Любители на Котки - тема 83

• 46 643
  • 750
  •   1
Отговори
# 225
Аз пък не смятам , че цената е определяща , един пауч в Германия е 6 цента ,тук цените са надути . 19 лева за гранули няма да дам , за тези пари мога с чер хайвер да го храня хайванчето , както съм казвала не веднъж. Е за 2 лв. гранулата няма да е хубава .

Adelinda, ти с очите си ли си виждала в Германия пауч по 6 цента парчето? Силно ме озадачава това,ние не сме далеч от Германия,ама тук пауч под 1 евро не съм срещала- докато взимах на Фин РК и на Хилс  давах почти 2 евро за пакетче,като тези на Хил са по-скъпи,но Фин харесва пауча на РК-около 1,70 евро ,а гранулите на Хилс /взимам science plan /

Последна редакция: сб, 29 мар 2014, 19:33 от red soul

# 226
А може ли да ми препоръчате марка дървена или друга подобна тоалетна, защото смятам да поръчам онлайн. Живея в малък град и тук няма никакъв избор в единствения зоомагазин. Виждам, че има и някаква царевична.

# 227
  • Пловдив
 spirit , страхотно е писито, и аз искам такова  Praynig

# 228
Сега, момент - като сравняваме тоалетните, отчитаме ли кой колко голямо коте има и какъв пол е.
Докато котето е малко - лесно.

Силиконът е изключително икономичен, мисля аз.
Подменям изцяло през 3 дни.
На пакета пише, че е достатъчен за 1 котка за 1 месец,
и това беше вярно, но докато бяхме малки.
Сега вече 1 котка - 2 пакета на месец, значи 10 лв.
Примерът на Vermilion
е 24 лв за 2 месеца - значи 12 лв на месец,
горе-долу е едно и също.
Знам, че 5 лв за силикон е изключително евтино
и го намирам на тази цена на едно единствено място.
На другите излиза към 7-8 лева пакета.
Тогава цифрата става друга, така е.

# 229
  • град-държава
При мен става въпрос за внушителен котак на 6 години, голямо животно с голяма тоалетна.  Laughing
За мен основно подменяне, означава отваряне на нов пакет.

# 230
Моите са на 1 и на 2 години, големият е наистина голям, 5 кила и отгоре.
Пишкат много, ама наистина много.

Основно подменяне е да изхвърля съдържанието изцяло, да измия тоалетната и да сложа ново чисто съдържание. Просто не изсипвам целия пакет наведнъж и не допълвам.

# 231
  • Варна
У нас за тоалетна давам на месец 24 лв. Купувам евтиния бентонит на Лидъл, отиват ми 4 пакета по 10 кг за месец, за две тоалетни и три котки. Crazy
Един пакет се разпределя в две тоалетни, веднъж седмично.

Бях купила един пакет гранули на РК-скин янг фимейл- предлагам, после хвърлям, и пак така. Явно е пълен боклук-нито една не ще да го яде.

Последна редакция: сб, 29 мар 2014, 19:51 от Стейси Грей

# 232
addicted2U, според мен има нужда от това малко да се стресне и да разбере, че й предстои да поеме грижите за живо същество, при това безпомощно. Да се надяваме, че останалите обитатели на дома ще помагат.  Peace  
Котешкият живот в гараж обикновено не е дълъг. Имаме примери тук в темата на нещастни случаи. И котето не беше толкова малко.
Това, че тук е имало котета, отглеждани в гараж и не са живели дълго, не означава, че ще се случи с всяка котка. Допреди няколко години живеех в къща - 15 год. сме гледали котките и малките им в гаража ни, заедно с кучето ми. Не всеки има възможност да гледа животинката вкъщи по една или друга причина-всеки сам си решава Peace
Спирит, голям красавец си имаш!!!

# 233
  • град-държава
Моите са на 1 и на 2 години, големият е наистина голям, 5 кила и отгоре.
Пишкат много, ама наистина много.

Основно подменяне е да изхвърля съдържанието изцяло, да измия тоалетната и да сложа ново чисто съдържание. Просто не изсипвам целия пакет наведнъж и не допълвам.

Да, същото написах първоначално, но понякога мия и без да отварям нов пакет, та исках да е ясно какво точно имам предвид. Peace
Много вода ли пият? Арчи пишка два пъти дневно.

Стейси, това, че не я искат не означава, че е боклук, значение има и какво се дава отстрани.
Например Хилс се харесва на много малко котки обикновено. Просто храните не са овкусени, ароматизирани и т.н. изкуствено с цел привличане, което не ги прави особено апетитни.

Последна редакция: сб, 29 мар 2014, 19:59 от Vermilion`

# 234
Мисля,че слади123 е дете  Laughing
Но наистина и аз смятам,че първо котето е прекалено малко,за да се отделя насила от майка му/ в случая не става въпрос за коте-сираче/ и второ-толкова малко коте само в гараж няма да оцелее. Или изчакай да порастне поне още два-три месеца или изобщо не го взимай- несериозно е.
Адиктед, каза"котките и малките им"- има голяма разлика с горния случай Simple Smile

# 235
  • Варна
Vermilion`, работата е там, че аз ги черпя маците често с РК , всякакви разновидности, и за първи път не щат, масово. Но може и да си права.

# 236
  • град-държава
Аз имах голям проблем с РК Китен,, не я харесваше изобщо, тогава смених с Хилс, за моя радост, която обожава и досега не ми е отказвал, независимо от вида, който предлагам. Когато изчезна Хилса, го хранех с РК за британци, която яде без възражения и ако се случи да остана без храна, давам пак от нея, нямам опит с другите, но от нея става малко "мазен".  Laughing

# 237
Откакто сложих автоматична поилка, много пият, при това са наполовина на мокра храна.
Всъщност не броя колко пъти на ден, обаче когато се хранят, задължително минават и по двете нужди. Даже е смешно - яде, яде, иде до тоалетна и се върне да си дояде.  Laughing

# 238
  • Пловдив
Даже е смешно - яде, яде, иде до тоалетна и се върне да си дояде.  Laughing

нормално, задейства им перисталтиката.
Тази вечер правих калмари, както ги правеше Джейми Оливър, та не пожънаха сред хората голям успех, но котката здравата се зарадва. И сурово и приготвено - подушва го и където и да е пристига и почва да се моли.

# 239
  • град-държава
Явно обичат филтрирана вода, тъй като Арчи пие вода в малки количества по принцип, но определено в сравнение с бутилирана, от кана брита пие повече.

Общи условия

Активация на акаунт