Интериорен стил по аматьорски - 22

• 70 153
  • 771
  •   1
Отговори
# 420
съпружка кухнята я прави дърводелец, който работи с още един човек. И двамата преди са работили в мебелна фирма години наред. Предимството беше цената, срока за изработка и монтаж. Дадоха някои добри идеи кое как да се направи. Недостатък - за много неща трябваше аз да подсещам и да мисля. Например: какъв механизъм да имам в бутиларника, да си купя дръжки не от най-евтините, за съединителни лайсни и ка тове. Накратко нправиха ми кухнята в панелен апартамент естествено с криви стени, но напаснаха нещата и не личеше по шкафовете.. След 4г. решихме да подобрим топлоизолацията и направихме стените с гипсокартон и вата. Сринах цялата кухня. Тогава реших гърба на кухнята да не е плочки, а термоплот/тънък за гръб/-не ми сложиха кант на гърба и после на вече монтирана кухня подпъхваха с макетен нож, още ми вади очите. Забравили да питат и решили, че няма смисъл. Смених дръжките-евтините се ожулиха. Преди и след ремонта шкафовете са едни и същи само ги демонтираха и после сложиха пак с новия гръб и нов термоплот, защото съборих едни стенички и плота стана по-дълъг.

# 421
Пина, страхотен е турският дом, много "мой" Heart Eyes
И блогът е прекрасен, с невероятни снимки. Лоис (която изчезна напоследък Rolling Eyes) ще го оцени високо.

Мнение след първото жилище Laughing:
Цитат
мизерия. бг панелните гарсониерки поне имат баня и кенеф отделно. а определянето на умрелите цветя в саксии и гледката към други мизерни сгради като "голяма тераса с прекрасна гледка към столицата на Великобритания" направо ме разби. и варосанките стени...

И след второто (това жилище сме го гледали многократно тук и ми е много любимо Heart Eyes):
Цитат
не виждам нито стил,нито каквото и да е друго,освен крещяща студена меркантилност,поза и кич....няма дори елегантност ,а за вкус дори към каквото и да е...ПРАЗНОТА...от ПОКАЗНОСТ.

Това във връзка с различията във вкусовете Laughing Laughing

Такаааа, а сега един личен въпрос относно цветовете в моята лятна кухня Simple Smile
Понеже не мога да си позволя интериорен дизайнер Laughing, а съм зациклила, се допитвам до цветните ни експерти тук.
Това са подовите плочки, писах преди време, червеникави:

Скрит текст:

Този цвят отново ме вкарва в кафеникаво-червеникавата гама, от която бягам като дявол от тамян Laughing
Какъв цвят да направя дамаската на дивана? Мислех любимото ми бяло, в комбинация с цветни възглавници, но предвид, че се влиза директно от градината, често с кални дрехи, ми е непрактично. Искаше ми се нещо синьо, но как ще изглежда на фона на този под Rolling Eyes От друга страна, преди време купих едни тютюневи плюшени пердета, които смятах да използвам за възглавници, но като ги занесох....те направо все едно за там са шити. И макар да бях решила да не слагам пердета, сега се чувствам изкушена. Тютюневото смятам, че ще стои добре с пода, но как ли би изглеждал един син диван в допълнение Rolling Eyes Всяка сутрин се събуждам с нови идеи за цветовете Simple Smile
С няколко думи да опиша стаята - около 17-18 кв. м., нисък таван - 2,40 м., маса, която в момента е лачено-кафява, може и така да я оставя, може и бяла да я направя, още не съм решила, със столове тонети в естествен дървесен цвят, може един да боядисам в някакъв цвят за разкош (тук също приемам идеи), въпросният диван, който е от онези с дървена рамка, и тя лачена Twisted Evil (но този лак със сигурност ще го махна) и кухня, като кухня е силно казано, шкаф с мивка и свободностояща печка, там всичко е бяло, стените също бели, два прозореца и врата в цвят палисандър.
Ето това ми е къщурката отвън:

Скрит текст:

Какви цветове биха стояли добре с този под, так че да не изгледа убито и захлупено?

# 422
но как ли би изглеждал един син диван в допълнение Rolling Eyes

Е как? Бохемско!  Wink  Идеята ми звучи даже много добре! Само къщата ти е малко битов бг стил  Thinking

Статията за СОЦ хотела и аз като птица. Иначе си е Мид сенчъри, разбира се! Малко типово, малко постно, но неща характерни по- скоро за средностатистически хотел, не за Желязната завеса. Да не почваме темата с хотелите в Рим  Mr. Green  Птиче ти ако имаш да кажеш за Париж, аз пък най- скапания хотел, в който съм била, който беше обзаведен като клиника за душевноболни зад Желязната завеса  Confused беше в Рим. В Китай пък голяма мода се оказа, банята да е отделена от стята със стъклени тухли и то желателно във вълнообразна стена, а не права. Ужас! По снимки не съм обръщала особено внимание на това явление, но на живо и живеейки с него е трагедия, толкова грозно и отлбъскващо!

# 423
  • Пловдив
Синьо би стояло добре, както и тревистозелено.

# 424
  • Варна
Първата асоциация при този тип плочки ми е хасиенда Simple Smile
Аз не съм много ок с цветовете, но какво ще кажеш за шаренко?

# 425
...
Това са подовите плочки, писах преди време, червеникави:

Скрит текст:

Този цвят отново ме вкарва в кафеникаво-червеникавата гама, от която бягам като дявол от тамян Laughing
Какъв цвят да направя дамаската на дивана? Мислех любимото ми бяло, в комбинация с цветни възглавници, но предвид, че се влиза директно от градината, често с кални дрехи, ми е непрактично. Искаше ми се нещо синьо, но как ще изглежда на фона на този под  ...
Може да "заключиш плочките в килията", като използваш фугите между тях за "решетка на килията". Боядисай фугите в подходящ преходен цвят. Ти си решаваш, дали прехода ще е плавен или ще е контрастен.  За точно боядисване на фугата се ползват едни маркери с ролка (колелце) на върха, което пуска боята точно във фугата (има и разни препарати в шишенца с такива накрайници, точно за фуги), а за визуално по-широка фуга (ако трябва да застъпиш и плочката с боята) се ползва ролкова четка и линеал (на тези неравни плочки няма да се получи с хартиено тиксо). Хубавото е, че може да сменяш цвета на фугите заедно с цвета на мебелите, без да пипаш плочките. Може да ползваш и по-нетрайна боя (да изкара един сезон, ако предвиждаш промени в близко бъдеще).
   redecoration

# 426
  • София
Ема, две палитри с керемидено:

Скрит текст:

Втората ми хареса повече, но като че ли изключва завесите.

Къщата е безкрайно очарователна  Heart Eyes Като от приказка!

# 427
  • Варна
Ема, къщата е приказна. Харесва ми идеята за син диван.

И това е разкошен цвят за диван

Ако приемем условно, че стената е в тютюнево /листата на стъблото, преди да ги изсушат/, то никак, ама никак не е зле

Синьо и тютюнево /изсушено/

# 428
Гост, идеята ти е интересна, но фугите в случая не бих променила. Може би някъде другаде, някога.

Знам, че почти всички тук сме фенове на синьото, а щом казвате, че ще стои добре и с пода, започвам да мисля усилено по въпроса.

Пина, бохемско ми звучи добре Peace Но на мен къщата (по скоро къщичката) не ми е в бг битов стил. Когато я мислих преди 15 г., си потроших всичките мозъчни клетки Laughing, да измисля нещо изчистено, различно от масовия стил къщи наоколо (включително и моята, голямата, купената) и все пак да се вписва в селската обстановка. И сега да я мисля, може би пак такава бих я направила.

Янтра, гледах една дамаска в тревисто зелено, с тютюневи шарки, което изгледаше много интересно, но много ме влече пустото синьо.

Дорис, и шаренкото съм го мислила Thinking

Асос, благодаря ти! И аз си я харесвам, след 15 години все още. Отвън нищо не бих променила. Вътре, сега, не бих сложила точно тези плочи и бих направила още един прозорец на запад (тези гледат на изток), защото като цяло помещението е тъмно.

Богиня, знаеш, че особено много ценя твоите мнения относно цветовете!

Страхотни сте Hug

# 429
  • София
Devil Rоse, твоята кухня дърводелец ли я прави или я поръча на мебелна фирма, че съм в голяма чуденка?

И малко идеи:
http://www.highviewart.com/articles/view/919
http://www.highviewart.com/articles/view/861
http://artcafe.bg/18-vpechatlyavaschi-kuhni-ot-marbodal/

Не се стърпях още на първия линк. Отворен шкаф за обувки в трапезарията на една ръка разстояние от масата.

# 430
  • Варна
Ема, дай да видим точния цвят на този тютюн. Така ще е по-лесно. Hug

# 431
Ема, това ли е къщата с прекрасните стаи, които обнови? Къщата е много сладка. /Аз все още чакам албумчето със снимки/ Wink

# 432
Богиня, не помня вече какъв точно е тютюневия цвят. Бях показвала тук, когато го купих, ама кой ще се рови назад в темите. Като отида на място, ще снимам. Мислех тези дни, ама този студ Twisted Evil

Дафинов лист, не е това.
На парцела, около декар, има две къщи. Едната е голяма, двуетажна - нея я купихме преди 17 г. готова, та там е онази, бялата стая и преправеното антре, и всчики онези стаи, които чакат да бъдат преправени някога. А тази къщичка, която сега показвам, на нейно място имаше една полуразрушена стопанска постройка, която съборихме и върху старите основи построихме преди около 15 г. тази, както аз я наричам лятна кухня. Тя е малка, състои се от една стая, обсъжданата в момента, и отстрани има вход/стълба за подпокривното пространство и старата външна тоалетна, която запазихме. А вътре в къщичката, освен стаята, има също тоалетна (вътрешна), с душ.
Албум нямам идея как точно да направя, то е хубаво да се види преди и след, със съответните описания, но това си отива направо към блог Simple Smile. Затова засега не трия старите си публикации и снимки тук, за да може да се гледат Hug

# 433
  • София
   Ема, и аз съм за по - тъмно сините или с нюанс на лилаво дивани, които е показала Богиня. Или тези тюркоазено - зелените. Само яркосиньото от втората снимка ми е малко дразнещо.  Peace

# 434
  • Майничка
Ема, диванът наличен ли е или тепърва ще поръчваш? Ако просто ще претапицираш, аз бих го направила с деним, хем ще е в духа на неформалното предназначение на помещението. Май само това намерих като комбинация от трите цвята, поне както си ги представям (задната чашка) http://www.utro.bg/style/wp-content/uploads/2010/09/recycled-denim-cupcase.jpg

Общи условия

Активация на акаунт