А коя книга четат в момента децата ви? - 4

• 52 242
  • 743
  •   1
Отговори
# 75

Допълвам, че забравих, но ги изчете съвсем набързо, тези две книжки:

Много се радвам, че са превели Таши, една от любимите поредици на моите деца. Аз бях приятно изненадана като видях Баба Яга в книга на английски Simple Smile

# 76
# 77
Кейси, за съжаление обаче само тези са, едва ли ще издадат и останалите от поредицата. Много се дразня на нашите издателства, защото редовно го правят това. Започват някаква поредица и я зарязват след това.

Solar Wind, пиши после харесал ли я е, скоро се чудех дали и на нас не ни е време вече за книгите на Майкъл Морпурго..

# 78
  • Варна
...
Solar Wind, пиши после харесал ли я е, скоро се чудех дали и на нас не ни е време вече за книгите на Майкъл Морпурго..
Сиси ♥♥, още миналата година прочете "Каспар котешкият принц" и много я хареса. Преди това аз му бях чела "Боен кон", също много му хареса. Сега като видя заглавието на тази малко се дръпна, но в момента чете с интерес. Казва, че книгата за Каспар е една идея по-интересна Simple Smile .

# 79
Робинзон Крузо - момче в 4 клас  Party

# 80
  • Ямбол
Моята дъщеря(9г.) най-после приключи с "Призраци под виенското колело" и даже вчера гледа филма по нея.
Взех ѝ от библиотеката две енциклопедии за животните, много ги чете и препрочита, обича енциклопедични факти да узнава. А като роман започна Мери Попинз:

# 81
# 82
А пък моята щерка реши, че и се четат приказки. Това изрови от библиотеката, останало от мое време :

Успоредно с нея препрочита и един сборник с басни.

# 83
"Хенри и Рибси" на Бевърли Клиъри.

# 84
Голямата чете някакви книги на Тери Пратчет. Последно я видях с 'A Hat Full of Sky'. Убедила е брат си, че не си заслужава да четеш преведени книги, а само оригиналите (права е, между другото), и сега детето се пробва с 'Harry Potter and the Sorcerer's Stone', но му върви доста бавно заради това, че не слуша текста, а го чете.

# 85
Синът ми видя от братовчед си и последно чете "Дневникът на един дръндьо". Аз искам да прочете "Малкият принц" - време му е за първи прочит Grinning

# 86
  • Ямбол
.... Аз искам да прочете "Малкият принц" - време му е за първи прочит Grinning
Колко е времето за тази книга?
Понеже е в списъка за трети клас, а аз си мисля, че са малки на 9 години.

# 87
  • София
И аз мисля, че на 9 им е много рано за малкия принц...тя ми е някак, за доста по-късно... аз също съм я чела много рано, нито я харесах, нито я разбрах.

Моят продължава с поредицата за детективите напред

Излязла е и следващата от Сам Силвър - ще я търсим в следващите дни  Laughing

Последна редакция: вт, 20 май 2014, 20:24 от Angel_Dust

# 88
  • ГОре на черешата...
В читанката на Булвест за 3 клас има откъс от книгата и затова е дадена явно за летен прочит.
Лично аз я осмислих като студентка. Синът ми я чете преди 2-3 години, коментирахме някои неща.
На тази възраст децата просто я приемат като приказка, всеки път като чета откъса на учениците ми нещо ме стяга за гърлото, а те подхождат по детски към него...

# 89
.... Аз искам да прочете "Малкият принц" - време му е за първи прочит Grinning
Колко е времето за тази книга?
Понеже е в списъка за трети клас, а аз си мисля, че са малки на 9 години.
После я има и в списъка за 6-ти, ако не се лъжа. Друг е въпроса, че и тогава все още е рано, според мен.

Общи условия

Активация на акаунт