигнахме до петата, но сега нямаме време за нея, а и тя е най- обемната. И обемът има значение за малките деца, особено в учебна година. Затова я оставихме за лятната ваканция.

Последна редакция: чт, 29 яну 2015, 11:35 от Judy

# 625
  • София
Ооо - абсолютно всичко при книгите (и не само) е много индивидуално, за това не бих си позволила да кажа - не я четете. За това и подчертавам, че въпреки личните ми впечатления книгата се харесва от деца.
Единствено го споделям, имайки предвид да не се отлага прекалено, защото все пак е доста детинска и при едно по-дълго отлагане, може да се окаже, че детето е надраснало възръста, в която да му е приятна.
 Peace
Както и да е, отклоних се от темата - съжалявам Simple Smile  bouquet

# 626
  • Варна
На мен дискусията ми беше полезна  Peace . Не съм чела книгите за Хари Потър и си мислех, че са за 12-13 годишни  Crazy. Пърси Джаксън за каква възраст бихте я определили?
Днес младежа започна .
Другата книга на същата авторка му беше харесала много, мисля че и от тази  ще е доволен.

# 627
  • Sofia
На мен дискусията ми беше полезна. Не съм чела книгите за Хари Потър и си мислех, че са за 12-13 годишни  
+1 Simple Smile

# 628
Приказките на Осмиянко я има като аудио-драматизация тук: https://www.youtube.com/watch?v=Hfv2HKB50fU

Моите деца четат в момента:
-каката - "Лабиринтът: Невъзможно бягство" и следващите 2 тома;
-малкият - 5-те книги за Хариша

# 629
  • у дома
Angel_Dust, tanya_p, мерси за мненията, ще й ги предложа тогава за следващо четене, точно в 3 клас е на 9 г.

Малкият е втори клас и към края на лятото прочете първата и втората от книгите за Хари Потър-така че изобщо не ви е рано...Големият прочете за едно лято всичките,обаче не помня кой клас е бил,но беше в началните класове.
Не знам какво четат,защото ми се е запалила главата от работа,но четат де,не се оплаквам,даже се налага по няколко пъти вечер да гася лампата преди заспиване-все някой става и я светка,за да си дочете нещо много интересно.

Последна редакция: чт, 29 яну 2015, 13:18 от svetlaem

Общи условия

Активация на акаунт