Любители на Котки - тема 83

• 46 536
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
Захир и аз имам мъжки персиец и по цвят прилича на твоето. На моменти и моят се държи като куче , хвърлям му нещо, а той ми го носи. Случвало се е да ми бие някоя лапа по лицето докато спя. Също така, като не му се обръща внимание ме бута по крака и ако пак не стане по неговата забива нокти.  Twisted Evil

# 61
  • София
Захир, добре дошла и от мен  Hug . Посмях се на последното изречение от поста ти с беса му, защото и ние имаме една такава в къщи - Каси. Понякога сама се  вкарва във филми, търчи из къщи сама и си бръмчи hahaha . Но на никого не налита да хапе.
Как се казва красавеца?

# 62
  • Варна
За всеки случай заведох Маги за преглед. И чух очакваното:"всичко е наред" Grinning
Идеално си е махнала конците. Laughing

Знам си аз, че много на хубаво не е на хубаво. Докато се намеся, Мила успя да я одере точно под едното око. А иначе я посрещна с целувка след ходенето на ветеринар! Twisted Evil

# 63
  • София
Здравейте, момичета

моля за съвет Simple Smile

Отдавна гледаме един голям котак, благодарение на небезизвестна мама, тук от форума Simple Smile

Проблемът ни е следния - след дълго обикаляне по ветеринари и след чути мнения и препоръки, се установи, че котакът ни има хранителна алергия - пъпчици + опадане на козината (предимно около опашката).

Опитваме се да установим към кой протеин е алергичен - клоним към пилешкото, но и не можем да намерим подходяща храна за кастрирани котки (почти всички са с такъв протеин), ако пък е по-голямо съдържание на зеленчуци, кот огладнява много бързо.

Пробвахме и с хипоалергенната Brit за кастрирани котки за около два месеца- в началото я харесваше и го засищаше, но после просто не я ядеше. Пробвали сме и Matis и на Royal Cannin.

Моля за съвет, какво да вземем така че, хем да засища голямата ни котка (7 кг. е), хем да е, евентуално хипоалергична, хем да му се харесва. Разбира се и цената е важна.

Благодаря Hug

# 64
  • София
Ние едва ли може да знаем какво ще му е вкусно Simple Smile Потърси хипоалергенни храни, вземи най - малките опаковки, за да разбереш кое най - много ще му допадне.
http://ardengrangebg.com/index.php?option=com_content&view=a … d=157&lang=bg

# 65
Ау, въпросите тук стават все по-сложни.
Добре дошли на всички нови и стискам палци да се разрешат проблемите.
За съжаление някои от най-информираните и опитни котколюбители
зачезнаха от хоризонта....  ooooh!

# 66
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ами то с тоя отвратителен нов вид на форума как да не избяга човек!  ooooh!

Jilda, докато ровех да търся лечебна храна за моя котарак, попадах на информация за хранителни алергии. В главата ми се запечата на няколко пъти, че в такива случаи добре действат храните на основата на агнешкото месо. Беше споделено от различни потребители в различни теми и форуми. Можеш да пробваш някаква такава.  Peace Стискам палци да намерите решение на проблема.  fingerscrossed

# 67
  • град-държава
А защо държите храната да е задължително за кастрати?
Хилс имат храна с агнешко, тон, сьомга, заек... не са за кастрати, но ако е на установена дажба не би трябвало да има проблем с килограмите.

# 68
Jilda, кой е този протеин .За чисто месо мислили ли сте, и с него дали би имало проблем?

# 69
Добре, чисто месо, но какво?
За телешко моля да не говорим,
при нас е 16 лв за кг,

Остава пилешко и свинско.
Някой беше писал, че свинско - в никакъв случай.
Добре, но аз пък бих питала:
ако трябва да се избира купешка консерва или свинско месо, какво бихте избрали?

Въпросите ми не са провокативни.
Аз самата мисля да реформирам храненето на моите.
Те сутрин ядат половин доза гранули,
които са с добавки за отделителната система, срещу косми и за зъбите.
Вечер им давам консерва,
която си мисля дали да не заменя с месо.
В никакъв случай обаче нямам намерение да готвя.
Ако ще е месо, ще е сурово.
Та в този ред на мисли:
ако трябва да се избере
консерва или свинско (без сланина и мазно, разбира се),
какво бихте избрали?

# 70
Протеини има и в много от зърнените култури , на мен за това и стана и интересно , към какъв протеин е алергично котето , защото такива със сигурност има в консервите и гранулите. Чудно ми е как ще е алергично за храна , с която е родено , че трябва да се храни  newsm78

Бланка аз варя . Принципно ако се разсъждава , би трябвало да ядат дивеч, който е по-дребен от тях и биха могли да си хванат сами в природата, но ние няма как да го правим вместо тях  Laughing

# 71
Добре, чисто месо, но какво?
Свинско не знам защо не трябва да се дава-аз давам, макар и по-рядко (печено и понякога сурово); заешко; риба (но рибата не е хубаво да се дава сурова).
Защо не смяташ да готвиш? Не ти се занимава ли?

# 72
Мис Нелли разказваше, че взима пилета и ги мели целите с костите и всичко останало. Така се образува кайма, която замразява на порции, готови за даване.
Мислех си - да, кайма е удобно, защото не си играеш да режеш на дребни парченца, а моят единият хапки от 1 см не яде, идват му големи.
Мисля просто варианти.
Когато готвя, съм им давала от каймата, много им харесва.
И парченца свинско много обичат, и с такова съм ги пробвала.
Свинското ми се вижда най-удобно - няма кости, мога да взема чисто месо, без мазно.

# 73
  • София
Аз мисля да купя малко парче телешко и да го смеля. Пробно за седмица така, за да видя дали ще повлияе стомашните проблеми на Ели. Ако се оправи ще минем пак на сухата храна и от време на време сурово месо. Ако няма промени, не знам вече.

# 74
Здравейте Simple Smile
Това, което е описала Захир важи в пълна сила и за нашият котарак.Смесен е, от майка персийка и баща неизвестен LaughingИначе е абсолютно същият външно, само козината му е по-къса.На 7 месеца стана скоро.В петък го кастрирахме, големи притеснения имах, но всичко мина и сега пък се притеснявам за махането на конците Sad Като се сетя какъв зор беше със слагането на упойката и после докато излезе от нея...Казаха ни след 10 дни да отидем да му ги махнат.

Общи условия

Активация на акаунт