Интериорен стил по аматьорски - 22

• 70 046
  • 771
  •   1
Отговори
# 570
Виличката на Закинтос е прекрасна за моя вкус! Никакви цветни акценти не ми трябват, бялото ме задоволява напълно.  Heart Eyes

# 571
И на мен ми харесва виличката.....и все още не съм се отказала от идеята за къща  Mr. Green но трябва да е в София. Иначе Люб веднага те цаня за главен ландшафт архитект  Laughing наистина си направила страхотни неща

# 572
Здравейте, надявам се да ме приемете във вашата тема. Хоби ми е интериорния дизайн, завърших един  курс, имам и няколко реализирани проекта,въпреки, че не се занимавам професионално с това. Но много ми харесват идеите и обсъжданията тук.

Ще се включа в коментарите за бялото. Аз харесвам това http://www.highviewart.com/articles/view/689. Обаче не бих го направила вкъщи, толкова бързо се захабява. Имам опит с един бял гранитогрес в коридор и кухтя с трапезария. На първия месец беше  Sick и собствениците се чудеха, как да го чистят и какво да го правят.

# 573

.........Ще се включа в коментарите за бялото. Аз харесвам това http://www.highviewart.com/articles/view/689. Обаче не бих го направила вкъщи, толкова бързо се захабява. Имам опит с един бял гранитогрес в коридор и кухтя с трапезария. На първия месец беше  Sick и собствениците се чудеха, как да го чистят и какво да го правят.

MissHappy, добре си дошла! Тъкмо ще помагаш със съвети! Grinning  bouquet

А аз съм се засилила да си правя дюшемето бяло, само не знам как да убедя половинката. И също се чудя как ще се поддържа, имам куче, което се разхожда без ограничения, чудех се дали няма да го надраска, голям и як пес е. Отделна работа, че не знам ни с какви бои се прави, ни по каква технология. Ама съм в процес на проучване и борба с половинката, който иска ламинат да слага, аз пък го не щЪ. Cry Но пак в нета мярнах някаква имитация на светло, почти бяло дюшеме, ще потърся да го видя на живо и кой знае, може да м хареса, особено, ако е от по-издръжливия на натоварвания ламинат. Че по сегашното ми чамово любимо дюшеменце има следи от тънките ми токчета. Embarassed

# 574

Скрит текст:
.........Ще се включа в коментарите за бялото. Аз харесвам това http://www.highviewart.com/articles/view/689. Обаче не бих го направила вкъщи, толкова бързо се захабява. Имам опит с един бял гранитогрес в коридор и кухтя с трапезария. На първия месец беше  Sick и собствениците се чудеха, как да го чистят и какво да го правят.

MissHappy, добре си дошла! Тъкмо ще помагаш със съвети! Grinning  bouquet

А аз съм се засилила да си правя дюшемето бяло, само не знам как да убедя половинката. И също се чудя как ще се поддържа, имам куче, което се разхожда без ограничения, чудех се дали няма да го надраска, голям и як пес е. Отделна работа, че не знам ни с какви бои се прави, ни по каква технология. Ама съм в процес на проучване и борба с половинката, който иска ламинат да слага, аз пък го не щЪ. Cry Но пак в нета мярнах някаква имитация на светло, почти бяло дюшеме, ще потърся да го видя на живо и кой знае, може да м хареса, особено, ако е от по-издръжливия на натоварвания ламинат. Че по сегашното ми чамово любимо дюшеменце има следи от тънките ми токчета. Embarassed

Има много хубаво бял ламинат по 25-29лв. квадрата страхотно седи не се драска той е предназначен за натоварени помещения. Прилича на дющеме бял е и е ламинат !
В офиса сме с такъв жестоко е!

# 575

Има много хубаво бял ламинат по 25-29лв. квадрата страхотно седи не се драска той е предназначен за натоварени помещения. Прилича на дющеме бял е и е ламинат !
В офиса сме с такъв жестоко е!

Мдааам, харесва ми! Ще пообиколя магазините, като открия, ще замъкна половинката да му показвам каква красУтЪ е! Че ми се опъва нещо! Grinning

pinkobouquet

# 576
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
Здравейте момичета.
Включвам се в темата, защото си купихме място 5 декара /110м*49м/ и е време да започваме да строим.
Намислили сме да подкараме първо оградата. Имам проект и разрешение за масивна ограда с височина 2,20. Поръчали сме фасадни блокчета.  Бих искала камък, но цената отива много солена.
Терена е с малък наклон. Ще правим три тераси с подпорни стени.
На горната тераса къща. От дясната страна от към лице главна улица къща за гости. По средата басейн, от долната навес от дърво/паркинг за коли/.
Изчакваме да се оправи времето/много дъждове/ и подкарваме оградата.
Следващата бригада след месец започва къщата за гости. Искам да бъде нещо като манастирски тип. Три спални всяка с квадратура 6м на 6м ,с бани, голяма зала /нещо като хол за сбирки 6 на12 метра, до него или в него кухня, до него перално помещение, външна баня, сауна, транжорна и място за парно.
Общото място за цялата тая сграда ще бъде 6 метра на 45 метра.
Отпред голям навес.  Входовете на всички помещения ще бъдат външни. Сградата ще бъде на граница.
Приемам идеи всякакви. Аз съм се спряла на този вариант, но се притеснявам за осветената част на  средните два спални и хола.
Семейството ми се състои от три деца 26г, 24г и 10години, съпруг.
Бързам да изкараме тази къща, за да можем да се нанесем там докато стане голямата./Нямам идея кога./
След това в тези стаи мисля да приютявам родителите ни,  като идват на гости или приятели.

# 577
Привет  pam4i, добре дошла! Голям проект сте замислили, пожелавам ти успех в реализацията! Ето това - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=750048.0 е групата на момичетата, които строят къщи, може би те ще са ти по-полезни на този етап.   bouquet

# 578
Благодаря съпружка Wink.
Аз търся мнения дали съм го замислила добре. До септември месец всичко това трябва да е построено.
Сега съм на етап да мисля за разположение, материали къде кое ще е удобно.
Това е втората къща, която правя в живота си.

Не случайно казах, че ще бъде  манастирски тип.
Изолация вътрешна няма да слагам. Защото стените ще са двойни отвсякъде. Както тавана и пода.
Искам много камък , дърво и натурални материали.
 Страхувам се да не стане смесване на стилове.
Вътрешният ми дизайнер е много шантав с абсолютни авангардни идеи. Надъхал е съпруга ми за някакви стъклени тавани и подобни, идеи с които някак си не мога да свикна.
Ще съм много благодарна за идеи или препоръки за адреси или сайтове

# 579
Семейството ми се състои от три деца 26г, 24г и 10години, съпруг.

Всички заедно ли смятате да живеете?

до него перално помещение, външна баня, сауна, транжорна и място за парно.

Какво ще транжирате в тази транжорна Rolling Eyes

И защо в манастирски стил? Къде се развива действието?

# 580
Ще живеем семейството.
Както споменах сега-тази година правя ограда и къща за гости.
Другата година започваме ако не и тази. Голямата къща централна и основна за живеене.По проект е с три самостоятелни входа 300 кв.м идеална част за всяко дете. Ще има полу-подземен етаж. Общи части 900 кв.м , които все още не съм разпределила, кое къде . Дооформяме проекта. Но в общи линии: закрит басейн, фитнес , перално помещение. гаражи
Терена се намира в село, което е на 7 км. от големия град.

Аз и сега имам транжорна и хладилна камера.
 Ние от магазина месо, яйца зеленчуци и плодове не пазаруваме.  Както колбаси, сирене, кашкавал .
Казвам манастирски стил, защото точно така ще бъде разположена къщата за гости .
Искам съвсем изчистени форми.

# 581
  • Пловдив
Ние тук сме навикнали на по-скромни къщи. 300квадрата общо.

# 582
Леле, Памчи, мега гранде проект Shocked
Първата мисъл, която възникна у мен, при този огромен парцел - що не си го разделите на 3 и си направите 3 отделни къщи, всяка с отделен двор, вход, достъп до улицата. За какво ти е тази кооперация!? Да не говорим, че така общо, колкото и да го мислиш за уж отделено, утре като ти докарат децата 3 снахи/зетьове и ще се хванете за гушите Laughing
Транжорната и мен като Ема ме озадачи. При толкова място, бих помислила за отделна стопанска постройка. Да транжираш или обработваш каквото и да било в къщата за гости ми е доста неуместно.
Нищо й няма на осветеността на средните стаи, стига да са подходящи прозорците. По блоковите апартаменти да не би да имат прозорци от всички страни.

Иначе Янтра е права, ние тук по по-малки къщи мислим, а и главно ги обзавеждаме, не ги строим Grinning Надали ще сме ти от полза.

# 583
И на мен първата ми мисъл беше кооперация. Също смятам, че е по- добре да са три отделни къщи, колкото по- самостоятелни децата, толкова по- добре. Достатъчно е, че във всички случаи ще бъдете съседи.

# 584
  • Майничка
Транжорната не е речено да е като в колбасарски цех, може да е малка, но си е добре да я има. Само който е разфасовал теле в малък готварски бокс, без теракот, ще разбере. Mr. Green
Друго си е да има място, където да се извършва целия процес - от суровина, до готов продукт, без да нарушаваш ежедневната употреба на кухненското помещение и почистването на което да е съобразено още при проекта. Пък ако един ден се откажат от този процес, лесно може да се трансформира в работилничка, в перално, допълнителна баня и т.н. (предполагам, че е предвидена права и обратна вода).

Общи условия

Активация на акаунт