Любители на Котки - тема 83

• 46 614
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Аз действам на принципа-"каквото искаш, това яж".
Все ще ти нацеля вкусовете. Grinning

Понеже ми се гади от разни храни, насилствено хранене и т. н., съм толерантна по въпроса.
И най-важното-гладни няма да умрем-нито ние, нито котките ни!

# 91
Аз моите съм ги научила месо да ядат но и гранули обичат . Давам сутрин и вечер месо , пред деня като са сами гранули ,за който е гладен .

# 92
Със сигурност и двамата ми котарака не са шити при кастрацията.
При първия преди нас имаше сложна операция и нашия вет беше повикал колега, явно с по-висока квалификация. Та този човечец - един такъв весел, вика: дай да го резнем тоя котак, обаче аз работя безшевно, да знаеш. Нашия му отговори: че и аз работя безшевно. Последва 30-тина минути операция. Като ни го дадоха, показаха къде са срезовете и че са отворени и че може да сълзи кръв оттам. При втория котаран нашия вет си беше сам и този път свърши за 2 минути, даже му се наложи да ми покаже какво е отрязал, щото изразих съмнение.  Mr. Green Срезовете и сега ги гледам - гладки и чисти и отворени.

# 93
Имали ли сте случаи на много стресирана от нов дом котка? Колко време ви отне докато се успокои и социализира? Знам, че е индивидуално, но ми е интересно статистически погледнато. Също дали стреса може да се дължи на направената скоро кастрация (женска котка)?

Мъжкият ми беше като полудял почти две седмици. Женската го прие по-добре, но на втория ден падна от балкона и се наложи да си я прибираме, което пък причини допълнително стрес.

# 94
Имали ли сте случаи на много стресирана от нов дом котка? Колко време ви отне докато се успокои и социализира? Знам, че е индивидуално, но ми е интересно статистически погледнато. Също дали стреса може да се дължи на направената скоро кастрация (женска котка)?
При нас адаптацията стана мигновено! Големия стрес беше пътуването до дома. Иначе щом го пуснах вкъщи и все едно там се беше родил. Показах му тоалетната, веднага я изпробва  Simple Smile, яде, пи вода, изследва територията си, откри си скривалище и любими места, започна да играе и да търси контакт с нас. За около седмица научи кое е позволено и кое не, което не му пречи още да се пробва да прави забранените неща  Mr. GreenНаучи веднага къде да си точи ноктите. Сега се бои само то прахосмукачката щом я включа се скрива и се показва след като я спра,от други шумове не се бои. От вода също, макар, че къпането не му беше много приятно, но стоя мирен и не гъкна, просто нямаше как да не го изкъпя, беше много мръсен, щях да си помисля, че е дворна котка, ако не се страхува безумно от излизането на вън. Иначе когато някой от нас се къпе, влиза с нас в банята и ни гледа през цялото време  CrazyКастрацията за него беше травмираща само заради излизането. Иначе още същата вечер яде, ходи до тоалетна и си спа до сутринта.на другия ден все едно нищо не се беше случвало.
Червените песийци са страхотни, слабост са ми, мечтая за такъв Гафийлд от години, но докато търсехме коте така и не попаднахме на такова, или се продаваха много скъпо, или бяха женски.

# 95
  • София
Здравейте, скоро не съм ви навестявала.  Blush Имам въпрос - понеже се оказа, че нямам имунитет към токсоплазмоза, има ли някакви лекарства, които се дават превантивно на котките (от типа на обезпаризитяващите)?  Thinking

# 96
Гладната стачка продължава. Смесих гранулите с пауч, изяде подбирайки много внимателно пауча и гранулите пак останаха.Ще си седят,все някога ще огладнее.
Иначе много ясно разбира за какво става дума. През нощта не е просил храна, когато мъжа ми е ставал. Друг път се е случвало да си проси когато е бил много гладен. От сутринта само ме дебне  и като отида в кухнята  ясно дава да разберем ,че е гладен. Но не е толкова настойчив както обикновено. Все едно казва " имам храна но не ми харесва,моля за нещо друго"

# 97
  • град-държава
Не смесвай гранулите с пауч.  Peace Слагай само гранули и не му давай нищо друго, ама нищо, ако искаш да ги прояде, няма да заслабне, нито ще му стане нещо, ако се поцупи малко.  Laughing

# 98
А, не се цупи. Мърка, гали се, играе си с нас. Grinning

След като написах предния пост, го видях ,че хапваше. Ще прояде ,къде ще ходи.

# 99
  • град-държава
Имах предвид, ако отказва да яде, но все пак не смесвай мокра храна със суха.  Peace

# 100
Имах предвид, ако отказва да яде, но все пак не смесвай мокра храна със суха.  Peace

Много искам да прояде суха, заради зъбите, нали казвате ,че е полезно. Пробвала съм няколко пъти ,не иска. Като изяде РК, ще купя друг вид храна. Може пък тази да не му харесва.

# 101
  • град-държава
С това опитвам да ти помогна, докато има сосче от пауч, залъгалки, постоянна смяна на храни, лакомства и пр... няма да я прояде. Слагаш дажбата и го оставяш.
Сухата храна не трябва да се смесва с нищо течно - вода, пауч, бульони, консерви, мляко (п/к). Мократа храна или готвена, не трябва да се оставя в купата за дълго време.

# 102
С това опитвам да ти помогна, докато има сосче от пауч, залъгалки, постоянна смяна на храни, лакомства и пр... няма да я прояде.
Това е ясно.   Hug

Слагаш дажбата и го оставяш.

Колко време? Ако не е изядена какво да правя? Прибирам и я предлагам пак на следващото хранене или?

Сухата храна не трябва да се смесва с нищо течно - вода, пауч, бульони, консерви, мляко (п/к). Мократа храна или готвена, не трябва да се оставя в купата за дълго време.

Ако реша да го храня по 4 пъти на ден, дали ще е добре? И да редувам храните?

Съжалявам за тъпите въпроси, но породисто коте не съм гледала до сега. Всичките ми котки преди него са били всеядни. И този младеж определено ме затруднява. Laughing

# 103
Не мисля, че е въпрос на порода, а на характер.  Peace

Вела, само имай предвид, че гранулите спомагат за почистване на зъбите, защото са твърди. Като ги хруска, се чисти. Ако ги накиснеш, това им свойство се губи.

# 104
  • град-държава

Колко време? Ако не е изядена какво да правя? Прибирам и я предлагам пак на следващото хранене или?

Ако реша да го храня по 4 пъти на ден, дали ще е добре? И да редувам храните?

Съжалявам за тъпите въпроси, но породисто коте не съм гледала до сега. Всичките ми котки преди него са били всеядни. И този младеж определено ме затруднява. Laughing

Отмерваш 24-часова дажба, по обозначенията на пакета - възраст/тегло, сипваш в купата и забравяш. Ако наистина искаш да се храни със суха храна, не му давай нищо друго, докато не започне да се храни нормално с това, което си определила.
Не разбирам, нито защо искаш да храниш 4 пъти в денонощието, нито защо искаш да редуваш храните - на котката не 'и трябва разнообразна храна, трябва 'и качествена.
Първото се прилага при неконтролируем апетит, а с второто очаквай все по-капризна котка и забрави да прояде суха храна.

п.п.
С мократа храна и среда, трябва да се внимава. На пакетите също е написано, сухата храна да се дава само във вида, в който се намира.

Общи условия

Активация на акаунт