Любители на Котки - тема 83

• 46 391
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Тя жената си го размахва пръста щото файда няма . Сори като съм неудобна , на мен не ми е неудобно , защото ето още едно коте си замина . Добре, гадните евтини гранули . Ако някой и беше казал , по-рано да не го храни с тях , сега нямаше да го погребе . Не е все едно още колко ще си заминат, защото някой не знае. Затова някои организации , дават коте при условие , че не се храни с комерсиална храна , като Let`s adopt примерно.

# 676
Тя жената си го размахва пръста щото файда няма . Сори като съм неудобна , на мен не ми е неудобно , защото ето още едно коте си замина . Добре, гадните евтини гранули . Ако някой и беше казал , по-рано да не го храни с тях , сега нямаше да го погребе . Не е все едно още колко ще си заминат, защото някой не знае. Затова някои организации , дават коте при условие , че не се храни с комерсиална храна , като Let`s adopt примерно.

Би ли се спряла,моля! Не искам всеки път,когато те видя тук да ми крещиш индиректно,че съм лош стопанин,щото си храня котката с гранули.От храна до храна има голяма разлика- аз не ям боклуци,не храня и котката си с такива неща. Дразни назудателно-учителския ти тон.Моля,спри се вече

# 677
Нека да уважим мъката на Парс. Тя сигурно достатъчно се самообвинява. Аз даже си мисля - ако човек няма достъп до интернет, откъде би научил толкова детайли. Ние тук четем, обменяме мнения, спорим и пак - колко бели станаха в темата, и пак никой не е сигурен какво е правилното и кое не е. Моят ветеринар ми препоръчва едни гранули и твърди, че трябва да храня САМО и ЕДИНСТВЕНО с тях. Все се каня да им видя името.

Последна редакция: вт, 08 апр 2014, 20:12 от B l a n k a

# 678
Парс в нищо не я обвинявам и много съжалявам за животинката, освен да намирам причина още да си размахвам пръста , колко и да дразня. Защо се продава това чудо се чудя, няма ли кой да ги осъди.

# 679
В един зоомагазин имаше гранули по 2 лв кг и питам търговеца - това защо го зареждате въобще. А той ми отговори, че хората ги взимат, за да хранят бездомните котки.  Shocked Shocked Shocked Shocked Искам да ви кажа, че параноясах след последните случаи, честно!

# 680
В един зоомагазин имаше гранули по 2 лв кг и питам търговеца - това защо го зареждате въобще. А той ми отговори, че хората ги взимат, за да хранят бездомните котки.  Shocked Shocked Shocked Shocked Искам да ви кажа, че параноясах след последните случаи, честно!

И аз купувам за бездомни , нося в чантата, когато видя някое полуживо от глад животно , да му сипя, защото това е единственото което мога да направя. Иначе кварталните храня с бульон и хляб , не е нещо кой знае какво , но е по-добро от това ,което могат сами да си намерят. За уличните е по-добре от нищо , защото поне са яли .
Поне да ги продават с етикет , че са опасни за постоянно хранене .

Последна редакция: вт, 08 апр 2014, 20:33 от adelinda

# 681
  • Пловдив
Уф, влезнах в темата със свито сърце. Имало е защо.

pars, много съжалявам за Лъки.  Прегръщам те. Преживяла съм го и знам какво ти е. Не раздавай вещите му. От собствен опит споделям, че ново коте ще притъпи болката ти. Няма да го замести, няма да е същото, но помага.

Радвам се за Сузито, че си възвръща формата.

vivili6, и от мен добре завърнала се в темата. Пиши по-често. Приятно ми е да те чета.

# 682
  • Sofia
На няколко пъти купувам на Сузи храна от вета, която е адски скъпа, но вета я препоръчва, еее Сузи не я иска, даже седи гладна. Яде си Фрискас и от части Роял кинг.....

# 683
Защото им слагат химикали според мен за да ги пристрастяват , иначе причина не виждам. То и аз обичам кашкавал , но мога ли чак до там , че друго да не искам да погледна . Пари, пари , в гроба си ги е занесъл някой все едно .

# 684
  • Sofia
Давам й каквото обича и иска....

# 685
Ох, леле.... Аз се чудех къде ми изчезнахте и защо не пишете, а то- нова тема... ( нова, нова- колко да е нова- я къде сте вече  Blush ) Малко по диагонал ви четох, та все съм съм изпуснала нещо.
pars, много съжалявам. Знам, че в такива моменти каквото и да каже човек не помага...
 Hug

# 686
Емили, Фрискас е от опасните храни, преди няколко теми имахме запушване с него.

Не искат, защото понякога се изисква привикване.
Даже принципът е - колкото е по-долнопробна една храна, толкова повече се услажда на котките, защото добавят изкуствени подобрители на вкуса и привличащи съставки, докато производителите, които държат на качеството, не си позволяват това.
Пример - Ямс, сигурно никой няма да отрече, че е от високия клас, макар и в долната му граница. Да, ама е невкусен за котките и моите не щаха да го ядат, даже лакомото. Но ако ги бях оставила само на Ямс 1 седмица, щяха да го проядат. Вкусът се възпитава както при хората, така и при животните.

# 687
Фрискас ,Уискас, знам и че не трябва да са цветни , хай класата  за мен е безумно скъпа .

# 688
  • Пловдив
Офффф - аз да си призная, давала съм Уискас. В екстренни случаи - като ми свърши храната в петък или събота, а съм забравила да купувала съм от супермаркета. Тая седмица пак така се случи - взех от Лидъл - викам, евтина, скъпа - каквато е такава. Да ама умницата не ще да я яде - утре сутрин ще и купя пак храна за кастрирани на Каза Фера.
Много ми е интересно, момичетата, които отричат гранулите - с какво си хранят животните? Не мисля, че затопен в нашата храна(посолена, с подправки)хляб, дори и с месце е подходящо за тях.
Вчера например мацинка яде освен невкусните и гранули сурово пиле, тъй като готвих и тя подуши и печена пастърва - избирах месо без подправки, а и готвя безсолно. Днес пак яде от рибката. Да, ама риба и месо не готвя всеки ден - ако храната днес ми е постна, какво ще и дам? Сега са и пости...Така че - пак стигаме до "комерсиалните" храни за котки. newsm78

# 689
Много просто , аз съм вегетарианка в нас месо купувам само и единствено за тях . Фенери , варя обезкостявам и само чистото месо давам и бутчета съм купувала . Не е за мен готвено с подправки , нито дробено с хляб. Защото месото за мен не е храна , не гледам в нея на магазина като на храна за хора и животни . Предполагам при месоядните го има психологическия момент "как да купя пилешко за котката" , а трябва да е с надпис  "храна за котки"  Wink . Преди с дробчета много хранех , но четох  , че не е хубаво да се дават често . Риба съм пробвала , но миризлива работа и мацата цаца/евтина  не яде. Все пак са 3 и си правя сметката и за колко пари купувам. Но и само с филета да е , пак не е по-скъпо от среден клас гранула .

Последна редакция: вт, 08 апр 2014, 23:16 от adelinda

Общи условия

Активация на акаунт