Любители на Котки - тема 83

• 46 558
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
  • гр.Варна
Дано всичко да е наред  Praynig

pars,аз си му режа ноктите без проблем.Ако ти е жал дай на доктора.Важното е да не се стресира първия път.Аз си го гушкам,галя го,приказвам му и като игра се получава.Дава без проблем.Режа само малко връхчетата, защото много дере ако са дълги,когато си играем.
Моят  не обича много да го гушкам и това ще ми е проблем.Иначе като легна ,идва и ляга до мен или върху мен. Grinning А бързо ли им порастват после ноктите?

# 391
  • Варна
Ами аз на около 2 седмици му ги режа,но по мъничко.Предишните ми котки не обичаха да им се режат ноктите,но сестра ми ги хващаше здраво и за нула време ги оправяше.Не обичаха и да ги къпем.
Лъкито обожава водата и банята.Дай му леген с вода цял ден ще си прави вълнички  Laughing
Като види приятеля ми с халата и веднага след него,седи си и го гледа докато се къпе  Crazy
Не сме го къпали още,само лапичките и муцунката малко.

# 392
  • гр.Варна
Ооооооо,значи няма смисъл изобщо да му ги режа.Страх ме е ,а и на 2 сед.да го водя на лекар,за да ги реже...
А иначе аз го къпя само 2 пъти в годината,защото много го е страх и водим истинска борба.

# 393
  • Варна
Лекарят предполагам,че ще му ги отреже повече и няма да се налага често.Не знам,не съм водила животно за рязане на нокти.Ако не ти пречат пък не ги режи или питай доки колко често ще е.То си е стресиращо за животинката за едни нокти само да го водиш.Ще намрази доктора.

# 394
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ооооооо,значи няма смисъл изобщо да му ги режа.Страх ме е ,а и на 2 сед.да го водя на лекар,за да ги реже...
А иначе аз го къпя само 2 пъти в годината,защото много го е страх и водим истинска борба.

Можеш и изобщо да не го къпеш. Котките сами поддържат кожухчето си. Виж на дългокосместите трябва да им помагаме.  Laughing Рязането на котешки нокти не е за всеки. Аз лично опитах само веднъж. Разбрах, че рискът да нараня и животното, и себе си е твърда голям и се отказах. Иначе, винаги като го водя за нещо на вет, първо искам да му изрежат ноктаците. Хем и за вета после е по-безопасно. Laughing

pars, наистина заведете писанчо още довечера на ветеринар, защото не е нормално да го боли коремът при пипане. Иначе има доста котки, които повръщат, но не са болни. Просто това е начин да си прочистят стомасите от ситните власинки, които са погълнали при чистенето си. Никакъв шанс да ги видиш сред повърнатото като са бели. Ще стискаме палци да е нещо леко и пиши какво е казал вет!  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

П.П. Ноктите им си растат бързо като нашите.

# 395
  • Варна
Просто е НЕВЕРОЯТЕН ЧОВЕК доктора от Ултра вет!Обади ми се да ми каже,че всичко е минало успешно,мъника е добре,леко замаян още.Да заповядам да си го взема след 15.30.Решил да ми се обади да ме успокои,защото видял,че съм много притеснена.Наистина страхотен професионалист и човек,дано повече лекари са като него Simple Smile
Вече съм по-спокйна,нямам търпение да си го прибера и нагушкам.

# 396
Аз докато вляза и напиша, че стискам палци за Лъки, тя операцията вече минала Simple Smile
Бързо възстановяване желая!

Вчера свалиха на Стейси конците от кастрацията. Тя се държа много спокойно и дори след процедурата започна да се оглежда любопитно и не искаше да влиза в клетката си, което е необичайно за повечето котки, когато са при ветеринаря.

Ноктите на Стейси ги режат в клиниката, но не я водя специално за това. Два пъти сме ги рязали - първият път беше през януари, а последния път като я водих за кастрирането. Но си взехме ножичка и следващия път ще се пробваме ние.

Щях да пропусна:

Сега да попитам и аз: Зарчо последните няколко дена получава някакви пристъпи - почва да тича насам-натам, кожата му трепка (ако сте виждали крава или кон като ги кацат мухите) и се ближе по хълбоците и гърба над опашката. След малко вече нищо му няма. Това трае по няколко минути. Иначе си е все същия, спи, яде, храни се нормално. Не съм сменяла храна, в къщи няма внесени нови цветя, пасе си само от неговата трева и един хлорофитум. Няма бълхи. Просто нямам обяснение какво му става. На доктор не искам да го водя, за да не го стресирам, пък и не е ваксиниран. Най-много аз да ида до кварталния доктор да попитам...
Това ми е много познато. Преди няколко години Шони имаше същото поведение. Така и не се разбра от какво е. Както си стоеше/лежеше и изведнъж подскачаше като ужилена и веднага се извръщаше в посока към гърба над опашката да се ближе. Определено беше болезнено, защото съм я чувала да изръмжава. По същия начин хукваше да бяга.
Водих я на ветеринар, прегледа я, състоянието като цяло беше добро. Не сме правили изследвания. Той предположи, че е нещо свързано с нервите, прищипване. Даде един зеленикав мехлем да я мажа. Вече не помня колко време продължи и дали от този мехлем мина, но тези пристъпи изчезнаха.
Между другото тогава, колкото и да се рових в интернет нищо не открих. Случайно в един форум прочетох мнение на потребител за същите симптоми, дори видео беше прикачил и това, което видях изцяло съвпадаше с поведението на Шони.

Последна редакция: ср, 02 апр 2014, 14:17 от Impatiens

# 397
  • гр.Варна
profi_1 ,благодаря.Задължително довечера ще го заведем и утре ще ви пиша .И аз се съмнявам,че е нещо с бъбреците,защото снощи на 2 пъти влиза в тоалетната и излиза,без да е правил нещо,а и мяукаше.През 1 час звъня на детето да го види какво прави.Много съм притеснена.   Sad

# 398
  • София и Морето от време на време
pars, възможно ли е да е запушена уретра?
Чочо като беше запушен така влизаше и нищо не правеше и мяучеше. А коремчето да боли не корема, а препълнения пикочен мехур?

# 399
  • гр.Варна
Чочо като беше запушен така влизаше и нищо не правеше и мяучеше. А коремчето да боли не корема, а препълнения пикочен мехур?

Ами ,не знам.  newsm78 Когато казах по телефона на лекаря какво му е ,той предположи бъбречно-каменна болест.Може и запушване да има,ще видим.А на вас катетър ли ви поставиха? И за колко време се оправи? Притесняваме ,че не яде и май не пие вода.

# 400

Ами ,не знам.  newsm78 Когато казах по телефона на лекаря какво му е ,той предположи бъбречно-каменна болест.Може и запушване да има,ще видим.А на вас катетър ли ви поставиха? И за колко време се оправи? Притесняваме ,че не яде и май не пие вода.

На наше и операция му правиха .С гранули ли го храниш ? Не искам да те плаща но е сериозно положението . Cry

# 401

Направо!
(Точно цитираните постове са толкова положителни, но...)

Божее, само серийни убийци не бяхме наричани, тцъ, тцъ, тцъ!

# 402
  • гр.Варна
Направо се притесних още повече.  Sad  Да,само с гранули го храня.Той не е капризен на храна,понякога се опитва и от кучешката  да яде.

# 403
Направо се притесних още повече.  Sad  Да,само с гранули го храня.Той не е капризен на храна,понякога се опитва и от кучешката  да яде.

С риск да ме насметат в темата и мое така боледуваше от гранули , само гранули ядеше с години . Бих сменила храната и му свари чайче някакво за начало , но на лекар задължително го заведи и то в кратък срок .

Нисък клас, висок клас, гранула ли е , не ми го хвали . Но с какви гранули го храниш от любопитство. ?

# 404
  • гр.Варна
Не са висок клас,като марка не мога да ти кажа ,защото редувам различни.Средно около 3 лв/кг.

Общи условия

Активация на акаунт