Стартиране на обновената нова визия на тема - понеделник, 24 март

• 20 186
  • 421
  •   1
Отговори
# 180
Виждате никовете на авторите в сиво в НОВАТА визия?
Моля, дайте ми скрийншот (снимка на екрана).

Пак подчертавам, не коментираме въобще старата визия.

# 181
  • София
Виждате никовете на авторите в сиво в новата визия?

В старата  Peace

Пак подчертавам, не коментираме въобще старата визия.
Ок, сори.

# 182
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Не мога повече, минавам на старата версия Tired. Темите с анкети изглеждат противно, а аз пиша основно в една такава. На монитора вкъщи дясната лента изглежда огромна, направо сравнима с мизерното поленце, което сте ни отпуснали вляво. Като не ви стигне лентата за реклами, предлагам да стесните поленцето до прозорче, в което да се вижда по едно мнение от три реда макс.

# 183
  • София
Не е ли възможно да има ясно разграничение между колоната на темата и дясната колона. За мен много се сливат и дразни очите. Едно очертаване с линия би било добре.

За да оправя подписите да не са изнесени в ляво какво трябва да направя?

# 184
Нищо не можеш да направиш явно- купуваш си нов монитор или преглъщаш неудобството. Само защо два месеца се обясняваше, че се работи за уеднаквяване на визията за всички резолюции, това не разбирам newsm78

# 185
  • София
Очевидно за тези, които имаме монитори с ниска резолюция няма да има прилично разрешение. Дясната лента при мен заема повече от 1/3 от екрана, а сега не мога и да я скрия, подписите се подравняват с аватара, скролването е все така много.  Няма да си купя нов лаптоп заради форума, очевидно ще трябва да огранича престоя си тук, когато няма да имам възможност да ползвам старата версия.  Sad

# 186
  • София
Нищо не можеш да направиш явно- купуваш си нов монитор или преглъщаш неудобството. Само защо два месеца се обясняваше, че се работи за уеднаквяване на визията за всички резолюции, това не разбирам newsm78

Хм... кофти.

Големите кавички при цитатите не са лоши, но ме дразни липсата на кавички накрая на цитата.

# 187
Очевидно за тези, които имаме монитори с ниска резолюция няма да има прилично разрешение.

Нека уточним какво разбираме под "ниска" резолюция.
Моята резолюция е най-ниската от компютрите в офиса - 1440 пиксела ширина.
Единствено на резолюции под 1280 страничната лента заема около 1/3.

А ето статистики

Date          Other high          1920x1080          1366x768          1280x1024          1280x800          1024x768          800x600
January 2014          34%          13%          31%          8%          7%          6%          0.5%

# 188
  • София
Моята конкретно е 1024. Уви, даже повече от 1/3 заема дясната лента, ако е важно, ще направя и скрийншот.

# 189
Нали осъзнавате, че има потребители и с такава резолюция? И къде остава при тази ситуация истината в заявлението "Новата версия е уеднаквена за всички резолюции"? Това твърдение го чувахме от Вас, Мамма, стотина пъти в последните месеци.

# 190
Колоната няма да я махнете, но може да помислите за по-ясно разграничаване на колоната  от темата.
Запетайките при цитатите са ми  прекалено големи и груби.  Тях поне може ли да промените?
Като цяло новата визия ми харесва много повече в сравнение със старата нова, но отново темите са ми изместени в ляво  Sad

# 191
Нали осъзнавате, че има потребители и с такава резолюция? И къде остава при тази ситуация истината в заявлението "Новата версия е уеднаквена за всички резолюции"? Това твърдение го чувахме от Вас, Мамма, стотина пъти в последните месеци.

Стотици пъти съм казала, че ще е уеднаквена?
Цитирайте ме, моля.
Явно имам умопомрачение или тотално бяло петно, ако съм написала, че еднакво би се виждало нещо на ширина 800 пиксела и ширина 1920 пиксела.

Това е като да твърдя, че на телевизор Опера и на последен модел плазмен телевизор с HD ще се вижда по един и същ начин телевизията.

# 192
Да, казвахте, че се работи с различни резолюции, за да се оптимализира новата версия така, че да изглежда максимално добре на всички. Вярвам, че не очаквате от мен да ровя из архива на публикациите, нямам подобен навик. Спомням си го, защото ми е направило впечатление и съм го прочела неколкократно. И не, нямам навика да лъжа.

п.п. наясно съм, че няма как да е еднакво за всички резолюции, но съдейки по описанието на Миласара, разликата явно е драстична. На мен също ми е по-голяма дясната колона вкъщи, слава Богу, подписите са под текста все още.

# 193
Да изглежда максимално добре не значи еднакво на всички.

Ето точни цитати

Няма да е в ляво. Единствено на ширина на екрана 1024 ще е залепнало в ляво, но на тази ширина няма друг вариант. Ползващите ширина на екрана 1024 са изключително малко, като голяма част от тях са на мобилни устройства.
На всички резолюции от 1280 пиксела ширина нагоре, централното поле ще е леко по-широко от сегашния по-широк вариант (т.е. както изглежда със събран сайдбар) и ще е центрирано.
Аватарите ще останат със сегашния размер, подписите ще останат пълноразмерни, който иска и държи да ги вижда.
Ще се подобри контрастът, както и ясното разграничение между отделните публикации.

Ширината на колоната отдясно е 300 пиксела, което определено е далече от всичко Simple Smile
При резолюция 1280 това е ~23% от от ширината. При по-високи резолюции частта заета от реклама е още по-малка.
В предвижданата промяна по визията няма да има такова натрупване като във първата показана картинка - т.е. да има и колона, и банер допълнително отдясно.

В момента това се случва при по-малките резолюции.
В обновения вариант няма да има намаляване на размерите на подписите - ще са си както досега, с максимални размери 600х200 пиксела.

# 194
Извинявам се тогава, явно съм надценила обещанието. Да си оптимист не винаги е добре. Надявам се Вашият екип да не е подценил бройката на потребителите с недотам прекрасни монитори, но имам съмнения.

Има ли възможност да се смали полето на анкетите, в сегашен вид при голяма анкета е много грозно?

Общи условия

Активация на акаунт